Софтуерно Инженерство
Loading...

Стани Python програмист

 • Научи се да програмираш с езика Python и съвременните уеб технологии
 • Създавай модерни уеб приложения; разработвай back-end и front-end
 • Намери нови приятели в Python курса
 • Стартирай успешна кариера с помощта на Python уроците
 • Започни още днес като кандидатстваш за безплатния курс Основи на програмирането, който ще ти даде основата, над която да надграждаш!

Знаете ли, че...?

Популярност, растяща експоненциално

проучване през 2017 година показва, че Python е вече в топ 5 на най-популярните езици в света на програмирането

В сърцето на AI и Data Science

благодарение на безбройното количество налични библиотеки, езикът е изключително мощен и сравнително лесен за работа в сферата на Data Science и Artificial Intelligence

Python и Google

Python е един от най-използваните езици в Google

Гъвкавост

с Python можете да създавате всякакъв вид приложения и програми. Използва се за Mobile Development, Web Development, AI, Machine Learning, Big Data

Пътят на студента с професия Python

Student's path Student's path

Учи Python програмиране чрез правене

 • 70% практическа работа: писане на код всеки ден
 • Нов учебен материал: 2 дни седмично Python уроци
 • Практически упражнения: 3 дни седмично Python упражнения

Работи по практически Python проекти

 • Работи по практически проекти с Python, Django и SQL
 • Тренирай уменията си по програмиране с Python и технологиите от Python екосистемата
 • Трупай практически опит чрез работа в екип в GitHub среда

Направи своя кариерен старт в топ фирми от бранша

 • Достъп до кариерния център Софтуерния университет - започни работа като Python developer
 • Топ работодатели от софтуерната и ИТ индустрията

Професия Python уеб разработчик комбинира изграждане на солидни умения по програмиране и развиване на алгоритмично мислене с фундаментални знания от компютърните науки и софтуерното инженерство. Обучението за Python програмисти в Софтуерния университет е внимателно разработено със съдействието на ИТ компании от сектора и е с практическа насоченост. Чрез него ще изградиш всички базови познания и умения за успешен кариерен старт за junior позиции в софтуерната индустрия.

Избери професията на Python уеб разработчик като направиш първите стъпки с безплатния курс по Основи на програмирането за начинаещи (Programming Basics), който ще ти даде необходимите знания, за да преминеш приемния изпит и да се включиш в цялостната програма по Софтуерно инженерство на Софтуерния Университет.

По време на обучението си, чрез присъствени и онлайн Python уроци, практически Python курсове и работа по хиляди задачи и проекти, ще придобиеш всички специализирани познания и умения, необходими за стартиране на успешна кариера с Python езика в софтуерната индустрия.

Самото обучение в СофтУни за мен има изключително много позитиви, които видях още с първите няколко лекции. Курсовете са последователни, което дава възможност за концентриране на усилията в една насока. Лекциите, включват много практика както като примери, давани от лекторите, така и под формата на лабове. Отборните проекти, от своя страна, са друг безспорен плюс на СофтУни. За мен изборът да бъда част от СофтУни със сигурност е правилен и сега, поглеждайки две години назад, осъзнавам кое е най-голямото му предимство. Това е шансът да видиш, че трудът с постоянство и мотивация води до постигане на всяка поставена цел. Този шанс получих аз в СофтУни и той промени коренно живота ми във всяко едно отношение.

Габриела Бурлакова
Габриела Бурлакова
PHP Developer в E-act

Реших да се занимавам с програмиране, защото винаги съм се интересувал от компютри, като проблемът единствено беше, че винаги съм мислел, че програмирането не е за мен. Това беше така, докато не попаднах на безплатния курс по Основи на програмирането, като на него разбрах, че нещата са ми сравнително лесни, не ме натоварват по какъвто и да е начин и съответно се справях доста добре с всичко, което трябвяше да правя. Всички курсове в СофтУни са много полезни, но ако трябва да отлича някои, те ще са ООП, КПК, Структури от данни и Алгоритми. СофтУни ми помогна да преоткрия себе си и да се занимавам с нещо, което е доста приятно, поне за мен, програмирането

Илиян Виденов
Илиян Виденов
Java Developer в SAP Labs

Реших да се занимавам с програмиране, защото то е интересно и предизвикателно за мен, когато програмираш всеки ден научаваш нещо ново. Програмирането ти дава възможността да твориш и да реализираш всякакви проекти, които ти хрумнат, като по този начин ти дава свобода. СофтУни ми помогна в обучението ми като програмист със структурираните и достъпни курсове, които предлага. В Софтуни има последователност на научаваните неща, там ти се дава насока към която да вървиш когато се обучаваш, което е много ценно за един начинаещ програмист. Обучението е главно практически насочено, което пък помага да научиш нещата в детайли и да видиш как те реално се случват. Смятам, че именно тази практическа насоченост е най-ценното и полезното в обучението ми там.

Симеон Стойков
Симеон Стойков JavaScript Developer в Software Group

Учебната програма на СофтУни е по-практически насочена и няма как да се случи да загубиш интерес към знанията и уменията, които предстои да усвоиш във времето. Истината е, че никога не ми е било скучно да посещавам лекции и да работя върху домашната си работа, защото те винаги са били съобразени с проектите, по които се работи в една реална IT компания – било то в България или по света. Няма нищо излишно и ненужно – всичко съответства на изискванията от работодателите на пазара на труда. Най-ценното, което ми даде СофтУни, е възможността да се запозная с всички тези мотивирани и целенасочени преподаватели и студенти, които срещнах тук от 2014 насам. Мисля си, че това най-много допринесе да навляза по-бързо в тази сфера и усили желанието ми да продължавам да се развивам.

Даниел Петровалиев
Даниел Петровалиев PHP Developer в NetInfo

За мен програмирането е постоянно решаване на проблеми и загадки, което много ми допада :). Харесвам и това, че професията изисква постоянно да се учиш и да се развиваш. Преди СофтУни нямах никакъв опит в програмирането. СофтУни ми даде здравите основи, на база на които надграждам и разширявам знанията и уменията си. Едни от най-полезните умения, които развих в СофтУни, са - как да подхождам към решаването на проблеми, как да работя в екип с колеги, как да стъпя във вече съществуващ код и да го надградя, как да изграждам успешно проекти от нулата и как да спазвам срокове. Смятам, че всички тези умения са основополагащи, за да може един софтуерен специалист да бъде успешен и полезен на работното си място.

Яна Славчева
Яна Славчева .NET Developer в Easy Credit

По време на обучението ми в СофтУни на няколко пъти ми се е налагало да стоя по 15 – 17 часа на денонощие с домашните, екипните проекти и подготовките за изпити. Имах няколкогодишен опит в програмирането, както и проекти за реални фирми и въпреки това обучението успяваше да ангажира почти всичкото ми време, независимо от натрупаните знания през годините. Освен всичко останало духът, който се образува между студентите е нещо неописуемо с думи. Нещо, което може само да се почувства и изживее. Това е дух на конкуренция, който в същото време затяга приятелските отношения между студентите все повече. Ние си помагахме с всичко, което можехме. Казвахме си едни на други, всичко което бяхме усвоили и научили. Палитрата от технологии, които усвоих тук, беше толкова пъстра, че се чудех с какво да се захвана да работя.

Димитър Бонев
Димитър Бонев JavaScript Developer в Tiger Technology

Бях професионален музикант, но се ориентирах към програирането, eдин приятел ме запали. И до ден днешен продължавам да идвам на курсове в СофтУни. Създадохме си свое собствено community. Обучението, преподавателите и приятелите от СофтУни ми помогнаха за един нов кариерен старт. Благодарение на менторската програма, която СофтУни организира съвместно със стоите компании-партньори, успях да се запозная със своите бъдещи колеги и да стартирам работа в компания като Vivacom.

Георги Инков
Георги Инков .NET Developer във Vivacom

Реших да се захвана с програмиране, защото мисля че професията е изключително интересна и предлага изключително много предизвикателства. Това което харесвам в професията си, е че точно поради това се налага постоянно да се развивам и да уча нови неща. Следствие от обучението си в СофтУни получих полезни знания и умения, но най-същественото и ценно нещо което получих е умението да се уча и развивам непрестанно.

Преслав Михайлов
Преслав Михайлов Софтуерен инженер във Visteon Electronics

Обученията в Софтуерния Университет ти дават възможността да придобиеш уменията, които работната среда изисква от теб. Всеки един курс, започвайки с основи на програмирането за начинаещи (Programming Basics), от началото до края, е внимателно разработен с цел изграждане на полезни в дългосрочен план умения, които можеш да прилагаш и извън избраната от теб професия.

Учебният материал от обученията ни търпи постоянно усъвършенстване, а за пълноценното му усвояване боравим с модерни и доказали се технологии за преподаване. Зад всичко това стои внимателно изработен цялостен учебен план (поредица от Python курсове и уроци), създаден съвместно с водещи фирми от индустрията и с екипа ни от опитни трейнъри. Можеш да се увериш сам във всичко това като кандидатстваш още днес!

Защо да уча Python Web разработка?

 • Езикът предлага използването изключително лесен и разбираем за писане код и е изключително подходящ за начинаещи програмисти. Наличието и на безброй много библиотеки позволява писане на по-сложен код с много по-малко усилия.
 • Популярността на езика расте с всеки изминал ден и се използва все повече от много популярни компании. Python сe изплозва в Instagram, Google, Spotify, Netflix, Pinterest и други.
 • Python езикът притежава изключителна гъвкавост и има приложение в много различни сфери: Mobile Development, Web Development, Machine Learning, AI, Data Science.