5 софтуерни проекта, които ще ви разсмеят

5 софтуерни проекта, които ще ви разсмеят

avatar Georgi Durankiev 2 минути
5 софтуерни проекта, които ще ви разсмеят

Да, всички знаем за стереотипите, които описват програмистите като доста „сухи“ хора, които най-често нямат много интереси извън командването на машини, но това е нещо, останало от изминалия вече 20-ти век. Днес програмистите са млади, мотивирани, готови да се борят с дни с дадена задача, но и да се забавляват подобаващо. А когато това не може да се случи по обичайните начини, светът става свидетел на едни прекрасен творчески процес – създаването на един от тези хумористични проекти. Запознайте се с внимателно отбрана селекция от най-куриозните софтуерни проекти:

5. TrumpScript

Да, бихте могли да програмирате по „нормалния“ начин, но как бихте могли да пропуснете псевдо езикът за порграмиране „TrumpScript”. Той ви носи няколко уникални предимства:

  • Работи с цифри по-големи от милион, тъй като „малките неща са лишени от последствия“
  • Не позволява използването на дробни числа, тъй като „Америка никога не прави нещо половинчато“
  • Всички програми трябва да завършат с „Америка е велика“, иначе няма да бъдат компилирани

4. is-thirteen

Ако имате число и искате да проверите дали е равно на 13, то вие бихте използвали следната структура в кода си:

if (someNumber == 13)

  // true

else

  //false

Простичко, нали? Ами не, това е огромна грешка, поне според проектът is-thirteen. Той се състои от хиляди редове код, десетки разработчици и политика на разработката, всичко със заветната цел да провери дали дадено число е равно на 13.

3. Comcastify

За тези, които правят разумния избор да не следят новините от технологичните сфери в САЩ е нужно да се обясни, че Comcast е най-големия доставчик на кабелна телевизия и интернет в държавата. Услугите му, обаче, не са никак толкова добри, което дава начало на този проект, чиято цел за съществуване е обяснена от създателите му с фразата „просто някои изображения зареждат прекалено бързо“.

Точно така – целта му е да забавя зареждането на съдържание в уеб страници.

2. Lorem Ipsum генератори

Всеки, който се е занимавал с дизайн знае какво е “Lorem Ipsum” – пълнеж от случайно генериран текст на латински, който служи да запълва текстови полета, когато не знаете какво се очаква да стои там. Да, като идея е супер, но лесно се изтърква и тогава е нужно да използвате нещо много по-добро, примерно:

И още много културни или не-чак-толкова алтернативи, които могат да ви позволят да разведрите или ядосате колегите си.

1. Смешни библиотеки

Библиотеките са основната единица за принос към език или проект, който обичате. Те принципно целят да добавят липсваща функционалност или да подобрят наличната такава.

Но… не и в тези случаи

Няколкото удачни примера за забавни библиотеки включват:

  • vapor.js – най-бързата, безопасна и сигурна библиотека в JavaScript! Каква е тайната ѝ ли? Ами в нея няма дори един символ, камо ли цял ред код
  • semicolon.js – по-силно подсигурен вариант на vapor.js – съдържа само един знак - ;
  • vanilla.js – Компилира JavaScript към JavaScript и обърква хора в StackOverflow

Всичко това е, естествено, в кръга на шегата, но програмирането, от своя страна, е нещо, което напълно сериозно може да промени живота ви. Ако искате да придобиете реално приложим (не като в тези случаи) опит бързо и да постигате успехи всеки ден, то вие можете да се запишете за новото ни обучение по Основи на програмирането още днес!

То стартира на 22-ри април и за два месеца, всяка събота ще ви позволява да се запознаете възможно най-добре с основните практики от програмирането.

Кандидатстването тече, а местата се изчерпват бързо – запишете се още днес!