Loading...

"Само за 3 години от курсист в Софтуерния университет станах софтуерен архитект във Виваком!"

avatar Соня Аврамова 3 минути
"Само за 3 години от курсист в Софтуерния университет станах софтуерен архитект във Виваком!"

В нашата рубрика ви споделяме вдъхновяващи интервюта с едни от най-успешните ни курсисти като научите повече за тях - как са разбрали, че програмирането е в кръвта им, какво ги мотивира да се развиват, кои са били най-големите им трудности и други интересни въпроси. "Софтуерния университет е едно уникално място, където студентите отиват наистина за да учат, а не да отбиват номера. Атмосферата е приятелска и стимулираща! Обучението е практически насочено и се развиват умения, които само с теория не могат да се постигнат.", споделя Любозар. Кои според него са ключовите умения за бъдеща реализация, научете от следващите редове.

Здравей, Любозар! Можеш ли да се представиш с няколко думи за читателите на нашия блог?

Здравейте, аз съм Любозар и съм на 33 години. Женен с две деца, бивш фармацевт и понастоящем софтуерен архитект във Виваком. Направих първата крачка в света на програмирането преди около 3 години.

Какво те привлече към програмирането и имаш ли любим програмен език?

Винаги съм имал афинитет към логическото мислене, а в основите на програмирането е точно това. Имах щастието Светлин Наков да води първите ми лекции в Софтуерния университет, а той умее да запалва хората по програмиране. Пробвал съм няколко езика, но С# ми приляга най-много. Той е интуитивен, лесен за писане и разбираем, освен това .Net платформата предоставя много благинки, които липсват при други езици.

Кой курс от програмата ти беше най-полезен и защо?

Всеки курс ми беше полезен, но мога да отлича C# Web като събирателен за всичко научено до момента. Студентите имат възможност да изградят цялостно решение - Web приложение, което да приложат към портфолиото си.

Защо избра Софтуерния университет и каква беше атмосферата по време на обучението?

Софтуерния университет е едно уникално място, където студентите отиват наистина за да учат, а не да отбиват номера. Атмосферата е приятелска и стимулираща! Обучението е практически насочено и се развиват умения, които само с теория не могат да се постигнат.

А в каква форма се обучаваше и защо я предпочете?

Повечето курсове изкарах в присъствена форма на обучение, защото досегът до други хора, жадни за знание и развитие, е много стимулиращ! Липсата на време ме притисна да изкарам някои курсове в online форма.

Каква беше най-голямата трудност за теб по време на програмата?

По време на програмата работех като фармацевт, семеен съм и имам задължения. Освен в Софтуерния университет, уча и във ВТПУ. Всичко това ме оставя с малко време за практика вкъщи, но с постоянство, упоритост и желание се постига всичко.

Жените или мъжете са по-добрите програмисти?

Полът няма значение. Единственото, което има значение е желанието! Програмирането е за всеки човек, притежаващ логическо мислене.

Какви умения, освен по програмиране, успя да придобиеш в Софтуерния университет?

Успях да развия организираността си, логическото мислене, уменията за работа в екип и постоянството. Ключови умения за бъдеща реализация!

Помогна ли ти дипломата от Софтуерния университет за намирането на последваща професионална реализация?

Знанията и уменията са най-ценното, което ми даде Софтуерния университет! Кариерният център към университета ми помогна в намирането на правилната професионална реализация. Естествено, работодателите гледат сертификатите и дипломите, които не са за подценяване.

Как се виждаш след 5 години в професионален план?

5 години са дълъг период от време, а нещата се развиват много бързо. Надявам се да съм на гребена на вълната на новите технологии и да работя по големи и значими проекти.

И накрая - какво ще посъветваш всички бъдещи курсисти, на които им предстои да започнат обучение в Софтуерния университет?

Ще ги посъветвам да са упорити, търпеливи и постоянни в това, което правят. Най-важното е да им харесва, а след това и успехът ще дойде. На добър път!


За още успешни истории, следете новата ни рубрика "Code to success"! Ако имате и вие вдъхновяваща история, която искате да споделите с нас, може да пишете на sonia@softuni.bg. A ако искате и вие да сте на мястото на нашите успешни курсисти, направете първата крачка като кандидатствате за безплатния курс Programming Basics от ТУК.