Loading...

Защо да изберем Python за първи програмен език?

avatar Катерина Костадинова 1 минута
Защо да изберем Python за първи програмен език?

Python е един от най-бурно набиращите популярност езици днес. Причините са много, така че няма да се впускаме в безкрайни романи на тази тема. Вместо това сме подбрали трите основни негови качества, които го правят изключително подходящ за начинаещи. Вижте ги в следващите редове:

1. Лесен и комфортен

Python притежава почти съвършена идентичност на синтаксиса, благодарение на употребата на обикновен английски език. С помощта на подобен синтаксис можете изключително лесно, с един прочит, да разберете какво прави дадена част от кода. Това го прави изключително подходящ за всички начинаещи, които изпитват ужас от сложния и продължителен код или просто имат нужда да стартират в сферата по възможно най-олекотения начин. 

2. Широко приложим

Python се приобщава към групата на езиците с общо предназначение, покриващи множество опции за разработка - уеб, мобилни и десктоп приложения. Той е един от най-често срещаните избори, що се отнася и за разработката на Artificial Intelligence (изкуствен интелект), Machine Learning (машинно обучение) и изграждане на невронни мрежи (Deep Learning).

3. Лесно достъпен и все по-желан

Известно ли ви е, че Python е безплатен език? Това е изключително важен фактор, тъй като поради тази причина той става все по-желан и по-често използван от множество компании по цял свят. Подходящ е за стартъпи с ограничен бюджет, като с негова помощ могат да изградят бюджетен, но изключително ефективен софтуер, с който да оперират. Това отваря все повече работни позиции за програмисти с Python навсякъде по света, което прави работата в тази сфера невероятно перспективна.

Гмурнете се в света на Python!

Навлезте в Python водите с предстоящото през февруари безплатно обучение - Programming Basics with Python! Курсът е с цялостна практическа насоченост, за да усвоявате максимално най-ефективно всички нови знания. Ще можете да придобиете основните умения, които ще ви послужат във всяка избрана посока от света на програмирането. За повече информация и записвания - посетете ТОЗИ линк!