Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
Borislav645 avatar Borislav645 0 Точки

Трябват ли ни години за да започнем да учим в Softuni?

Здравейте. Решил съм да опитам да започна да уча за програмист. Интересуваме дали е нужно пълнолетие? 10 клас съм на 16 години ще мога ли да започна да се уча? Какви съвети бихте ми дали като начинаещ?

Тагове:
0
Общи приказки
VasilKotsev avatar VasilKotsev 716 Точки

Няма изисквания за години, които да ти попречат да станеш курсист в академията. Съвет, който мога да ти дам е да не очавкаш, че със няколко курса ще станеш "програмист". Приготви се за много четене на документации и не разчитай само на материали от академията. Няма проблем с тях, но реално няма как всичко да се обхване в една лекция от 4 часа и презентация от 40-70 слайда особено в професионалните модули след теха. Хубаво е да имаш и някаква добра IT обща култура, иначе според мен няма смисъл да се насочваш в тази сфера... Работи върху свои проекти и изгради хубаво GitHub портфолио, най-малкото това ще ти служи като CV и работодателите се кефят на хора, които contribute-ват към Open Source проекти или подържат собствени такива. Научи малко структури от данни, алгоритми и design pattern-и, поне да имаш някаква обща представа. Интересувай се как "нещата отдолу работят" в дадена технология и чети чужд код. Общо взето най-важно е да си постоянен и да вземеш максималното от обучението си тук, ако все пак решиш да се запишеш, като го комбинираш с проекти и самоинициатива за учене.

1
22/04/2019 19:30:19
Borislav645 avatar Borislav645 0 Точки

Освен от материала от академията от къде другаде да се уча?

0
DanielJordanov avatar DanielJordanov 2 Точки

Еми аз съм също 10 клас и сега ще карам C# Advanced.Както колегата който преди мен е отговорил ще кажа същото:
Само с курсовете тук няма да станеш програмист но ти дават доста добри основи.Не пречат нито години ,нито каквото и да е било според мен ,защото едно от момчетата с които карах Tech Module беше на 11 години и взе доста добър резултат.Така че каквато и да е възрастта човек винаги може да се учиsmiley.

1
Jordan_Dobrev12 avatar Jordan_Dobrev12 254 Точки

Записвай! Аз започнах в 11 клас, учех сам вкъщи и сега ми е доста по-лесно. Колкото по-рано, толкова по-добре.

Кандидатствай и не му мисли много, още си ученик и имаш много време, което можеш да отделиш и да се справиш  https://softuni.bg/apply

1
Borislav645 avatar Borislav645 0 Точки

Към кое да се насоча да уча C# Java JavaScript PHP ? Ти с какво се занимаваш в тази област?

 

0
Jordan_Dobrev12 avatar Jordan_Dobrev12 254 Точки

Ако никога през живота си не си писал код, няма кой знае какво значение с езика за програмиране. Който и да избереш е все тая, няма по-добър, всеки си има плюсове и минуси.

Аз започнах със C#, защото в началото не знаех с кой език да започна и просто трябваше да избера нещо. 

0
VladimirD avatar VladimirD 12 Точки

Колкото по-рано запишеш и се запалиш, толкова по-добре! :)

0