Loading...

Карина Чолакова: "Стажантската програмата е много гъвкава – работех през свободното си време, а през другото учех!"

avatar Георги Кацаров 2 минути
Карина Чолакова: "Стажантската програмата е много гъвкава – работех през свободното си време, а през другото учех!"

Представяме ви Карина. Тя ще ви разкаже как се е запалила по програмирането, защо е избрала Софтуерния университет и как ѝ е помогнала нашата стажантска програма!

Здравей, можеш ли да се представиш с няколко думи за читателите на нашия блог?

Карина: Здравейте, аз съм Карина и съм на 26 години ( по-душа вечно на 15) . Непрекъснато се стремя да се самоусъвършенствам и да научавам нещо ново. Имам интереси в много области като най-изявените са рисуване, писане, ръчна изработка на различни неща и сравнително отскоро програмиране.

Какво те привлече към програмирането?

Карина: Към програмирането се запалих много случайно. Никога не съм си представяла, че това ще е моята сфера, защото си мислех, че е невероятно трудно и не е за момичета. Освен това го свързвах с много математика, а аз определено не съм добър математик.

Но благодарение на Софтуерния университет получих възможност да се докосна до този чужд свят и разбрах, че това е всичко, което искам да правя. Харесва ми усещането да видя веднага резултата от работата си. Когато си вложил много часове в даден проект, неусетно той се превръща в част от теб, а най- хубавото е, че можеш да го споделиш с всички.

Защо избра Софтуерния университет?

Карина: Тъй като съм креативен човек по душа, дочух за Софтуни Creative и веднага се записах. Случайно видях, че имат курсове и по програмиране, обособени в друг бранд и тъй като бяха безплатни и лесно достъпни, реших да изгледам една лекция от чисто любопитство. Това беше денят, който промени живота ми изцяло и той тръгна в една много по-добра посока. Бях просто запленена да научавам всеки ден нови и нови неща, които можех веднага да приложа. Оттогава (вече близо година и половина) не е минал ден, в който да не програмирам. Ако не беше Софтуерния университет, нямаше никога да разбера за най-голямата си страст, а именно - програмирането.

Какви са впечатленията ти от стажантската програма? Ще ни разкажеш ли повече за нея?

Карина: В мига, в който чух за стажанстката програма бях убедена, че трябва да съм част от нея. Софтуерният университет е едно много специално за мен място, където срещнах чудесни хора и исках да прекарвам възможно най-много време тук и когато ме приеха в стажантската програма бях много развълнувана. Имах възможността да се докосна до целия работен процес отвътре. Да видя толкова много хора как работят заедно - неуморно и отдадено ме мотивира изключително много.

Програмата е много гъвкава – работех през свободното си време, а през другото учех. Можех да работя и от вкъщи върху поставените ми задачи, като сама избирах кои да са те и кога да ги направя. Идвах на определени лекции и упражнения, където помагах като асистент на студентите. Като човек наскоро минал през дадения материал можех да се поставя на мястото на студентите и да разбера къде са точно техните затруднения.

Определено това е най-правилният избор, който взех и съм благодарна, че имах възможност да бъда част от всичко това. А най-хубавото е, че продължавам да съм част от най-страхотния екип.


Както виждате, приятели, Софтуерният университет е място, което превръща мечтите в реалност. За да станат и вашите мечти за програмирането реалност, всичко което трябва да направите е да кандидатствате за безплатния курсProgramming Basics“, който е подготвителен за програмата по Софтуерно инженерство. Очакваме ви!