Loading...

Знаете ли за какво се използва езикът C#?

avatar Павлина Георгиева 1 минута
Знаете ли за какво се използва езикът C#?

Обърнали сте погледа си към програмирането и сте решили, че е добра идея да започнете със C# технологията? Чудесен избор на програмен език, с който да стартирате своето приключение в света на коденето, както ще потвърди всеки опитен специалист. А за да ви мотивираме още повече по пътя, който сте избрали, в този материал ще ви разкажем за какво можете да използвате C#.

Разработка на уеб приложения

Уеб приложенията отдавна са завладели виртуалния ни свят. Благодарение на тях успяваме да “комуникираме” с отдалечени сървъри през компютрите си. В резултат изпълнението на ежедневни онлайн задачи сякаш се случва от само себе си.


Истината е, че зад цялата “магия” стои предварително написан програмен код. А ако на вас е интересно не само да използвате, но и да създавате приложения за уеб, езикът C# ще ви помогне за това. С негова помощ ще можете да създавате динамични уеб сайтове и уеб приложения, използвайки .NET платформата или други платформи с отворен код.

Разработка на приложения за Windows

Обичана или не, Windows си остава сред най-популярните и използвани операционни системи в цял свят. И също като нея, технологията C# e разработена за Microsoft. Затова е напълно логично защо този програмен език е така широко използван при разработката на Windows приложения.


Предимството на това е, че като C# разработчик ще можете да се възползвате от богатата документация на специфичните за Microsoft програми, както и на тяхната поддръжка.

Разработка на игри

Никой работен ден не е минал пълноценно, ако не сме откраднали поне 10 минути от него за игри. А когато говорим за видео игри, разработчиците залагат на C#. Именно този език е в основата на изграждането на популярната Unity.


C# се интегрира безпроблемно с двигателя Unity. Що се отнася до разработването на игри за мобилни устройства, той може да се използва практически на всяко модерно устройство или конзола. Достатъчно е да се спрете на крос-платформена технология като Xamarin.

А къде мога да науча C#?

Ако си задавате този въпрос, добрата новина е, че сте попаднали на правилното място. На 5 февруари стартира курсът Programming Basics with C#, който е напълно безплатен. Освен че ще ти помогне да получиш базови насоки в .NET технологиите, той е и входящ за цялостната ни програма по софтуерно инженерство. Твое е решението дали да продължиш в нея, след като преминеш успешно изпита в края на стартовото обучение. Не се колебай, запиши се още днес!