Loading...

"Практиката е ключова за успеха в сферата на програмирането" - Цветина Калчева

avatar Катерина Костадинова 1 минута
"Практиката е ключова за успеха в сферата на програмирането" - Цветина Калчева

Цветина Калчева е един от успешно завършилите курсисти на СофтУни. Тя вече успешно практикува професията програмист, а в следващите редове ще се запознаем по-отблизо с нейната вдъхновяваща история:

Здравей! Разкажи ни малко повече за себе си :)

Здравейте! Казвам се Цветина Калчева и в момента практикувам професията програмист. Завършила съм бакалавърска степен с математаика.

Защо реши да се насочиш към сферата на програмирането за своето професионално развитие?

Завърших математика във ФМИ, което пробуди интереса ми и към областта на програмирането. Започнах работа в банковата сфера, тъй като включва доста математика. Това, от своя страна, пробуди и допълнителен интерес към програмирането на такива системи.

Как научи за СофтУни и защо реши да избра да започнеш своето обучение по програмиране именно при нас?

Разбрах за СофтУни случайно от мои приятели. Реших да запиша, защото съм чувала хубави отзиви и можех да съчетавам работата с ученето, благодарение на възможността за дистанционно обучение, което въпреки това включва всички необходими ресурси.

Какви са впечатленията ти от цялостната програма на инициативата ни “Софтуерен университет”?

Програмата ми харесва, защото има много практика, което е ключово за сфера като тази на програмирането. Като цяло в университетите, дори към днешна дата, има доста теория и много малка част от обученията се основават на практическата част, а именно тя е основният ключ към успеха като професионалисти в софтуерното инженерство.

Какъв съвет би отправила към всички курсисти на СофтУни и бъдещи програмисти?

Да не се отказват – всяко хубаво нещо изискава много време и старание. Аз лично съм имала моменти на съмнения дали ще успея, но успешно достигнах до финалния модул в СофтУни.

Не пропускайте възможността да започнете да пишете и своята успешна история в света на програмирането! Запишете се за цялостната програма по софтуерно инженерство, която с цялостна практическа насоченост и топ преподаватели ще ви даде всички необходими знания, с които да стартирате успешното си професионално развитие като програмист. Очакваме ви!