Loading...

Програмата по софтуерно инженерство стартира своя нов прием!

avatar Георги Кацаров 2 минути
Програмата по софтуерно инженерство стартира своя нов прием!

Програмирането е твоя мечта, но не си намерил смелост да поемеш по този път? Мислиш, че е твърде късно? Това не е така, защото пред теб е нашата програма по софтуерно инженерство и нейният следващ прием започва! Забрави всичките си притеснения и се включи в нея. Ето какво трябва да знаеш за нея:

Да започнем с програмния език

Изборът на програмен език е първата стъпка, която ще направиш. Недей да оставаш с впечатлението обаче, че това е някакъв съдбоносен и необратим избор. Първо - без значение какъв ще е твоят избор на език, ти ще изучаваш основни програмни концепции и термини – какво са променливи, какви видове има, какво са условни конструкции, какво са цикли и как да комбинираш тези елементи. Да, разлика в синтаксиса на езика има, но тя не е толкова осезаема на този етап. Второ – винаги можеш да смените езика, на който учиш, макар че препоръчваме да се придържаш към направения избор.

В настоящото кандидатстване можеш да избереш измежду четири програмни езика (технологии): C# (чете се „Си шарп“), Java, Python и JavaScript.

Какво представлява програмата по софтуерно инженерство?

Програмата има за цел плавно да те въведе в света на програмирането, започвайки от гореспоменатите общовалидни базови концепции и постепенно ще специализираш в особеностите на избрания от теб език. Освен това ще се запознаеш с парадигми (принципи или начини на структуриране на кода) като обектно-ориентирано програмиране (ООП) или функционално програмиране. В по-късните модули те очакват също така бази от данни и работа с тях, усвояване на технологични рамки за уеб разработка и работа с front-end.

Нашата програма е оформена и структурирана така, че да ти даде всички знания и да ти помогне да развиете всички практически умения, необходими за твоят кариерен старт.

Как можеш да станеш част от нея?

За да станеш част от програмата по софтуерно инженерство, трябва да минеш през входен изпит, в рамките на който ще трябва да покажеш, че си усвоил и можеш да прилагаш на практика базовите концепции в програмирането – работа с променливи, условни конструкции и цикли.

Притесняваш се, че нямаш тези знания?

Няма място за притеснение, тъй като специално за тези от вас, които никога не са се докосвали до програмирането, сме създали безплатния подготвителен курс „Programming Basics“. Неговата програма ще ти даде възможност да усвоиш тези концепции, по един практичен и достъпен начин, и да преминеш входния изпит с отличен успех.

Входния изпит те очаква непосредствено след приключването на курса, като той е платен, но е изцяло по желание. Не забравяй все пак, че успешното явяване на изпита е твоят вход към нашата програма по софтуерно инженерство и твоето светло, кариерно бъдеще.

А как да кандидатствам за безплатния курс?

Всичко, което трябва да направиш е да кликнеш ТУК или на бутона „Кандидатствай“, който е разположен горе. Кандидатстването е отворено до 23-ти януари 2020 г.

На 24-ти януари до 20:00 очаквай имейл от нас с информация за това, дали си одобрен и за старта на курса. В случай, че не получиш такъв се свържи с колегите на email: university@softuni.bg или на тел. 359 899 555 592, за да те информираме за подробностите.

Очакваме те!