Loading...

Усвои най-търсените умения в ИТ индустрията с Upskill програмите на СофтУни

 • Избираш upskill програма с учебен план без алтернатива, разработен съвместно с водещи експерти от ИТ индустрията
 • Изграждаш нови практически умения в най-търсените сфери и ставаш по-конкурентоспособен
 • Учиш от преподаватели-практици от ИТ сектора с дългогодишен опит по множество проекти
ГЛЕДАЙ ВИДЕО

Предимства

Учебен план без алтернатива

Специално разработен учебен план, обхващащ актуалните ключови теми в сферата

Практически умения

Изграждаш практически умения, ставайки по-конкурентен пред работодателите

Изявени преподаватели-практици

Учиш пряко от изявени преподаватели, с дългогодишен практически опит в сферата

Менторство и общност

Получаваш индивидуална помощ от ментори и ставаш част от активна общност

Защо да избереш upskill програмите на СофтУни?

Придобиваш нови знания и умения чрез правене

 • Минимум 50% практическа работа
 • Нов учебен материал всяка седмица по 1 или 2 занятия
 • Практически упражнения всяка учебна седмица

Конкурентност на пазара на труда

 • Работиш по практически проекти с водещите технологии в сферата
 • Усвояваш материя според последните тенденции в технологичния свят
 • Открояваш се сред други кандидати за работа със сходни умения

Получаваш съдействие и подкрепа

 • Получаваш индивидуална помощ от ментор в усвояването на учебния материал
 • Имаш възможност да задаваш въпроси на преподавателя, по време на занятията на живо
 • Имаш достъп до общност за споделяне на знания с преподаватели, ментори и студенти

Често задавани въпроси

 • Какво представляват Upskill обученията и защо са полезни?

  Upskill обученията са специализирани програми, насочени към изграждане на нови умения или разширяване на съществуващите такива в определена професионална сфера. В контекста на бързо развиващия се технологичен свят, тези обучения се превръщат в необходимост както за професионалисти, които искат да са конкурентоспособни и да напредват в кариерата си, така и за начинаещи, които искат да придобият изцяло нови знания иумения в конкретно направление.
 • За кого са подходящи Upskill програмите?

  Програмите са подходящи за всеки, който иска да изгради изцяло нови умения или да надгради текущите си знанията и компетенции в конкретната сфера, така че да придобие ключова експертиза в направлението, което е избрал.
  На страницата на всяка една програма можете да се запознаете с това какви са входни изисквания за записване и дали ги покривате.
 • Какво следва след Upskill програмите?

  На всички участници в Upskill програмите ще бъде дадена възможност за последващо надграждане на знанията и уменията чрез записване на подходящи курсове. Екипът на СофтУни съвместно с водещи експерти е селектирал специални обучения, които ще ви дадат възможност за последващ напредък в желаната от вас сфера за развитие. Тези обучения ще бъдат достъпни на преференциална цена за всички курсисти в съответната upskill програма, независимо от оценките, с които са преминали курсовете.
  Препоръчаните обучения можете да видите на страниците на всяка отделна програма в секция „Препоръчани курсове“.
 • Как и кога ще се провеждат обученията?

  Всички upskill програми се провеждат онлайн, като курсистите могат да гледат занятията на живо, в реално време или на запис в удобен за тях ден и час от всяка точка на света.
  Всички участници получават доживотен достъп до видео записите от обученията, както и до учебните материали.
  Занятията ще се провеждат между 1 и 2 пъти седмично с продължителност от 3 до 4 часа.
  Графикът на всяка програма можете да видите на страницата на обучението.
 • Колко време трябва да отделям за учене?

  Всяка Upskill програма има различен график и различна продължителност, която варира от 3-4 до над 12 месеца. Занятията във всяко обучение ще се провеждат между 1 и 2 пъти седмично с продължителност от 3 до 4 часа. В този смисъл препоръчваме да отделите между 3 и 8 часа седмично за занятията и още толкова за решаване на упражнения и писане на домашни. Тези часове са ориентировъчни и зависят от записаната програма.
  Графикът на всяка програма можете да видите на страницата на обучението.
 • Ще получа ли сертификат?

  След преминаване на изпита от всеки курс, ще придобиете сертификат от СофтУни, ако получите оценка над Мн. добър 5.00 от практическата част, а също така ще имате възможност да получите държавно признато "Удостоверение за професионално обучение", валидно в целия Европейски съюз. Изискванията за получаване на удостоверение можете да разгледате ТУК.
  Освен това можете да получите и сертификат за завършена Upskill програма при наличие на всички сертификати за курсове в съответната програма.
Имате допълнителни въпроси?

Не се колебайте да се свъжете с нас на

Габриела Бурлакова
Габриела Бурлакова
PHP Developer в E-act

Самото обучение в СофтУни за мен има изключително много позитиви, които видях още с първите няколко лекции. Курсовете са последователни, което дава възможност за концентриране на усилиятав една насока. Лекциите, включват много практика както като примери, давани от лекторите, така и под формата на лабове. Отборните проекти, от своя страна, са друг безспорен плюс на СофтУни. За мен изборът да бъда част от СофтУни със сигурност е правилен и сега, поглеждайки две години назад, осъзнавам кое е най-голямото му предимство. Това е шансът да видиш, че трудът с постоянство и мотивация води до постигане на всяка поставена цел. Този шанс получих аз в СофтУни и той промени коренно живота ми във всяко едно отношение.

Илиян Виденов
Илиян Виденов
Java Developer в SAP Labs

Реших да се занимавам с програмиране, защото винаги съм се интересувал от компютри, като проблемът единствено беше, че винаги съм мислел, че програмирането не е за мен. Това беше така, докато не попаднах на безплатния курс по Основи на програмирането, като на него разбрах, че нещата са ми сравнително лесни, не ме натоварват по какъвто и да е начин и съответно се справях доста добре с всичко,което трябваше да правя. Всички курсове в Софтуерния университет са много полезни, но ако трябва да отлича някои, те ще са ООП, КПК, Структури от данни и Алгоритми.

Александър Сеферинкин
Александър Сеферинкин
Software Developer в Software Group

В СофтУни срещнах изумителни учители, които ме научиха на много нови неща и ми дадоха много интересни казуси за решаване. СофтУни беше голям двигател за мен, показваше ми какво да уча и как най-добре да го приложа на практика. Като нов в програмирането тогава, мога да кажа, че СофтУни ме разви много, предизвиквайки ме с проблеми за решаване, които никога не бих си помислил, че съществуват. В СофтУни получих необходимата база, за да се усъвършенствам и да успея.

Даниел Петровалиев
Даниел Петровалиев
PHP Developer в NetInfo

Учебната програма на СофтУни е по-практически насочена и няма как да се случи да загубиш интерес към знанията и уменията, които предстои да усвоиш във времето. Истината е, че никога не ми е било скучно да посещавам лекции и да работя върху домашната си работа, защото те винаги са били съобразени с проектите, по които се работи в една реална IT компания - било то в България или по света. Няма нищо излишно и ненужнo всичко съответства на изискванията от работодателите на пазара на труда. Най-ценното, което ми даде СофтУни, е възможността да се запозная с всички тези мотивирани и целенасочени преподаватели и студенти, които срещнах тук от 2014 насам. Мисля си, че това най-много допринесе да навляза по-бързо в тази сфера и усили желанието ми да продължавам да се развивам.

Яна Славчева
Яна Славчева
.NET Developer в Easy Credit

За мен програмирането е постоянно решаване на проблеми и загадки, което много ми допада. Харесвам и това, че професията изисква постоянно да се учиш и да се развиваш. Преди Софтуерния университет нямах никакъв опит в програмирането. СофтУни ми даде здравите основи, на база на които надграждам и разширявам знанията и уменията си. Едни от най-полезните умения, които развих в СофтУни, са - как да подхождам към решаването на проблеми, как да работя в екип с колеги, как да стъпя във вече съществуващ код и да го надградя, как да изграждам успешно проекти от нулата и как да спазвам срокове. Смятам, че всички тези умения са основополагащи, за да може един софтуерен специалист да бъде успешен и полезен на работното си място.

Димитър Бонев
Димитър Бонев
JavaScript Developer в Tiger Technology

По време на обучението ми в СофтУни на няколко пъти ми се е налагало да стоя по 15 - 17 часа на денонощие с домашните, екипните проекти и подготовките за изпити. Имах няколкогодишен опит в програмирането, както и проекти за реални фирми и въпреки това обучението успяваше да ангажира почти всичкото ми време, независимо от натрупаните знания през годините. Освен всичко останало духът, който се образува между студентите е нещо неописуемо с думи. Нещо, което може само да се почувства и изживее. Това е дух на конкуренция, който в същото време затяга приятелските отношения между студентите все повече. Ние си помагахме с всичко, което можехме. Казвахме си едни на други, всичко което бяхме усвоили и научили. Палитрата от технологии, които усвоих тук, беше толкова пъстра, че се чудех с какво да се захвана да работя.

Георги Инков
Георги Инков
.NET Developer във Vivacom

Бях професионален музикант, но се ориентирах към програмирането, eдин приятел ме запали. И до ден днешен продължавам да идвам на курсове в СофтУни. Създадохме си свое собствено community. Обучението, преподавателите и приятелите от СофтУни ми помогнаха за един нов кариерен старт. Благодарение на менторската програма, която Софтуерния университет организира съвместно със стоите компании-партньори, успях да се запозная със своите бъдещи колеги и да стартирам работа в компания като Vivacom.

Преслав Михайлов
Преслав Михайлов
Софтуерен инженер във Visteon Electronics

Реших да се захвана с програмиране, защото мисля че професията е изключително интересна и предлага изключително много предизвикателства. Това което харесвам в професията си, е че точно поради това се налага постоянно да се развивам и да уча нови неща. Следствие от обучението си в СофтУни получих полезни знания и умения, но най-същественото и ценно нещо което получих е умението да се уча и развивам непрестанно.

Виктор Димитров
Виктор Димитров

Избрах да се обучавам в присъствена форма, за да имам личен контакт с преподавателите, както и с останалите курсисти. Така имах възможност да задавам въпросите, които ми изникваха в главата още на момента по време на лекцията или упражнението. Атмосферата мога да опиша като креативна и предразполагаща към личностно развитие. Всички курсове от програмата бяха полезни. Няма нещо от материала, който съм учил в СофтуУни, което да не съм използвал в работата си!

Илия Бакърджиев
Илия Бакърджиев

Присъствената форма на обучение има много предимства - реален контакт с лектори и колеги, с които да споделяте ценен опит! В СофтуУни има страхотно community от готини хора, които винаги са насреща, ако имаш нужда от помощ!

Габриела Станоева
Габриела Станоева

СофтУни е най-голямото предизвикателство, което съм поемал! Качеството на обучение, темпото на преподаване и приятното отношение са главната причина да се спра на академията. Атмосферата е уникална!

Даниел Кондов
Даниел Кондов

Това, което ми помогна най-много са уменията, придобити от множеството практични занятия в СофтуУни!

Ангел Бузов
Ангел Бузов

Избрах СофтУни, защото обучението е изключително иновативно и съвременно, следят се новите тенденции в технологичния свят и програмата се update-ва спрямо тях. Всичко е "straight to the point". Набляга се на практиката, а не на сухи теории.

Севгин Мустафов
Севгин Мустафов

Още от първата лекция усетих, че това е моето място. Беше ми изключително приятно. Отивах с голямо удоволствие, а се прибирах от там с нежелание. Атмосферата беше уникална и мотивираща. С ръка на сърцето ще кажа, че това е най-якото място за учене.

Здравко Ботушанов
Здравко Ботушанов

Атмосферата в СофтУни винаги е много позитивна, понякога дори веселяшка. Хората са супер готини и много лесно можеш да намериш нови приятели, както и доста полезни контакти.

Димитър Спасов
Димитър Спасов

Трябваше ми само една лекция от Programming Basics, за да се уверя, че Софтуерния университет е възможно най-добрата образователна система за мен. Съвременни технологии, иновативен учебен модел с много теория плюс необходимата практика, млади и ентусиазирани преподаватели! С помощта на СофтУни започнах работа още преди да завърша!

Божидар Тончев
Божидар Тончев

Най-полезен за моето развитие като програмист беше курсът "Programming Basics". Този курс ми даде основите, научи ме да мисля като програмист, а това е най-важното!

Награди

b2b

b2b Leaders of Influence Awards 2023

Първа награда за Business of Influence (Светлин Наков)

b2b

b2b Leaders of Influence Awards 2023

Втора награда за Leadership (Екатерина Темелкова)

Career

Career Show Awards 2023

Бронз - Трето място в категория "Изпълнителен директор"

Career

Career Show Awards 2023

Сребро - Второ място в категория "Мениджър"

b2b

b2b Media Awards 2023

Първо място за Изпълнителен директор на годината за Екатерина Темелкова, CEO на SoftUni

b2b

b2b Media Awards 2023

Второ място за "Иновативен продукт/услуга" за "Най-задълбочената професионална програма по QA инженерство в България"

b2b

b2b Media Awards 2023

Първо място за "Успешно развитие на бизнес организация"

Career

Career show awards 2023

15-то място в класация "100-те най-добри работодатели в България"

Forbes

Forbes Business Awards 2023

Финалист в категория „Услуги“

Company

Company of the year 2022

Технологичен лидер в образованието

Forbes

Forbes Business Awards 2022

Финалист в категория "Услуги"

Forbes

Forbes Business Awards 2022

Финалист в категория "Иновативна компания"

одишни

Годишни награди за благотворителност и КСО "Златно сърце" 2022

Първа награда в категория Образование: Двигател на Дигиталната революция и ИТ сектора

Любима

Любима марка 2022

Първо място в категория "Образование"

b2b

b2b Media Awards 2022

Първa награда за "Успешно развитие на бизнес организация"

b2b

b2b Media Awards 2022

Първа награда за изпълнителен директор на годината за Иван Ненков, CEO на SoftUni

b2b

b2b Media Awards 2022

Втора награда за "Иновативна компания на годината"

Любима

Любима марка 2022

Трето място в категория "Иновативна компания"

Career

Career show awards 2022

Бронз - Tрето място в категория "Най-добър работодател"

Career

Career show awards 2022

Сребро - Второ място в категория "Изпълнителен директор"

Career

Career show awards 2022

Злато - Първо място в категория "Инсентив стратегия"

Career

Career show awards 2022

Сребро - Второ място в категория "Стратегия за признание на служителите"

Career

Career show awards 2022

Сребро - Второ място в категория "Най-добър работодател" - Образование

Career

Career show awards 2022

51 място в класация "100-те най-добри работодатели в България"

b2b

b2b Media Awards 2022

Трета награда за „Иновативна услуга – СофтУни Светлина“

Career

Най-добър работодател - Образование

Career Show Awards 2021

B2b

Социален проект в отговор на пандемията

b2b Media Awards

Company

Първо място в категория "Образование"

Company of the year

B2b

Бизнес лидер на годината

b2b Media Awards

Career

51 място в класация "100-те най-добри работодатели в България"

Career Show Awards 2021

Forbes

Финалист в категория "Услуги" 2021

Бизнес награди на Forbes

Career

Най-добър работодател - Образование

Career Show Awards 2020

Annual

Инвеститор в знанието

Българския форум на бизнес лидерите

Innovations

Високи постижения в иновациите

Български форум на бизнес лидерите 2018

Forbes

Награда за обществена дейност за 2018 г.

Бизнес награди на Forbes

Forbes

Първо място в категория "Развитие на бизнеса" 2017 г.

Бизнес награди на Forbes

Innovators

Първо място в категория "Образование"

Новатори в образованието

Barok

Категория „Образователна организация“ 2017г.

Барок

Bait

Награда за образование за 2016 г.

БАИТ - Българска Асоциация по Информационни Технологии

Award

Иновативно предприятие на годината 2016

Иновации за развитие на таланти

Forbes

Най-добър стартиращ бизнес за 2015 г.

Бизнес награди на Forbes

Forbes

Награда за обществена дейност за 2015 г.

Бизнес награди на Forbes

Bulgarian

Образователна платформа за 2015 г.

Български Уеб Награди

bait-logo

Награда за образование за 2014 г.

БАИТ - Българска Асоциация по Информационни Технологии

Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.