Loading...

Успешната история на Бойко Боев – връщане назад няма

avatar Румен Янев 2 минути
Успешната история на Бойко Боев – връщане назад няма

Бойко Боев е един от успешните студенти на СофтУни, който се съгласи да разкаже историята си и да вдъхнови бъдещите курсисти в инициативата ни. Разберете повече за Бойко, как започва от нулата в програмирането и не се отказва до последно.

Здравей! Разкажи ни малко повече за себе си.

Здравейте, казвам се Бойко Боев. Завършил съм строителна паралелка в ПГДС "Цар Иван Асен ll". В момента съм последна година в Технически Университет - Габрово, задочна форма на обучение. Занимавам се с автомобили и съм земеделски производител.

Как започна историята ти със SoftUni?

Януари месец 2019 г. един приятел ми каза за безплатния курс Programming Basics в SoftUni и решихме да се запишем заедно. Стартирайки с абсолютно никакви знания по програмиране, останах изненадан от това, че бях усвоил почти целия материал и то много добре.

Какво те накара да продължиш с цялостната ни програма?

Първоначално много обмислях дали въобще да започна своето обучение в SoftUni, но проблемът ми беше, че и без това бях затрупан от работа. Когато дойде моментът за записване на следващия курс - JS Fundamentals  през месец май, трябваше да взема решение да мина през цялото обучение, като дам всичко от себе си и да изградя една добра кариера или просто да пропусна тази възможност и да приема несигурното бъдеще. Все още не бях сигурен в себе си, не знаех дали ще се справя, но в един момент се бях записал за курса и си казах връщане назад няма.

Кое остави най-добро впечатление у теб?

Начина на преподаване в SoftUni, който е насочен върху практически упражнения, подкрепени с теория. По този начин човек успява да приложи на практика натрупаните знания. Дори можете да видите GitHub профила ми, в който са качени всички задачи, които съм решил, а аз решавах много.

Какво мислиш за лекторския състав на Софтуерния университет?

Курсовете, които съм минал в SoftUni и знанията, които съм натрупал дължа на специалистите, които ме обучаваха. Фактът, че започнах обучението си от нулата, а вече имам покана за интервю, говори само по себе си. Благодаря на SoftUni, че предлагате старт на хора, които искат да се развият. Сигурен съм, че отново ще запиша някой курс, за да надградя знанията си. 

Какво ще посъветваш бъдещите курсисти?

Представете си, че сте програмисти в една добра компания, харесвате работата си, получавате добра заплата и имате сигурно бъдеще. Заслужава си!

---

Ако и ти вече си представяш как работиш като програмист и истински харесваш работата си и вече си завършил Programming Basics - включи се в някой от предстоящите модули още днес: