Професионална програма
Loading...

Стани Python програмист

 • Научи се да програмираш с езика Python и съвременните уеб технологии посредством качествени Python уроци;
 • Създавай модерни уеб приложения; разработвай back-end и front-end;
 • Намери нови приятели в Python курсовете и Python общността;
 • Стартирай успешна кариера като започнеш с практически насочен Python курс;
 • Започни още днес като кандидатстваш за безплатния курс Основи на програмирането с Python, който ще ти даде основата, над която да надграждаш своите Python умения!

Знаете ли, че...?

Популярност, растяща експоненциално

Проучване през 2019 година показва, че Python е вече в топ 3 на най-популярните езици в света на програмирането и софтуерните технологии.

В сърцето на AI и Data Science

Благодарение на безбройното количество налични библиотеки, езикът Python е изключително мощен и сравнително лесен за работа в сферата на data science, machine learning и artificial intelligence.

Python и Google

Python е един от най-използваните езици в Google. С Python се задвижва YouTube видео платформата. Python езикът, инструментите и технологиите са водещи в Google App Engine и Google Cloud.

Гъвкавост

С Python можете да създавате всякакъв вид приложения, информационни системи и програмни продукти. Използва се за Web development, back-end development, AI, machine learning, big data.

Пътят на студента с професия Python

Student's path Student's path

Учи Python програмиране чрез правене

 • 70% практическа работа: писане на Python код всеки ден
 • Нов учебен материал: 2 дни седмично Python уроци
 • Практически упражнения: 2 дни седмично Python упражнения
 • Комбиниране на фундаментални знания с Python практическа работа

Работи по практически Python проекти

 • Работи по практически проекти с Python, Django и SQL
 • Подготви се за реална работна среда като натрупаш практическа експертиза с Python технологиите
 • Тренирай уменията си по програмиране с Python и технологиите от Python екосистемата
 • Трупай практически опит и портфолио чрез работа в екип в GitHub среда

Направи своя кариерен старт в топ фирми от бранша

 • Достъп до кариерния център на СофтУни - започни работа като Python developer
 • Топ работодатели от софтуерната и ИТ индустрията
 • Огромно търсене на Python специалисти на пазара на труда
 • Силна перспектива за дългосрочно развитие с Python технологиите

Какви са предимствата на python програмирането с едноименния език?

Програмният език Python e създаден в началото на 90-те години от холандския учен Guido van Rossum. Лесен е за научаване, което го прави изключително подходящ за първи език при обучението по софтуерни науки. В рамките на всеки качествен python курс, съдържащ практически python уроци, можеш да се увериш в гъвкавостта и широката приложимост на този език.


Характерно за Python е, че е компактен, без излишни команди. Това го прави лесен за проверка и евентуални неточности бързо се откриват и съответно отстраняват.


Тъй като е безплатен език, Python често е предпочитан от малки и средни фирми с ограничен ресурс. Това далеч не означава, че е пренебрегван от по-мащабни компании, напротив. Немалка част от платформите на гиганти като фейсбук и гугъл са написани именно на Python.

Как ще приложиш наученото с python уроци?

Ако все още се колебаеш дали си струва да отделяш от времето си за python уроци, безспорно ще ти бъде полезно да научиш в какви сфери ще можеш да приложиш наученото от python курса. Технологията Python се използва за управление и автоматизация на сървъри, 3D рендериране във филмовата или игралната индустрия, за уеб разработки, machine learning, игри и др. На него са писани програми за Linux, популярни приложения като Netflix, Dropbox и Blender.

Какви умения развиваш с python програмиране?

Професия Python уеб разработчик комбинира изграждане на солидни умения по програмиране и развиване на алгоритмично мислене с фундаментални знания от компютърните науки и софтуерното инженерство. Обучението за Python програмисти в СофтУни е внимателно разработено със съдействието на ИТ компании от сектора и е с практическа насоченост. Чрез него ще изградиш всички базови познания и умения за успешен кариерен старт за junior позиции с Python в софтуерната индустрия.

Защо да уча Python Web разработка?

Езикът Python предлага изключително лесен синтаксис и разбираем за писане код и е доста подходящ за начинаещи програмисти като първи език.

• Наличието и на огромен брой Python библиотеки в Python Package Index (PyPI) позволява писане и интегриране на по-сложна функционалност с много по-малко усилия.
• Популярността на езика Python расте с всеки изминал ден и се използва все повече от много популярни технологични фирми като Instagram, Google, Spotify, Netflix, Pinterest и други.
• Python езикът притежава изключителна гъвкавост и намира приложение в различни технологични сфери: Web разработка, уеб услуги, машинно самообучение (machine learning), системи за изкуствен интелект (AI), интелигентни системи (machine intelligence), анализиране на данни (data science analytics), back-end development.

Как python уроците те отвеждат на успешния кариерен път?

Избери професията на Python уеб разработчик като направиш първите стъпки с безплатния курс по Основи на програмирането за начинаещи (Programming Basics with Python), който ще ти даде необходимите знания, за да преминеш приемния изпит и да се включиш в цялостната програма по Софтуерно инженерство на СофтУни с профил "Python програмиране".


По време на обучението си, чрез присъствени и онлайн Python уроци, практически Python курсове и работа по хиляди задачи и проекти с езика Python и технологиите към него, ще придобиеш всички специализирани познания и умения, необходими за стартиране на успешна кариера с Python езика в софтуерната индустрия.

Самото обучение в СофтУни за мен има изключително много позитиви, които видях още с първите няколко лекции. Курсовете са последователни, което дава възможност за концентриране на усилията в една насока. Лекциите, включват много практика както като примери, давани от лекторите, така и под формата на лабове. Отборните проекти, от своя страна, са друг безспорен плюс на СофтУни. За мен изборът да бъда част от СофтУни със сигурност е правилен и сега, поглеждайки две години назад, осъзнавам кое е най-голямото му предимство. Това е шансът да видиш, че трудът с постоянство и мотивация води до постигане на всяка поставена цел. Този шанс получих аз в СофтУни и той промени коренно живота ми във всяко едно отношение.

Габриела Бурлакова
Габриела Бурлакова
PHP Developer в E-act

Реших да се занимавам с програмиране, защото винаги съм се интересувал от компютри, като проблемът единствено беше, че винаги съм мислел, че програмирането не е за мен. Това беше така, докато не попаднах на безплатния курс по Основи на програмирането, като на него разбрах, че нещата са ми сравнително лесни, не ме натоварват по какъвто и да е начин и съответно се справях доста добре с всичко, което трябвяше да правя. Всички курсове в СофтУни са много полезни, но ако трябва да отлича някои, те ще са ООП, КПК, Структури от данни и Алгоритми. СофтУни ми помогна да преоткрия себе си и да се занимавам с нещо, което е доста приятно, поне за мен, програмирането

Илиян Виденов
Илиян Виденов
Java Developer в SAP Labs

Реших да се занимавам с програмиране, защото то е интересно и предизвикателно за мен, когато програмираш всеки ден научаваш нещо ново. Програмирането ти дава възможността да твориш и да реализираш всякакви проекти, които ти хрумнат, като по този начин ти дава свобода. СофтУни ми помогна в обучението ми като програмист със структурираните и достъпни курсове, които предлага. В СофтУни има последователност на научаваните неща, там ти се дава насока към която да вървиш когато се обучаваш, което е много ценно за един начинаещ програмист. Обучението е главно практически насочено, което пък помага да научиш нещата в детайли и да видиш как те реално се случват. Смятам, че именно тази практическа насоченост е най-ценното и полезното в обучението ми там.

Симеон Стойков
Симеон Стойков JavaScript Developer в Software Group

Учебната програма на СофтУни е по-практически насочена и няма как да се случи да загубиш интерес към знанията и уменията, които предстои да усвоиш във времето. Истината е, че никога не ми е било скучно да посещавам лекции и да работя върху домашната си работа, защото те винаги са били съобразени с проектите, по които се работи в една реална IT компания – било то в България или по света. Няма нищо излишно и ненужно – всичко съответства на изискванията от работодателите на пазара на труда. Най-ценното, което ми даде СофтУни, е възможността да се запозная с всички тези мотивирани и целенасочени преподаватели и студенти, които срещнах тук от 2014 насам. Мисля си, че това най-много допринесе да навляза по-бързо в тази сфера и усили желанието ми да продължавам да се развивам.

Даниел Петровалиев
Даниел Петровалиев PHP Developer в NetInfo

За мен програмирането е постоянно решаване на проблеми и загадки, което много ми допада :). Харесвам и това, че професията изисква постоянно да се учиш и да се развиваш. Преди СофтУни нямах никакъв опит в програмирането. СофтУни ми даде здравите основи, на база на които надграждам и разширявам знанията и уменията си. Едни от най-полезните умения, които развих в СофтУни , са - как да подхождам към решаването на проблеми, как да работя в екип с колеги, как да стъпя във вече съществуващ код и да го надградя, как да изграждам успешно проекти от нулата и как да спазвам срокове. Смятам, че всички тези умения са основополагащи, за да може един софтуерен специалист да бъде успешен и полезен на работното си място.

Яна Славчева
Яна Славчева .NET Developer в Easy Credit

По време на обучението ми в СофтУни на няколко пъти ми се е налагало да стоя по 15 – 17 часа на денонощие с домашните, екипните проекти и подготовките за изпити. Имах няколкогодишен опит в програмирането, както и проекти за реални фирми и въпреки това обучението успяваше да ангажира почти всичкото ми време, независимо от натрупаните знания през годините. Освен всичко останало духът, който се образува между студентите е нещо неописуемо с думи. Нещо, което може само да се почувства и изживее. Това е дух на конкуренция, който в същото време затяга приятелските отношения между студентите все повече. Ние си помагахме с всичко, което можехме. Казвахме си едни на други, всичко което бяхме усвоили и научили. Палитрата от технологии, които усвоих тук, беше толкова пъстра, че се чудех с какво да се захвана да работя.

Димитър Бонев
Димитър Бонев JavaScript Developer в Tiger Technology

Бях професионален музикант, но се ориентирах към програирането, eдин приятел ме запали. И до ден днешен продължавам да идвам на курсове в СофтУни. Създадохме си свое собствено community. Обучението, преподавателите и приятелите от СофтУни ми помогнаха за един нов кариерен старт. Благодарение на менторската програма, която СофтУни организира съвместно със стоите компании-партньори, успях да се запозная със своите бъдещи колеги и да стартирам работа в компания като Vivacom.

Георги Инков
Георги Инков .NET Developer във Vivacom

Реших да се захвана с програмиране, защото мисля че професията е изключително интересна и предлага изключително много предизвикателства. Това което харесвам в професията си, е че точно поради това се налага постоянно да се развивам и да уча нови неща. Следствие от обучението си в СофтУни получих полезни знания и умения, но най-същественото и ценно нещо което получих е умението да се уча и развивам непрестанно.

Преслав Михайлов
Преслав Михайлов Софтуерен инженер във Visteon Electronics

Технологичните обучения за Python програмисти в СофтУни ти дават възможността да придобиеш уменията, които работната среда изисква от теб. Всеки един курс, започвайки с основи на програмирането за начинаещи (Programming Basics with Пътхон), от началото до края, е внимателно разработен с цел изграждане на полезни в дългосрочен план умения, които можеш да прилагаш и извън избраната от теб професия.

Учебният материал от обученията ни търпи постоянно усъвършенстване, а за пълноценното му усвояване боравим с модерни и доказали се технологии за преподаване. Зад всичко това стои внимателно изработен цялостен учебен план (поредица от Python уроци и курсове), създаден съвместно с водещи фирми от индустрията и с екипа ни от опитни трейнъри. Можеш да се увериш сам във всичко това като кандидатстваш още днес!

Защо да уча Python Web разработка?

 • Езикът Python предлага изключително лесен синтаксис и разбираем за писане код и е доста подходящ за начинаещи програмисти като първи език.
 • Наличието и на огромен брой Python библиотеки в Python Package Index (PyPI) позволява писане и интегриране на по-сложна функционалност с много по-малко усилия.
 • Популярността на езика Python расте с всеки изминал ден и се използва все повече от много популярни технологични фирми като Instagram, Google, Spotify, Netflix, Pinterest и други.
 • Python езикът притежава изключителна гъвкавост и намира приложение в различни технологични сфери: Web разработка, уеб услуги, машинно самообучение (machine learning), системи за изкуствен интелект (AI), интелигентни системи (machine intelligence), анализиране на данни (data science), back-end development.

Python уроци, видео, курсове и обучения

Може да се запознаете с програмирането още днес с безплатните ни курсове и уроци по Python програмиране: