Как програмирането обогатява децата?

Как програмирането обогатява децата?

avatar Andrea Atanasova 1 минута
Как програмирането обогатява децата?

Темите за ранното развитие и образованието на децата са все по-често обсъждани. Трябват ли ни иновативни подходи, за да образоваме децата си и да развием логическото им мислене или можем да се доверим на традициите? До каква степен можем да позволим играта да е част от обучението? Какво би било влиянието? А след всички тези въпроси изникват поне още толкова и дилемите се задълбочават. Истината е, че ранното детско образование ще обогати детето ви и ще повлияе положително на развитието му.

Ние от SoftUni Kids, вярваме, че  игрите са естествен начин за придобиване на знания и умения, особено в сферата на програмирането. Залагаме на  иновативни подходи като учене чрез правене и постоянна работа в екип. Целта ни е да развием логическото мислене на децата, въображението им и най-вече вярата в тях самите. Всъщност, децата, докосвайки се до света на програмирането, стават по-уверени и имат възможността да изразят себе си чрез различни и забавни начини като:

  • управляването на микроконтролери
  • имат суперсила, чрез която могат да накарат компютъра да разреши даден проблем
  • да развият креативността си чрез интерактивна реалност

Програмирането учи децата на критична мисъл, на внимание, на логика, които са важни за обогатяването на житейския им опит. Учи ги да разглеждат ситуациите под различен ъгъл, да се справят с големите предизвикателства, разпределяйки ги в по-малки и лесни задачки. С познанията си в сферата на технологиите, те се научават да анализират, имат необходимите умения да преценяват и предвиждат ситуации и да разрешават проблеми, да планират и изминат всички малки стъпки, за да постигнат големите си целите.

По този повод с радост ви съобщаваме, че модулът „Първи стъпки в програмирането“, чийто основен принцип е учене чрез правене, започва отново на 9-ти и 10-ти януари. Малките програмисти ще създават множество анимации, с помощта на програмата Scratch – визуален език за програмиране, разработен специално за начинаещи. Обучението е подходящо за ученици от 1 до 6 клас и е разпределено в две групи според тяхната възраст. Запишете детето си още днес,  позволете му да развие потенциала си и да  стане част от едно незабравимо приключение, което ще постави основата на бъдещото му развитие!

Повече информация за предстоящите инициативи на SoftUni Kids следете на сайта, както и във Facebook страницата ни.