Loading...

Илкер Юмер: не бъдете предпазливи

avatar Румен Янев 2 минути
Илкер Юмер: не бъдете предпазливи

Илкер е един от студентите, преминали цялостната програма наSoftUni с високи резултати, намерил работа в една от нашите партньорски компании – Indeavr. Той с радост се съгласи да сподели малко повече за опита си по време на обучението с надеждата да вдъхнови повече хора да последват примера му и да преследват мечтаната си кариера.

Здравей, представи се пред читателите. Какво те привлече към програмирането и имаш ли любим програмен език?

Здравейте, казвам се Илкер Белгин Юмер, на 21 години съм от гр. Нови пазар. От малък имах интерес към програмирането, благодарение на един мой близък роднина, който е програмист. Към тази професия ме привлече най-вече това, че ти дава свободата да реализираш какъвто и да е проект чрез уменията, придобити благодарение на СофтУни. Любим мой програмен език е C#.

Защо избра Софтуерния университет, кои курсове си минал и каква беше атмосферата по време на обучението?

Избрах Софтуерния Университет, заради това, че всичко, което се обучава в него е straight to the point - преподават се неща, които ще са ни наистина от полза след като се реализираме. Минал съм цялата C# Full-Stack Developer пътека. Атмосферата беше доста приятна, намерих доста приятели, от които мога да поискам помощ, както по време на обучението си, така и сега – след като съм се реализирал.

А в каква форма се обучаваше и защо я предпочете?

През цялото си обучение (2018-2020 г.) бях в онлайн форма, защото ми беше по-приятно да уча от вкъщи, докато съм при семейството си.

Какви са впечатленията ти от курсовете и лекторския ни състав?

Впечатленията ми относно лекторите са доста позитивни. Те винаги се стремяха да усвоим материала и гледаха да отговорят на всичките ни зададени въпроси, въпреки големият им брой.

Каква беше най-голямата трудност за теб по време на обучението?

Най-трудните, но също така и най-вълнуващи за мен моменти в цялото ми обучение бяха, когато правех първите стъпки в Programming Basics курса. Друг доста вълнуващ момент за мен беше, когато дойде време да създам първия си проект.

Какви умения, освен по програмиране, успя да придобиеш в Софтуерния университет?

Уменията, освен по програмиране, които придобих благодарение на Софтуерния Университет, са много на брой. Например развих логическото си мислене, което е доста важно. Също така си развих и problem-solving уменията. В началото на обучението си, много ме беше страх от задачи с доста дълги условия, но по-нататък в обучението ми дължината на условието въобще спря да бъде фактор, понеже се чувствах много по-уверен в себе си.

С какво ти помогна обучението в кариерното ти развитие?

Обучението в Софтуерния Университет, от моята гледна точка, е отлично организирано, стремейки се да превърне всеки курсист в перфектен кадър за IT света. В кариерен план, благодарение на СофтУни, уменията с които се сдобих са просто безценни за мен!

Как се виждаш след 5 години в професионален план?

В професионален план след 5 години се виждам като примерен и ентусиазиран разработчик, вършещ работата си, давайки всичко от себе си.

И накрая - какво ще посъветваш всички бъдещи курсисти, на които им предстои да започнат обучение в Софтуерния университет?

Към всички, които току-що започват обучението си в IT сферата: никога не бъдете предпазливи да излизате извън зоната си на комфорт. Най-хубавото, интересното и вълнуващото идва там където зоната на комфорт свършва!

---

Не се колебай да се впуснеш в собственото си предизвикателство, да навлезеш в света на програмирането и кандидатствай за безплатния ни курс Programming Basics! Ако историята на Илкер ти е допаднала и искаш да прочетеш историите на още наши курсисти, можеш да ги намериш в блога ни. А ако желаеш да споделиш своята SoftUni история, свържи се с нас на content@softuni.bg.