Programming Basics през твоите очи - Алиса Терзиева

Programming Basics през твоите очи - Алиса Терзиева

avatar Georgi Durankiev 2 минути
Programming Basics през твоите очи - Алиса Терзиева

Курсът по "Основи на програмирането" принципно е доста интересно преживяване, имайки предвид, че за почти всички е първата стъпка в света на програмирането. Чувството да стъпиш в нещо изцяло ново за теб никога не може да се опише по един и същ начин от двама души. Точно заради това се стараем да ви покажем различни гледни точки.

Тази, с която искаме да ви запознаем този път, принадлежи на Алиса - един от най-добре представящите се наши курсисти и един от хората, които можете да забележите ежедневно из залите. Нейната история се различава от обичайните с това, че тя първоначално няма за цел да се занимава професионално с програмиране, а просто иска да опита.

Как се развиват нещата за нея нататък, можете да прочетете надолу:

Как реши да запишеш курса?

Попаднах на реклама във Facebook за февруарския курс по Programming Basics и исках да пробвам нещо ново. По това време бях студентка в четвърти курс и тъй като не се чувствах изцяло запленена от това, което учех там, реших да изпробвам курса в СофтУни. След като преминаха няколко занятия, осъзнах, че темповете на преподаване и материалът, който изучавахме, ми харесват все повече и повече. С всяко следващо усещах, че това е нещо, с което с удоволствие бих продължила да се занимавам.

Какви бяха първите ти впечатления?

Усетих, че съм попаднала на място, където хората са въвлечени в това, с което се занимават. Изненада ме да науча, че и други, като мен, са решили да преследват нещо напълно различно от предходното им занимание и действително успяват да постигнат целта си.

Какво те изненада в обучението?

Всеки ден научавах нови неща и хората край мен също бяха толкова запалени по това, което учат. Освен това преподавателите бяха винаги на разположение и не се колебаеха да ми помогнат при затруднения. Обучаващите се заедно с мен, с които комуникирах ежедневно, също ме изненадаха със своето отношение спрямо материала и другите курсисти - винаги можеш да намериш помощ при нужда.

Какво те грабна?

Най-вече ме грабна общността около СофтУни, тъй като ентусиазмът ѝ е силно заразителен и те мотивира да се отдадеш на предизвикателствата, които срещаш всеки ден. Разнообразието, което програмирането предлага, също е голяма част от движещата сила зад моето обучение. Тъй като то ти предоставя безкрайни възможности за творчески израз, няма начин да се отегчиш.  

Какво би искала да кажеш на всички кандидати?

Преди всичко, всеки нов кандидат трябва да знае, че въпреки обучението в СофтУни да изглежда като голяма стъпка, той трябва да се впусне с всички сили в него. В тази област също е нужно да поемаш инициативата за придобиване на допълнителни знания, дори и когато пред теб стои преподавател. Нужно е да преследваш сам интересите си, да търсиш новини начини да решаваш проблемите си и да се развиваш.

Ако искате и вие да станете част от нашата общност и да се потопите в света на софтуерната разработка, можете да кандидатствате за безплатното обучение “Основи на програмирането” до 23-ти февруари. Обучението ще започне на 4-ти март и ще се провежда всяка събота, като за него не е нужно да имате какъвто и да е предишен опит в технологиите.

Подайте своята кандидатура и направете една вълнуваща стъпка към нещо ново!