Софтуерно Инженерство
Loading...

Стани PHP програмист

 • Научи се да програмираш с езика PHP и съвременните уеб технологии
 • Създавай модерни уеб приложения; разработвай back-end и front-end
 • Намери нови приятели в PHP курса
 • Стартирай успешна кариера с помощта на PHP уроците 
 • Започни още днес като кандидатстваш за безплатния курс Основи на програмирането, който ще ти даде основата, над която да надграждаш!

Знаете ли, че...?

25% от всички сайтове

приблизително 25% от всички сайтове са правени на WordPress, който от своя страна е разработен на PHP 

PHP и MySQL

са в топ 5 на най-търсените технологии в софтуерната индустрия в България

Езикът PHP

се използва от над 5 милиона софтуерни специалисти по целия свят

PHP

е инсталиран на повече от 1 милион сървъра и поддържа над 20 милиона интернет сайта

Пътят на студента с професия PHP

Student's path Student's path

Учи PHP програмиране чрез правене

 • 70% практическа работа: писане на код всеки ден
 • Нов учебен материал: 2 дни седмично PHP уроци
 • Практически упражнения: 3 дни седмично PHP упражнения

Работи по практически PHP проекти

 • Работи по практически проекти с PHP и MySQL (за back-end) и HTML5 (за front-end)
 • Тренирай уменията си по програмиране с PHP и технологиите от PHP екосистемата
 • Трупай практически опит чрез работа в екип в GitHub среда

Направи своя кариерен старт в топ фирми от бранша

 • 92% от завършилите PHP професията започват работа
 • Достъп до кариерния център на Софтуерния университет - започни работа като PHP developer
 • Топ работодатели от софтуерната и ИТ индустрията

Професия PHP уеб разработчик комбинира изграждане на солидни умения по програмиране и развиване на алгоритмично мислене с фундаментални знания от компютърните науки и софтуерното инженерство. Обучението за PHP програмисти в Софтуерния Университет е внимателно разработено със съдействието на ИТ компании от сектора и е с практическа насоченост. Чрез него ще изградиш всички базови познания и умения за успешен кариерен старт за junior позиции в софтуерната индустрия.

Избери професията на PHP уеб разработчик като направиш първите стъпки с безплатния курс по Основи на програмирането за начинаещи (Programming Basics), който ще ти даде необходимите знания, за да преминеш приемния изпит и да се включиш в цялостната програма по Софтуерно инженерство на Софтуерния Университет.

По време на обучението си, чрез присъствени и онлайн PHP уроци и практически PHP курсове и работа по хиляди задачи и проекти ще придобиеш всички специализирани познания и умения, необходими за стартиране на успешна кариера с PHP езика в софтуерната индустрия. Кандидатствай!

 

Самото обучение в Софтуерния университет за мен има изключително много позитиви, които видях още с първите няколко лекции. Курсовете са последователни, което дава възможност за концентриране на усилията в една насока. Лекциите, включват много практика както като примери, давани от лекторите, така и под формата на лабове. Отборните проекти, от своя страна, са друг безспорен плюс на Софтуерния университет. За мен изборът да бъда част от Софтуерния университет със сигурност е правилен и сега, поглеждайки две години назад, осъзнавам кое е най-голямото му предимство. Това е шансът да видиш, че трудът с постоянство и мотивация води до постигане на всяка поставена цел. Този шанс получих аз в Софтуерния университет и той промени коренно живота ми във всяко едно отношение.

Габриела Бурлакова
Габриела Бурлакова
PHP Developer в E-act

Реших да се занимавам с програмиране, защото винаги съм се интересувал от компютри, като проблемът единствено беше, че винаги съм мислел, че програмирането не е за мен. Това беше така, докато не попаднах на безплатния курс по Основи на програмирането, като на него разбрах, че нещата са ми сравнително лесни, не ме натоварват по какъвто и да е начин и съответно се справях доста добре с всичко, което трябвяше да правя. Всички курсове в Софтуерния университет са много полезни, но ако трябва да отлича някои, те ще са ООП, КПК, Структури от данни и Алгоритми. Софтуерния университет ми помогна да преоткрия себе си и да се занимавам с нещо, което е доста приятно, поне за мен, програмирането

Илиян Виденов
Илиян Виденов
Java Developer в SAP Labs

Реших да се занимавам с програмиране, защото то е интересно и предизвикателно за мен, когато програмираш всеки ден научаваш нещо ново. Програмирането ти дава възможността да твориш и да реализираш всякакви проекти, които ти хрумнат, като по този начин ти дава свобода. Софтуерния университет ми помогна в обучението ми като програмист със структурираните и достъпни курсове, които предлага. В Софтуерния университет има последователност на научаваните неща, там ти се дава насока към която да вървиш когато се обучаваш, което е много ценно за един начинаещ програмист. Обучението е главно практически насочено, което пък помага да научиш нещата в детайли и да видиш как те реално се случват. Смятам, че именно тази практическа насоченост е най-ценното и полезното в обучението ми там.

Симеон Стойков
Симеон Стойков JavaScript Developer в Software Group

Учебната програма на Софтуерния университет е по-практически насочена и няма как да се случи да загубиш интерес към знанията и уменията, които предстои да усвоиш във времето. Истината е, че никога не ми е било скучно да посещавам лекции и да работя върху домашната си работа, защото те винаги са били съобразени с проектите, по които се работи в една реална IT компания – било то в България или по света. Няма нищо излишно и ненужно – всичко съответства на изискванията от работодателите на пазара на труда. Най-ценното, което ми даде Софтуерния университет, е възможността да се запозная с всички тези мотивирани и целенасочени преподаватели и студенти, които срещнах тук от 2014 насам. Мисля си, че това най-много допринесе да навляза по-бързо в тази сфера и усили желанието ми да продължавам да се развивам.

Даниел Петровалиев
Даниел Петровалиев PHP Developer в NetInfo

За мен програмирането е постоянно решаване на проблеми и загадки, което много ми допада :). Харесвам и това, че професията изисква постоянно да се учиш и да се развиваш. Преди Софтуерния университет нямах никакъв опит в програмирането. Софтуерния университет ми даде здравите основи, на база на които надграждам и разширявам знанията и уменията си. Едни от най-полезните умения, които развих в Софтуерния университет, са - как да подхождам към решаването на проблеми, как да работя в екип с колеги, как да стъпя във вече съществуващ код и да го надградя, как да изграждам успешно проекти от нулата и как да спазвам срокове. Смятам, че всички тези умения са основополагащи, за да може един софтуерен специалист да бъде успешен и полезен на работното си място.

Яна Славчева
Яна Славчева .NET Developer в Easy Credit

По време на обучението ми в Софтуерния университет на няколко пъти ми се е налагало да стоя по 15 – 17 часа на денонощие с домашните, екипните проекти и подготовките за изпити. Имах няколкогодишен опит в програмирането, както и проекти за реални фирми и въпреки това обучението успяваше да ангажира почти всичкото ми време, независимо от натрупаните знания през годините. Освен всичко останало духът, който се образува между студентите е нещо неописуемо с думи. Нещо, което може само да се почувства и изживее. Това е дух на конкуренция, който в същото време затяга приятелските отношения между студентите все повече. Ние си помагахме с всичко, което можехме. Казвахме си едни на други, всичко което бяхме усвоили и научили. Палитрата от технологии, които усвоих тук, беше толкова пъстра, че се чудех с какво да се захвана да работя.

Димитър Бонев
Димитър Бонев JavaScript Developer в Tiger Technology

Бях професионален музикант, но се ориентирах към програирането, eдин приятел ме запали. И до ден днешен продължавам да идвам на курсове в Софтуерния университет. Създадохме си свое собствено community. Обучението, преподавателите и приятелите от Софтуерния университет ми помогнаха за един нов кариерен старт. Благодарение на менторската програма, която Софтуерния университет организира съвместно със стоите компании-партньори, успях да се запозная със своите бъдещи колеги и да стартирам работа в компания като Vivacom.

Георги Инков
Георги Инков .NET Developer във Vivacom

Реших да се захвана с програмиране, защото мисля че професията е изключително интересна и предлага изключително много предизвикателства. Това което харесвам в професията си, е че точно поради това се налага постоянно да се развивам и да уча нови неща. Следствие от обучението си в Софтуерния университет получих полезни знания и умения, но най-същественото и ценно нещо което получих е умението да се уча и развивам непрестанно.

Преслав Михайлов
Преслав Михайлов Софтуерен инженер във Visteon Electronics

Обученията в Софтуерния Университет ти дават възможността да придобиеш уменията, които работната среда изисква от теб. Всеки един курс, започвайки с Основи на програмирането за начинаещи (Programming Basics) от началото до края, е внимателно разработен с цел изграждане на полезни в дългосрочен план умения, които можеш да прилагаш и извън избраната от теб професия.

Учебният материал от обученията ни търпи постоянно усъвършенстване, а за пълноценното му усвояване боравим с модерни и доказали се технологии за преподаване. Зад всичко това стои внимателно изработен цялостен учебен план (поредица от PHP курсове и уроци), създаден съвместно с водещи фирми от индустрията и с екипа ни от опитни трейнъри. Можеш да се увериш сам във всичко това като кандидатстваш още днес!

Защо да уча PHP Web разработка?

 • Езикът PHP е изборът на стотици хиляди начинаещи уеб разработчици, тъй като с него лесно могат да се постигнат добри резултати на начално ниво. Можете да започнете с лекота и да превръщате идеите си в реалност докато се учите чрез десетките ни достъпни уроци по PHP
 • PHP се използва от огромен брой платформи като Facebook, WordPress, Wikipedia и много други. По официални данни от Zend около 5 000 000 програмисти пишат на PHP.
 • Можете да намерите професионална реализация с него както в по-малки проекти и бизнеси като онлайн магазини и новинарски сайтове, така и в големи корпоративни проекти.

PHP уроци, видео, курсове и обучения

Може да се запознаете с програмирането още днес с безплатните ни курсове по PHP: