Loading...

WordPress и неограничените възможности, които предоставя

avatar Катерина Костадинова 2 минути
WordPress и неограничените възможности, които предоставя

Днес всеки успешен собственик на бизнес, автор, фотограф, и въобще - създател от всяка сфера, има нужда от собствен сайт, където да представя своя продукт, услуга, идея или портфолио. Модерните проблеми изискват модерни решения. Тук идва перфектният инструмент, а именно - WordPress.

Какво е WordPress?

WordPress (накратко WP) е open-source software, с който лесно се създават блогове и сайтове. Той е базиран на PHP и MySQL и използва система за управление на съдържанието (CMS). WordPress е най-популярната блог система, която днес се използва за повече от 60 млн. сайта по света.

Динамичността и разнообразието, които системата предлага, идват от големия набор безплатни и платени (сравнително евтини) шаблони, т.нар. теми и разширения. С тяхна помощ потребителят има свобода и гъвкавост да персонализира своя сайт и да го приспособи към собствените си изисквания и нужди. Темите променят начина, по който сайта изглежда, но не и неговото съдържание. Потребителят може да използва готови такива, които да модифицира или да изгради своя от нулата. Всичко зависи от желанията и неговото ниво на компетентност.

Друга фундаментална част от WP са разширенията. С тях определяме функционалността на сайта. Подобно приложение имат и "джаджите". Тях лесно с придърпване и поставяне можем да добавим към страницата ни.

Възможностите, които WordPress дава на разработчиците

WP позволява на хора без никакъв опит с програмиране да работят и изграждат сайтове. Но след като за неопитен потребител имаме такъв сценарий, какво остава за професионалист в сферата? Тук идва неограничената свобода за напълно персонализиране на шаблони, джаджи, функционалности. WordPress е необятно разширим, а всяко разширение може да има свои разширения. Един експерт е напълно запознат с това как системата работи в самото си ядро. WP Developers са отговорни както за Front-end, така и за Back-end разработка. Освен това, програмистът трябва да изгради подходяща архитектура за уебсайта, както и да формулира ефективен дизайн.

WordPress for Developers

За всички разработчици сме подготвили специализираното обучение „WordPress for Developers”, което ще ги научи как сами да създават сайтове с теми и плъгини в WordPress, както за лична употреба, така и за бъдещи клиенти.

Курсът е с цялостна практическа насоченост и ще покрие теми като работа с WP-CLI, какво е Gulp и как работи, създаване на Plug-In за WordPress, създаване на собствени WP теми. Практическите упражнения и задачи ще позволят на курсистите ефективно и бързо да усвоят всички нови знания, а с това да започнат и своевременно да прилагат всички умения в реална среда. За повече информация и записвания за курсът WordPress for Developers – ноември 2019, посетете ТОЗИ линк!


Автор: Анна Сарамбелиева