Не записвайте Python курсове в softuni - Софтуерен университет

+ Нов въпрос
stupid_softuni avatar stupid_softuni 0 Точки

Не записвайте Python курсове в softuni

Става въпрос за курсовете Python Basics и Python Fundamentals проведени през май и юли 2017. Преподавателите са: Алекс Цветанов, Димо Чанев и Божидар Гевечанов. И тримата са недостатъчно запознати с Python за да водят тези курсове. Още повече, малките Алекс Цветанов и Димо Чанев, просто не стават за преподаватели. Обясняват много лошо и неструктурирано и имат несериозно и подигравателно отношение към хората, които не само са записали курса, но и са платили пари за него. Съветвам ги да изкарат първо курсове за трейнъри и после да водят лекции под наблюдението на някой по-запознат и опитен от тях.

Задачите за тези курсове са взети директно от сходните курсове за други езици, но без да бъдат съобразени със спецификите на Python. Преподавателите също не са си направили труда да внесат яснота в условията на задачите. Ако някой тест не мине в Judge, трябва да гадаеш какъв е проблема. Обикновено става въпрос за форматиране на реални числа, но е несериозно когато се плащат пари, да получаваш такова качество насреща. Многократно преподавателите също не знаят какъв е проблема и се прескача нататък, защото не им се занимава. За някой упражнения дори не може да се пуска Python код в Judge - преподавателите ги мързи да кликнат няколко бутона... Не са били и отзивчиви при молба да бъдат оправени съоветните проблеми. Просто те игнорират. За някой упражнения дори нямаха инсталиран нужния софтуер на компютъра от който се презентира.

Изпитите също са толкова неадекватни, колкото и цялото провеждане на курсовете. Специално за изпита за Python Fundamentals, условията на задачите бяха, не само недостатъчно добре описани, но и ГРЕШНИ. Недопостимо е когато се плащат пари за курс, да получаваш такова качество. Самите задачи също не бяха съобразени с тематиката на курса. Пълна срамота за softuni. Съжалявам, че ви се доверих.

Съветвам хората, да НЕ записват Python курсове и курсове водени от някой от въпросните преподаватели в softuni.

Нека великия Наков и ръководството на този университет да прегледат видеата от лекциите и задачите за изпитите за тези курсове за да разберат за какво става въпрос. Срамота е да се рекламирате с качествено образование, а да използвате неподготвени ученици, за да водят курсове. Върнете парите на хората, които ги изхвърлиха ня вятъра за тези курсове.

0
Python
v.krastev avatar v.krastev 56 Точки

Интересен коментар!

Не съм участвал в курса нито съм имал контакт с лекторите в който и да било курс. Моментите с неподготвеността и незаинтересоваността обаче се срещат и на фруги места и при други хора. Сигурен ли си за грешните задачи? ако е така - наистина много жалко... А да не говорим ако някой лектор си позволи да има някакво подигравателно отношение към човек, който се предполага че трябва да обучава и да предава знания... Не знам как бих реагирал аз в таква ситуация.

Въпреки всичко, коментарът ти щеше да е в ПЪТИ по-тежък, ако беше уточнил присъствал ли си, онлайн ли си бил, да дадеш примери с теб, да не правиш профил stupid_softuni, а да си стоиш зад името, като казваш нещо. Заради това палец надолу давам, иначе, ако казаното реално е така, много жалко, наистина... Дано и други присъствали изкажат мнение!

ПС: А, и смисъл от пряк хейт към Наков или когото и да било от ръководството не виждам в случая, няма как един, двама, петима човека да отговарят за всички лекции, на всички курсуве. Сега се и сетих, че една лекция на Божидар Гевечанов бях слушал - хареса ми реално. Естествено не е завършил магистър педагогика, но се спрая добре - знае и обяснява добре, поне от това което се сещам.

Поздрави!

0
12/09/2017 22:00:16
stupid_softuni avatar stupid_softuni 0 Точки

За да избегна бъдещо лично отношение, предпочитам да не си заствам зад името.

Не мисля, че има значение дали съм бил присъствено или онлайн.

Относно грешните задачи на изпита, без авторските решения няма как да бъда сигурен. Факт е обаче, че трябваше да се свържем по време на изпита с Димо Чанев по телефона, за да даде разяснения по една от задачите, която беше написал той. Смятам, че това е несериозно отношение - или условието трябва да е зададено изчерпателно или човека написал задачата да бъде там. Алекс беше некокмпетентен по въпросната задача.

Подигравателното отношение от преподавателите към групата може да бъде видяно и чуто на видеата от лекциите.

Ръководтството на softuni трябва да следи за качеството на курсовете, които се водят. Още повече, че се дават пари за тези курсове. Не може ученици, самостоятелно, без надзор за качество, да водят тези курсове.

От тримата преподаватели Божидар безспорно е най-добрия преподавател. Да, знае и обяснява много добре, но все пак смятам, че или не знае толкова добре за спецификите на езика или не се подготвя за лекциите. Това също може да бъде видяно от видеата.

Във facebook групата на курса има и други хора, които са недоволни от курса и преподавателите.

 

0
fbinnzhivko avatar fbinnzhivko 1055 Точки

При положение че на двата изпита са се явили общо 33 човека.
Сигурно един тестер има на изпита и лекторите да са го решили също остават 30 човека.
Колко от тях биха писали във форума е друг въпрос.
Гледал съм половината лекции на Python Basic със същите лектори.
Факт е че на единия лектор трудно му разбирах българския и се отказах.

P.S.1.  v.krastev ти също нямаш линкове към github или други.. в профила си в СофтУни. 
 

P.S.2  Защо Python Fundamentals Exam - 10 September 2017 не е отворен за практика е въпроса ми.

2
13/09/2017 00:17:01
v.krastev avatar v.krastev 56 Точки

:D да нямам линкове, защото или нямам профили, или профилите са просто регистрация с цел разглеждане кое какво е. Но не създавам отделни профили за да пиша за неща за които съм против - не коментирам унито, наков или softuni тийма от някъде си, а после да влизам в този профил и да си мълча. на няколко места до сега изказах мнението си за отношението на някои лектори, както и за цените на курсовете. а и нямам проблем да кажа каквото пиша, на всеки с когото се срещна. 

сега реално по темата - защо много от хората не биха писали впечатления и оценки за курса, както казваш? смисъл, доволните да речем да, но всеки човек, когато е недоволен, със сигурност иска да си каже мнението или ако щеш просто оплаче по някакъв начин :Д. хубаво е да има обратна връзка според мен.

0