Loading...

"Видях безплатния курс за програмиране и реших да пробвам. Така разбрах, че това е моята бъдеща професия!"

avatar Соня Аврамова 3 минути
"Видях безплатния курс за програмиране и реших да пробвам. Така разбрах, че това е моята бъдеща професия!"

В нашата рубрика ви споделяме вдъхновяващи интервюта с едни от най-успешните ни курсисти като научите повече за тях - как са разбрали, че програмирането е в кръвта им, какво ги мотивира да се развиват, кои са били най-големите им трудности и други интересни въпроси. "Научих се да бъда последователен в действията си и да организирам правилно своите задачи. Благодарение на екипните проекти се научих да работя в отбор и да изразявам правилно идеите и разбиранията си, което е много важно за успешната реализация в работната среда.", споделя Жан. Какви са бъдещите му професионални планове, не пропускайте да прочетете от следващите редове!

Здравей, Жан! Можеш ли да се представиш с няколко думи за читателите на нашия блог?

Здравейте! Аз съм Жан Петров, на 21 години. Родният ми град е Габрово, но от около 6 месеца живея в София. Завърших Софтуерния университет, а сега изучавам "Предприемачество" в MT&M Колеж.

Какво те привлече към програмирането и имаш ли любим програмен език?

Бях геймър и исках да създам своя собствена игра. Така един ден видях безплатния курс за програмиране в Софтуерния университет и реших да пробвам. Така разбрах, че това е моята бъдеща професия. Нямам предпочитания, но за момента съм програмирал главно със C# и JavaScript.

Кой курс от програмата ти беше най-полезен и защо?

Всичките курсове ми бяха много полезни, но ако трябва да си избера фаворит, то това е C# Web. Той обединява всичко научено до момента в едно. Може би една от причините този курс да ми хареса толкова много е ентусиазмът и енергията, с която лекторите Ивайло Кенов и Ивайло Желев преподаваха.

Защо избра Софтуерния университет и каква беше атмосферата по време на обучението?

Запознах се с метода на преподаване и особено ме впечатли, че се набляга на практическата част, а лекциите и изпитите са изцяло съобразени с времето на обучаващите се и работещите. Атмосферата беше приятелска и така часовете прекарани в учене не се усетиха.

А в каква форма се обучаваше и защо я предпочете?

Бях в онлайн форма на обучение, защото все още бях в Габрово и нямах възможност да посещавам лекциите в присъствена форма.

Каква беше най-голямата трудност за теб по време на програмата?

Най-трудно ми беше да си организирам времето между многото задачи, но в един момент това се превърна в рутина и част от ежедневието ми.

Жените или мъжете са по-добрите програмисти?

Всеки човек си има качества и умения. Добър е в това, което прави, стига да има желание.

Какви умения, освен по програмиране, успя да придобиеш в Софтуерния университет?

Научих се да бъда последователен в действията си и да организирам правилно задачите си. Благодарение на екипните работи се научих да работя в отбор и да изразявам правилно идеите и разбиранията си, което е много важно за успешната реализация в работната среда.

Помогна ли ти дипломата от Софтуерния университет за намирането на последваща професионална реализация?

Дипломата определено помага, но с нея трябват да вървят и всички знания и умения, които се изискват. Истината е, че може да започнете работа и без диплома, ако имате нужните качества и желание за развитие. Точно както направих аз.

Как се виждаш след 5 години в професионален план?

Виждам се като senior developer с утвърдено име и многожество реализирани проекти във фирмата, за която работя в момента.

И накрая - какво ще посъветваш всички бъдещи курсисти, на които им предстои да започнат обучение в Софтуерния университет?

Бих посъветвал всички курсисти да правят това, което ги влече с желание и ентусиазъм. Не се отказвайте по пътя към успеха, а бъдете постоянни и търпеливи! Направете така, че след време да ходите с желание на работа.


За още успешни истории, следете новата ни рубрика "Code to success"! Ако имате и вие вдъхновяваща история, която искате да споделите с нас, може да пишете на sonia@softuni.bg. A ако искате и вие да сте на мястото на нашите успешни курсисти, направете първата крачка като кандидатствате за безплатния курс Programming Basics от ТУК.