Завладяваме света на програмирането със Scratch и Micro:bit

Завладяваме света на програмирането със Scratch и Micro:bit

avatar Andrea Atanasova 1 минута
Завладяваме света на програмирането със Scratch и Micro:bit

През погледа на децата светът винаги е пъстър и впечатлявщ, всяко ново нещo е предизвикателство, а всяка игра - приключение. Затова в SoftUni Kids се стремим да представяме технологиите по интересен начин – чрез интерактивни игри и постоянна работа в екип, така че да привлечем всички деца в света на технологиите. Ето защо още в началото на обучението „Първи стъпки в програмирането“ имаме удоволствието да работим с платформата Scratch - визуален език за програмиране, чрез който децата могат свободно да творят и да развиват своето въображение, да научат повече за връзката между изкуството и програмирането и  да създадат анимации със собствени сюжети. След като натрупаме необходимите знания и придобием нови умения продължаваме да опознаваме невероятния свят на програмирането с втория модул от нашата програма - „Програмирай и играй с платка Micro:bit“. Запознаваме се с процеса на създаването на игри, надникваме в дигиталния свят от друга гледна точка, развиваме въображението си, придобиваме нови познанията в сферата на програмирането и ще развием силно логическото и пространственото си мислене.  

Защо платката Micro:bit е толкова специална? Тя е малко, преносимо устройство, предназначено за обучения, креативност и вдъхновение на млади личности.  Целта й е да даде възможност на деца и възрастни да се научат да програмират, да бъдат създатели , да решават проблеми, да създават сложни алгоритми и програми и всичко това забавлявайки се. Чрез Мicro:Bit децата бързо усвояват и разбират връзката между хардуер и софтуер. Детето ви ще може да използва платката за всякакви страхотни изобретения  роботи, музикални инструменти, СОТ системи, домашни любимци и каквото друго им хрумне.

Дайте възможност на детето ви да завладее света на програмирането с обученията на SoftUni Kids „Първи стъпки в програмирането“ и „Програмирай и играй с платка Micro:bit“ в ж.к. Изток или по-задълбоченото обучение със Scratch  „Първи стъпки в програмирането“ и „Направи игра със Scratch“ в ж.к.. Люлин, започващи от 12 февруари. Обученията са подходящи за ученици от 1 до 6 клас и са разпределени в две групи според тяхната възраст. Запишете детето си още днес, местата са ограничени!

Повече информация за предстоящите инициативи на SoftUni Kids следете на сайта, както и във Facebook страницата ни.

Ако имате някакви въпроси, можете да се свържете с нас на тел: +359 892 24 11 09 или на kids@softuni.bg