Loading...

Сейхан Акифов разказва как СофтУни сбъдна мечтата му

avatar Мария Вълчева 2 минути
Сейхан Акифов разказва как СофтУни сбъдна мечтата му

Сейхан Акифов и поредният пример за това как каузата СофтУни променя съдби и отваря врати. Сейхан е на 38 години и от 10 години живее в Германия. Завършил е математическа гимназия, работил е на много и различни места, но никога в IT сферата. След завършване на обучението си, успява да сбъдне мечтата си да работи като програмист. Ето какво още ни сподели той в своята СофтУни история:

Как започна историята ти със SoftUni?

Програмирането винаги ми е било страст, и докато гледах поредното видео за C# в Youtube, попаднах на видео от Basics курса на SoftUni. Разрових се за тях, кои са и как точно те ще успеят да ми помогнат.


Няма да забравя, имаше видео на Светлин Наков където той каза "Ние учим чрез правене", "И за да станеш програмист, не е нужно да си завършил университет", което много ме вдъхнови понеже аз съм един от хората които не са учили в университет.

Кои обучения завърши при нас и кое е най-важното, което обучителният процес остави в теб като впечатление?

Завърших цялата C# пътека за две години като между модулите записвах различни отворени курсове като C# Masterclass. В момента уча React в SoftUni, който е последният курс от Full Stack.


Като си спомня сега за Basics курса и for-циклите, които често сънувах, всичко което съм учил до сега ми е било от полза. Приемете го като пъзел. За да го завършиш, ти трябват просто всички парчета, това е! А какво по-значимо от това, че SoftUni ме направи програмист?

Какво мислиш за лекторския състав на SoftUni?

Качеството на всички лектори в SoftUni е на високо ниво и най-важното е, че работят това, което преподават. Така винаги дават примери от реални проекти, по които работят. Винаги отговарят на всички въпроси, независимо дали са свързани или не с темата.

Какви са впечатленията ти от курсовете?

Като цяло обучението, всеки един модул и всеки един курс в SoftUni са много добре структурирани. Всичко е добре изпипано така, че да не се претрупва, но също така и да е достатъчно изчерпателно. За което искам да поздравя екипа на SoftUni.

Какво се промени за теб, след като започна обучението си при нас?

Много неща се промениха. Научих се по-добре да организирам времето си, понеже паралелно работех по 8-9 часа на ден. Подобрих логическото си мислене. Научих се бързо да намирам решения на проблемите.


Благодарение на знанията и уменията придобити от SoftUni, през последните 2 месеца се явих на 4 интервюта, за 2 от които получих оферта и вече имам подписан договор за така желаната от мен работа. Животът и кариерата ми се промениха тотално.

Какъв съвет би отправил към бъдещите курсисти на СофтУни?

Всеки един курс, всяко едно видео или упражнение е един градивен елемент и не трябва да се пренебрегва нито едно от тях. Нека курсистите се опитат да извлекат максимума от всяко обучение. Да пишат, пишат и пишат код. Да не учат за оценка или диплома, а да учат, за да станат добри и да умеят това, което им харесва да правят.


И наистина да повярват в себе си, защото аз съм един от примерите, за които преди две години нито аз, нито някой друг би повярвал, че ще се сбъдна мечтата си да работя като програмист. Пожелавам успех на всички настоящи и бъдещи студенти. Просто повярвайте във вас самите.

---

Ако и ти искаш да станеш програмист, можеш да сбъднеш тази мечта. Първата стъпка минава през безплатния ни курс Programming Basics. Още вдъхновяващи СофтУни истории, които демонстрират какво постигат нашите курсисти, ще откриеш в блога ни. А ако и ти имаш подобна история, не пропускай възможността да ни я разкажеш. Просто ни пиши на content@softuni.bg!