Обработка на изображения с Java и ImageJ
Loading...
Семинар

Обработка на изображения с Java и ImageJ

17.04.14 17:00 - 19:00 Димитър Проданов

Ивайло Тошев е завършил ХТМУ София (Химико-Технологичен и Металургичен Университет), магистър е по "Информационни Технологии". Интересът му относно Linux датира още от 1998 година. Може да се каже, че от тогава до момента основната му работна среда е именно под Linux. От няколко години е ИТ мениджър в Юнимастърс Лоджистикс и във връзка с тази позиция се занимава с теми, свързани със сферата на управлението на ИТ в предприятията, като особено голям интерес намира в методите за по-тясно сътрудничество между ИТ и бизнеса.

За Семинара

Програмата на семинара е следната:

  • Запознаване с ImageJ
  • Основи на image analysis
  • Програмен модел на ImageJ
  • Разработка на приложения за ImageJ в IDE Eclipse

Място: Софтуерен университет - гр. София, кв. Хаджи Димитър, ул. Васил Кънчев 26, Бизнес сграда "Стефан Караджа", вх. Д, ет. 4 (виж на картата).

Вход свободен.
За Лектора

Димитър Проданов

Димитър Проданов е завършил МУ-София през 1999. От 2002 до 2006 г. той прави докторантура в Университета в гр. Лайден, Холандия, където за пръв път се запознава с техники на дигитална обработка на микроскопски  изображения. От 2003 г. участва в разработката на програмата ImageJ.

От 2006 г. е член на програмния комитет на ImageJ User and Developer Conference, който е основният дискусионен форум за приложения на програмата в различни дисциплини. От 2008 г. д-р Проданов работи в института Imec в гр. Лювен, Белгия като старши изследовател в областта на Life sciences.

От 2012 г. д-р Проданов участва активно в програмите на International Neuroinformatics Coordination Facility.

Димитър Проданов photo

Ресурси