Loading...

Повече от година опит като програмист само на 21 години - Керим Пендев

avatar Катерина Костадинова 1 минута
Повече от година опит като програмист само на 21 години - Керим Пендев

Представяме ви Керим Пендев – един от успешно завършилите Софтуерния университет курсисти. Днес той ще ни разкаже повече за себе си, професионалния си опит, а за финал ще даде своя ценен съвет на всички бъдещи софтуерни инженери. Вижте вдъхновяващата му история в следващите редове:

Здравей, Керим! Представи се пред аудиторията ни

Здравейте! Казвам се Керим, едва на 21 години съм, но вече имам повече от година опит като софтуерен инженер.

Как научи за СофтУни?

За СофтУни разбрах когато бях в 12 клас в гимназията. Колебаех се къде да следвам висшето си образование и така се натъкнах именно на сайта на СофтУни. Това, което ме грабна, беше че уроците са практически ориентирани, а на изпитите се набляга повече на уменията да решаваш дадени проблеми, отколкото на умението да запаметяваш дадена информация.

Кое е най-ценното, което получи в СофтУни?

Не е тайна, че във всяко начинание е най-важно да се вложи достатъчно време и старание. В Софтуни получих много добра насока относно това къде и как да влагам времето и старанието си, не само от лекторите, а и от съкурсистите ми.

Какво се промени за теб след СофтУни?

Опитът ми в Софтуни се оказа много полезен за професионалното ми израстване, тъй като още по време на обучението си имах възможността да се включа в стажантска програма на партньорска компания на академията, а това се оказа много важен елемент в развитието ми.

Какъв съвет би дал на всички, които тепърва навлизат в сферата на софтуерното инженерство?

Наистина не е важно кой програмен език бихте избрали в началото, с течение на времето става ясно кое ви влече най-много. Влагайте достатъчно време и старание в това, което правите, а ако осъзнаете, че програмирането не е вашето нещо, то продължете да го търсите!

В случай че и вие имате с какво да ни вдъхновите – разкажете своята история на marketing@softuni.bg. А ако искате да започнете да пишете успешната си история сега, включете се в цялостната програма по софтуерно инженерство от ТУК!