За нас

Ние правим хората, които обучаваме, истински професионалисти в софтуерната индустрия и им съдействаме за техния кариерен старт!

Проектът "Софтуерен университет" на СофтУни е основан с идеята за иновативен и модерен образователен център, който създава истински професионалисти в света на програмирането. За нас, както и за цялата софтуерна индустрия, най-важни са реалните практически умения.

Ето защо ние използваме модела „учене чрез правене“, предоставяйки на нашите студенти обучение по програмиране съчетано с реален практически опит и познания в най-търсените и модерни технологии, готови да стартират своята кариера като успешни софтуерни инженери.

Съвременно практическо обучение
Professions picture
СофтУни предлага цялостна програма по софтуерно инженерство с най-търсените софтуерни технологии, както и най-модерните учебни практики. Учебният план на СофтУни е внимателно разработен с прякото участие на компаниите от IT сектора.
Той представлява прецизна селекция от курсове по програмиране, отговарящи на най-актуалните тенденции в света на информационните технологии и софтуерното инженерство.
Лабораторни упражнения и проекти
Практическото обучение e съчетано с разнообразни лабораторни упражнения, както и индивидуални и екипни практически проекти, чрез които студентите придобиват както технически така и личностни умения, които ще прилагат в своята бъдеща работа като специалисти.
Стажове и стипендии
Scholarships picture
Студентите имат възможността да получават стажове и стипендии от "СофтУни" и компаниите.Стажантите и стипендиантите на СофтУни имат шанса да участват пряко в развитието на целия обучителен процес, черпейки пряк опит от своите преподаватели.
Кариерно съдействие
СофтУни работи пряко с компаниите от софтуерната индустрия, съдействайки на своите студентите за реализацията им като успешни софтуерни инженери. Още по време на обучението си, студентите, показали отлични резултати, получават директните препоръки от кариерния център на СофтУни за стартиране на работа, в зависимост своите предпочитания и цели.

Мисията на СофтУни

„Софтуерен университет“ е проект на „Софтуерен университет“ ООД и не е сред държавно акредитираните университети в България. Мисията на СофтУни е именно да бъде тяхна алтернатива, стремейки се да осигури на своите студенти всичко необходимо, за да стартират възможно най-успешно своята кариера. За нас предоставянето на истинско и качествено софтуерно образование, носещо реална стойност на хората, е нашият принос в осъществяването на една мечта, България – Силициевата долина на Европа.

Успешни истории на наши студенти

Награди

bait-logo

Награда за образование за 2014 г.

БАИТ - Българска Асоциация по Информационни Технологии

bulgarian-web-awards-logo

Образователна платформа за 2015 г.

Български Уеб Награди

Иновативно предприятие на годината 2016

Иновации за развитие на таланти

bait-logo

Награда за образование за 2016 г.

БАИТ - Българска Асоциация по Информационни Технологии