Loading...

Стажантската програма отново отваря врати, за да предостави множество възможности на курсистите!

avatar Катерина Костадинова 1 минута
Стажантската програма отново отваря врати, за да предостави множество възможности на курсистите!

Ако искаш да се докоснеш до работата в Софтуерния университет и да натрупаш реални умения в света на програмирането, то ти си нашият човек! Кандидатствай сега за стажантската ни програма, която започва от януари!

След успешен прием, стажантите преминават през обучителен процес, който продължава около две седмици, след което биват разпределни в екипи и започват да взимат активно участие в работата на Training екипа на СофтУни. По време на стажа си ще се запознаят с техники и инструменти за организиране на работния процес и разпределяне на задачи. Ще се научат да работят в екип и да комуникират ефективно помежду си. Други фундаментални за сферата умения, които ще имат възможност да придобият са разрешаване на проблеми, вземане на решения, както и team management за тези сред тях, които имат интерес да развият лидерските си качества.

Сезонът стартира на 13 януари. През първите седмици, стажантите ще се запознаят с конвенциите и процесите на организацията. Ще се научат как да създават и ревизират учебни материали, как се създава качествена задача и цялостен изпит. Ще участват пряко в planning процеса на training екипа, който включва седмичен Sprint Planning, по време на който се обсъждат и разпределят текущите задачи.

Голяма част от стажантите, които се справят отлично и се чувстват добре в training екипа, се реализарат на работа при нас по време на стажантската програма. Всички стажанти започват работа в IT сектора скоро след стажантската програма и имат пълното съдействие и препоръки на кариерния център на СофтУни. Повечето от тях постигат впечатляващи резултати за кратко време и развиват умения, които са изключително важни в сферата на програмирането.

За да бъдеш приет за стажант, следва да си завършил успешно Fundamentals Module, да притежаваш пълна дееспособност и не на последно място - мотивация. Допълнително условие е успехът ти от вътрешната програма да бъде над 5.00.

За да кандидатстваш, изпрати свое кратко представяне /CV/ и мотивационно писмо на email: internship@softuni.bg в срок до 30 декември 2019 г. С избраните кандидати ще се свържем между 6 и 7 януари, след което ще проведем интервю, което ще се състои между 8 и 10 януари. Очакваме те!