Loading...

"В СофтУни открих необходимата практическа подготовка" - интервю с Кирил Поповски

avatar Мария Вълчева 3 минути
"В СофтУни открих необходимата практическа подготовка" - интервю с Кирил Поповски

В поредната успешна история на наш курсист ти представям Кирил Поповски. Завършил математическа гимназия със специалност Системно Програмиране, Кирил избира СофтУни, в търсене на допълнително знания и професионална реализация. Днес може да се похвали, че работи като C# Web Developer в Elders Ltd., но също така е и Technical Trainer в СофтУни. Историята му разкриваме с подробности в следващите редове, а ти не пропускай да изгледаш и видеото с Кирил:

Как започна историята ти със SoftUni?

За СофтУни научих от свои колеги в университета, в който се обучавах. Впоследствие се запознах с това какво предлага СофтУни като програма и възможност за реализация и реших да се запиша. Основните ми цели бяха две – получаване на знания и, като следствие, професионална реализация.

Кои обучения завърши при нас и кое е най-важното, което обучителният процес остави в теб като впечатление?

В СофтУни преминах цялата C# пътека, както и курсовете Architecture of ASP.NET Microservices и C# Masterclass. Изключително впечатление ми направи организацията на обученията, която беше на много високо ниво. Именно тази добра организация, допълнена от добре направената обучителна платформа и отзивчивостта на екипа, направиха обучението ми истинско удоволствие.

Какво мислиш за лекторския състав на SoftUni?

Лекторите са изключително добре подбрани. Методът им на преподаване за мен е много добър, обясненията на учебния материал винаги са били ясни и последователни, както и предадени изключително разбираемо. Благодарение на богатия им практически опит, задачите и материалът често бяха допълвани с примери от реални проекти и сценарии от реалната работна среда.


Разбира се, често лекторите предоставяха и много допълнителни знания, които бяха като допълнителен бонус към вече изчерпателния учебен план. За мен лекторите са експерти в своята област, понеже дори най-сложните и задълбочени концепции в програмирането в курсове като Advanced и Masterclass бяха обяснени и предадени с лекота и разбиране.

Какви са впечатленията ти от курсовете?

Курсовете са много добре съставени и информацията в тях е много добре подбрана. Всеки от тях обхваща точната тематика и всеки следващ курс стъпва на знанията от предишните и ги надгражда. Материалът е добре структуриран и последователен, като не са спестени детайлите. Благодарение на това успях да навляза в материята, като усвоих концепции като ООП, как се работи с релационни бази от данни и ASP.NET Core, както и много други.

Какво се промени за теб, след като започна обучението си при нас?

СофтУни успя да ме доразвие в професионално направление, като допълни и надгради текущите ми знания, а също така ми предостави и необходимата практическа подготовка. Благодарение на СофтУни успях да вникна в същността на много голяма част от материята, както и да подобря себе си като професионалист, прилагайки получените знания и придобити умения в реални проекти на работното си място, дори в такива, които не са пряко свързани с програмиране.


Тук мога да дам два примера. Единият е проект, който разработих на езика Perl, при който, въпреки че не се използва C#, използвах концепциите за разделение и организация на кода, които научих в СофтУни, като по този начин направих проекта бърз, гъвкав и лесен за поддръжка. Вторият пример е проектът, върху който работя в момента. Той представлява C# уеб приложение с множество бази от данни, като в него използвам всички знания, придобити в СофтУни.

Какъв съвет би отправил към бъдещите курсисти на СофтУни?

Усилената работа е пътят към успеха. Правете всичко с желание и страст, не ограничавайте любопитството си и не спирайте да мечтаете, защото човек е голям колкото са големи мечтите му!

Виж и видеото, което заснехме с Кирил

---

Ако и ти си в търсене на необходимата практическа подготовка за шеметен старт в областта на програмирането, започни с безплатния ни курс Programming Basics. Разгледай и още успешни истории като тази на Кирил в блога ни, а за да видиш и своята там – пиши ни на content@softuni.bg!