Loading...

"SoftUni 4.0 си заслужава заради преживяването и ценните контакти!"

avatar Соня Аврамова 3 минути
"SoftUni 4.0 си заслужава заради преживяването и ценните контакти!"

Приятели, представяме ви свежото попълнение в редиците на Софтуерния университет - Мариела Петрова! Докато следва магистратурата по Управленски информационни системи, осъзнава, че изпитва по-силен интерес към програмирането и се нуждае от сериозна практическа подготовка, за да започне работа като developer. Отнема й известно време да събере нужната решителност, но след това започва да проучва варианти за обучение. Попада на Софтуерния университет и решава да тества себе си и възможностите си. Не съжалява, че го е направила. Има интереси и в областта на бизнеса и управлението, а хобитата й са свързани с коли, мотори и походи. :) С усмивка налице, тя ни дешифрира какво се крие зад обновената програма по софтуерно инженерство - SoftUni 4.0!

Какво предстои да се случи в обновената програма по софтуерно инженерство – SoftUni 4.0?

Полагат се изключително много усилия именно тази програма да бъде най-успешната от всички до момента. Мисля, че едно от най-ценните предимства за студентите ще бъде възможността да черпят знание от най-опитните лектори в IT индустрията. Комуникацията с професионалисти от такова ниво освен полезна, е и много вдъхновяваща! Работи се непрекъснато за повишаване на качеството на образователни ресурси. Ще има и доста интересни промени в курсовете от всички технологии.

Какво се крие зад неуморната работа на екипа по подобряване на обученията в програмата?

Освен много кафе? Екипът! Срещите, комуникацията, идеите, целите. Работи се постоянно, но общите цели успешно мотивират всички ни да си вършим работата и истината е, че приемаме много лично всеки успех, както и всяка неприятност. Получихме много добри наставления как да се справяме заедно с проблеми и с малка доза късмет, успяхме да се сработим като екип и вследствие на това, ангажиментите не се уещат като такива, а по скоро ги възприемаме именно като цели.

Твоят съвет към хората, на които им предстои избор на технология е...

Изберете това, което ви харесва, а не това, което е най-печелившо. Много се радвам, че преди време се вслушах именно в този съвет. Беше изказан от нашия мениджър на вътрешната програма по софтуерно инженерство - Ален Паунов, докато ни преподаваше в Tech module 3.0. Според мен наистина е важно да ви харесва технологията, с която се занимавате, защото програмирането е нелека материя за усвояване, но веднъж след като сте си пречупили мозъка да мисли по различен начин, не би трябвало да можете да се пренасочите много лесно към друга технология. Изберете това, което ви се струва най-приятно, лесно и интуитивно.

Какво да очакваме от лекторския състав?

Най-доброто, разбира се! Имената и позициите им в индустрията говорят достатъчно за техните способностите. Според мен се занимават с преподаване, само и единствено, защото им харесва. Именно в Софтуерния университет се научих, че когато правиш нещо с желание, го правиш както трябва. Имала съм контакт с някои от тях и за мен като студент най-голямата полза беше комуникацията с тях и възможността да се допитам от какво имам нужда, за да бъда добра в това, което правя и накъде да се насоча. Когато човек получи адекватен съвет в професионално отношение, обикновено това му спестява време и му помага да се устреми по-целенасочено към крайната си цел.

Защо си заслужава да се запишеш в SoftUni 4.0?

Заради преживяването. Тук хората могат да създадат най-ценните връзки и контакти, с помощта на които биха могли да се реализират успешно! Да се запознаят с много хора, които имат същите интереси - потенциални бъдещи колеги. Да получат висококачествено образование и едновремено с това да са част от общество. Много от колегите, с които работя в момента мога да нарека и приятели.  С тях искрено се забавлявам и ми е много приятно, което е не по-малко ценно.


Обновената програма по софтуерно инженерство - SoftUni 4.0 е тук! Очакват ви топ лектори с дългогодишен опит, които ще ви въведат в магията на програмирането! Много практически проекти, целящи да изградят мисленето ви за разрешаване на разнообразни проблеми от реалния свят, чрез инструментите, предоставени от информационните технологии и програмирането. Не пропускайте възможността да се включите в програмата като КАНДИДАТСТВАТЕ още днес от ТУК!