Loading...

Навлез в света на програмирането с програмата по Софтуерно инженерство!

avatar Георги Кацаров 2 минути
Навлез в света на програмирането с програмата по Софтуерно инженерство!

Ако искаш да навлезеш в необятния свят на програмирането - новият прием за програмaта по Софтуерно инженерство е отворен и те очаква! За твое улеснение в този материал подготвихме най-важните неща, които трябва да знаеш както за подготовката за приема, така и за самата програма!

Какви умения трябва да имам, за да мога да кандидатствам за програмата по софтуерно инженерство?

Уменията, които са ти необходими за да кандидатстваш, се състоят в това да умееш да извършваш прости изчисления и по-сложни изчисления, да изграждаш различни условни конструкции, да боравиш с различни видове цикли и най-вече – да умееш да съчетаваш тези неща.

А ако нямаш тези умения? Нямаш повод за притеснение, тъй като имаме подготвителен курс Programming Basics, който е напълно безплатен! По време на курса ще имаш възможност да придобиеш всички тези умения, с избран от теб програмен език.

Уменията, които ще придобиеш ще можеш да провериш на изпита, който е след приключването на курса. Той не е задължителен, но е платен и се заплаща, само ако желаеш да се явиш на него. Имай в предвид, че този изпит е и вход към програмата ни по Софтуерно инженерство.

Как да избера подходящия за мен програмен език?

Програмните езици, които ще изучавате са с общо предназначение т.е. те са подходящи за изпълнение на най-различни задачи. В самия процес на програмиране обаче има основополагащи и общовалидни принципи и похвати, които ще трябва да овладеете. Разликата в езиците се проявява на един по-късен етап. Така че без значение кой език ще изберете вие ще трябва да се запознаете с неща като същност и типове променливи, условни конструкции, цикли и изграждане на базова програмна логика, чрез съчетаване на тези елементи.

Все пак вие ще имате право на избор и ще можете да избирате между 5 програмни езика: C# (Си Шарп), Java, Python JavaScript и C++.

Има ли възрастови ограничения?

Не, няма възрастови ограничения. Необходими са само желание, жажда за нови знания и постоянство! Защото без тях няма резултати.

Как да кандидатствам?

Всичко, което трябва да направиш, за да кандидатстваше е да кликнеш на оранжевия бутон "Кандидатствай" и попълниш информацията или направо като кликнеш ТУК!

Ако си одобрен, ще получиш отговор по мейл, който освен това ще съдържа и информация за началото на курса. В случай, че не получиш такъв, можеш да се свържеш с колегите ни на email: [email protected] или на тел. 359 899 555 592, за да те информираме за подробностите.

Гмурни се в дълбоките води на програмирането по най-сигурния и лесен начин – като кандидатстваш за програмата по Софтуерно инженерство на Софтуерния университет от ТУК. Очакваме те!