Loading...

От ПР до програмиране - вдъхновяващата история на Теодора Иванова

avatar Катерина Костадинова 3 минути
От ПР до програмиране - вдъхновяващата история на Теодора Иванова

Представяме ви Теодора Иванова – един от успешно завършилите курсисти от инициативата ни „Софтуерен университет“. Преминавайки през ПР сферата, тя определено има какво да ни разкаже за своето развитие и да ни вдъхнови да не спираме да преследваме призванието си. Вижте интервюто, което проведохме с нея:

Здравей, Теодора! Разкажи ни малко повече за себе си  :)

Здравейте! Казвам се Теодора Иванова, на 28 години, по образование съм ПР специалист, работила съм в сферата на маркетинга, рекламата и онлайн търговията.  Занимавайки се с маркетинг и навлизайки все по-дълбоко в процесите на онлайн търговията, интересите ми съвсем естествено се насочиха към софтуера, осъзнавайки огромното му въздействие върху поведението на потребителите и възможностите, които предлага за подобряването на неефективни и скъпи бизнес процеси.

Затова преди две години направих първите си стъпки към развитието си като софтуерен разработчик, към момента съм в процес на интервюта и търсене на първата ми работна позиция.

Защо реши да се насочиш към сферата на програмирането?

Реших да се насоча към програмирането и да започна кариерното си развитие от нулата, водена от две основни причини. От една страна беше желанието ми да дам пример на дъщеря си, че с усилена работата всяка мечта става реалност и никога не е твърде късно да подобриш себе си.

От друга страна, смятам, че програмирането е един мощен инструмент, който ако владееш достатъчно добре, ти дава възможност да създаваш и да участваш в създаването на продукти, които наистина са в състояние да направят света едно много по-приятно място за живеене. Затова сегашната ми цел е да овладея уменията за създаване на качествен, чист и работещ код, с което да допринеса за тази положителна промяна.

Как научи за СофтУни и защо реши да започнеш обучение при нас?

Следя СофтУни още от самата идея за създаването му, но все не събирах смелост да се хвърля в дълбокото. Привлякоха ме лектори, които са безспорни специалисти в областта си и гъвкавите онлайн процеси, които предлага СофтУни. Започнах обучението си в момент на напреднала бременност и преминавах през модулите, докато все още детето ми беше съвсем малко. Именно тази възможност да получа качествено образование изцяло онлайн, само с присъствени изпити, удовлетвори изцяло нуждите ми към онзи момент.

Кои курсове/модули премина и какви са впечатленията ти тях и нашите преподаватели?

Аз преминах курсовете Programing Fundamentals, Technology Fundamentals Module и Java Advanced module, впечатлението ми относно материалите и начина на преподаване е изцяло положително. Благодарение на тези курсове аз придобих цялостна представа за необятния свят на софтуерната разработка. Благодарение на професионализма на преподавателите и това, че ни превеждаха сложните концепции на разбираем човешки език, аз усвоих подход и начин на мислене, които ми помагат при решаването на проблеми, алгоритмично мислене, както и цялостна визия за това как се създава и функционира едно web приложение. 

Какво се промени за теб, след обучението ти в СофтУни?

След обучението си в СофтУни аз придобих увереност и знания, за да продължа развитието си напред в сферата на софтуерната разработка. Промени се виждането ми, че програмирането е обетована земя, запазена за единици привилегировани хора. Вдъхнових се от жените лектори, които с професионализма си ми показаха, че програмирането не е запазено само за мъжете. Благодарение на цялостната стратегия на СофтУни, вече много хора от всякакви професии имат достъп до качествено образование, независимо къде се намират, независимо на колко години са и какво предишно образование имат.

Какъв съвет би отправила към бъдещите програмисти?

Съветът ми е насочен към всички, но по-специално към всички предстоящи и бъдещи майки, които имат интерес към програмирането.  Възползвайте се от възможността, която предлага СофтУни, да получите качествено образование от уюта на своя дом, напускайки единствено собствената си зона на комфорт. Превърнете времето, прекарано извън въртележката на работната среда, във време, което да инвестирате в подобряване на себе си и бъдещите ви професионални възможности. Инвестирайте умно времето си, състезавайте се само със себе си, не си поставяйте граници на постиженията, защото само усиления труд ни дели от това една прекрасната мечта да стане реалност!
---

Не пропускайте възможността да започнете да пишете и своята успешна история в света на програмирането! Запишете се за цялостната програма по софтуерно инженерство, която с цялостна практическа насоченост и топ преподаватели ще ви даде всички необходими знания, с които да стартирате успешното си професионално развитие като програмист. Очакваме ви!