Loading...

От гимназията - в SoftUni – успешната история на Живко Радев

avatar Румен Янев 2 минути
От гимназията - в SoftUni – успешната история на Живко Радев

Живко е едва на 17 години и вече е един от успешните курсисти в цялостната програма на инициативата ни „Софтуерен университет“. Днес той ще ти сподели малко повече за избора си да се занимава с програмиране и впечатленията си от SoftUni.

Здравей! Разкажи ни малко повече за себе си.

Здравейте! Казвам се Живко Радев, на 17 години съм и живея в град Карнобат, област Бургас. Уча в местното СУ „Св. св. Кирил и Методий". Тренирам футбол и се интересувам от видеоигри. Скоро разбрах какво всъщност е програмирането и започнах да чета много статии по темата.

Как започна историята ти със SoftUni?

Имам един приятел, който е студент в SoftUni, но докато го разпитвах за програмирането и обучението останах с впечатлението, че програмирането е изключително сложна материя. Няколко месеца по-късно един мой братовчед, който също е студент в SoftUni, ми разказа подробно какво е да си програмист, и че не е толкова сложно колкото си мисля. Запалих се от думите му и записах курса Programming Basics през 2019 година, оттам - към следващите. 

Кое е най-важното, което цялостната програма остави в теб като впечатление?

Още от първата лекция се усети желанието на лекторите да научат студентите да бъдат добри програмисти. Материалът е много добре структуриран и точен, без излишни подробности, което го прави лесен за учене и възприемане. Това ми хареса супер много и ме насърчи да уча все повече и повече.

Какво мислиш за лекторския състав на цялостната ни програма?

Лекторите от самото начало се държаха много добре с всеки студент без изключение. Бяха готови да отговорят на всеки въпрос максимално бързо и точно. Абсолютни професионалисти.

Какви са впечатленията ти от курсовете в програмата?

Докато учих теорията от лекциите и решавах задачите от домашните, имам чувството че мисленето ми се промени коренно. Започнах да мисля за всеки проблем по-структурирано и алгоритмично.

Всеки един курс е точно на мястото си. Структурата на програмата е изградена много добре. Всеки един модул ти дава знания, които ако се усвоят добре, превръщат студента в много добър програмист.

Какво се промени за теб, след като започна обучението си при нас?

Разбрах, че допусната грешка не е миг на слабост, а възможност за надграждане на уменията. Станах по-упорит и целенасочен.

Какъв съвет би отправил към бъдещите курсисти на SoftUni?

Бих посъветвал всеки да не се предава колко и трудно да му е. Не само в програмирането, но и в живота.

---

Ако и ти си готов да поемеш нови предизвикателства и да разбереш, че програмирането не е толкова невъзможно, и вече си завършил Programming Basics - включи се в някой от предстоящите модули още днес: