Професионална програма
Loading...

Стани JavaScript програмист

 • Научи се да програмираш с езика JavaScript и JS технологиите
 • Разработвай front-end и back-end
 • Намери нови приятели с JavaScript курса
 • Стартирай успешна кариера с помощта на JavaScript уроците
 • Кандидатствай за безплатното обучение Основи на програмирането, което ще ти даде базата, над която да надграждаш, за да станеш full stack JavaScript developer!

Знаете ли, че...?

JavaScript технологиите

се използват за разработка на сървърен софтуер, front-endдесктоп и мобилни приложения, както и IoT софтуер

JavaScript

e в топ 5 на най-търсените технологии в софтуерната индустрия в България

Езикът JavaScript

се използва от над 10 милиона софтуерни специалисти по целия свят и в над 50% от проектите в GitHub

JavaScript екосистемата

е сред най-бързо развиващите се в софтуерната индустрия

Пътят на студента с професия JavaScript

Student's path Student's path

Учи JavaScript програмиране чрез правене

 • 70% практическа работа: писане на код всеки ден
 • Нов учебен материал: 2 дни седмично JavaScript уроци
 • Практически упражнения: 2 дни седмично JavaScript упражнение 

Работи по практически проекти

 • Работи по практически проекти с JavaScript, Angular, React, Node.js, Express.js и MongoDB
 • Тренирай уменията си по програмиране с JavaScript, HTML5 платформата и технологиите от JS екосистемата
 • Трупай практически опит чрез работа в екип в GitHub среда

Направи своя кариерен старт в топ фирми от бранша

 • 92% от завършилите започват работа
 • Достъп до кариерния център на СофтУни - започни работа като JavaScript developer
 • Топ работодатели от софтуерната и ИТ индустрията

С какво се отличава езикът за програмиране JavaScript?

Програмният език JavaScript е един от най-използваните в съвременните софтуерни среди, което прави голямото търсене на качествени javascript уроци съвсем логично. Той е гъвкав, скриптов, функционално ориентиран, и при писането му се използва много малко излишен код. С него успешно си служат програмисти, работещи със C#, Java, PHP и Python за уеб front-end. Любопитен факт е, че JavaScript e създаден само за 10 дни, което предизвиква скептицизъм относно ефективността му, но той се оказва неоснователен. 

Гъвкава програмна логика

В гъвкавостта на JavaScript ще можеш да се убедиш още при обучението си с подходящи javascript уроци. Тя се изразява главно в това, че типа на програмната логика, която изграждаш, зависи изцяло от твоите предпочитания и нужди. Можеш да заложиш на функционална или императивна логика. В допълнение, самата технология е направена така, че предразполага бързото и даващо свобода създаване на работещи прототипи. По този начин се изразходва минимален ресурс за писане на инструкции и се освобождава такъв за мисленето върху бизнес логика.

Как подходящите javascript уроци ти помагат да се реализираш?

Още мотивиращи причини да се обучаваш с достъпни и практически насочени javascript уроци е широкото приложение на едноименния програмен език. Предвид споменатата му вече гъвкавост, не е изненадващо, че с него идват и разнообразни възможности за приложение. Той е приложим в back-end логиката чрез express.js, node.js и др. Използва се както за десктоп, така и за мобилни Android и iOS приложения.

Защо да уча JavaScript разработка?

JavaScript използват милиони разработчици по света. Повече от половината от проектите в GitHub използват JavaScript. А ето и още предимства:

• JavaScript е ключов при изграждането на потребителския интерфейс. Дори да пишете сървърната логика на друг език, JS ви трябва заради уеб front-end частта.
• JavaScript е незаменима и задължителна част от един модерен уеб сайт и се използва в комбинация с всякакви сървърни технологии.
• JavaScript се ползва както за front-end (уеб базиран потребителски интерфейс), така и за back-end (сървърна логика) и за разработка на мобилни приложения.
• Поради бързото развитие на езика, както и множеството от прилежащите технологии и рамки, професионалната реализация за един добър JavaScript програмист е гарантирана!
• JavaScript е изключително изразителен език - позволява ви да създавате с лекота гъвкави приложения и богата функционалност, а нашите уроци и курсове ще направят научаването му едно от най-вълнуващите неща, които сте преживявали!

От надеждни javascript уроци до успешна кариера като JavaScript developer

Избери професията на JavaScript Developer като направиш първите стъпки с безплатния курс Programming Basics за начинаещи (Основи на програмирането). Той ще ти даде необходимите знания, за да преминеш приемния изпит и да се включиш в цялостната програма по софтуерно инженерство на СофтУни. Професията JavaScript разработчик съчетава изграждане на солидни умения по програмиране и развиване на алгоритмично мислене с фундаментални знания от компютърните науки и софтуерното инженерство и съвременни JavaScript и уеб технологии.


По време на обучението си, чрез присъствени и онлайн JavaScript уроци и практически JavaScript курсове и работа по хиляди задачи и проекти ще придобиеш всички специализирани познания и умения, необходими за стартиране на успешна кариера с JavaScript технологиите в софтуерната индустрия.

Самото обучение в СофтУни за мен има изключително много позитиви, които видях още с първите няколко лекции. Курсовете са последователни, което дава възможност за концентриране на усилията в една насока. Лекциите, включват много практика както като примери, давани от лекторите, така и под формата на лабове. Отборните проекти, от своя страна, са друг безспорен плюс на СофтУни. За мен изборът да бъда част от СофтУни със сигурност е правилен и сега, поглеждайки две години назад, осъзнавам кое е най-голямото му предимство. Това е шансът да видиш, че трудът с постоянство и мотивация води до постигане на всяка поставена цел. Този шанс получих аз в СофтУни и той промени коренно живота ми във всяко едно отношение.

Габриела Бурлакова
Габриела Бурлакова
PHP Developer в E-act

Реших да се занимавам с програмиране, защото винаги съм се интересувал от компютри, като проблемът единствено беше, че винаги съм мислел, че програмирането не е за мен. Това беше така, докато не попаднах на безплатния курс по Основи на програмирането, като на него разбрах, че нещата са ми сравнително лесни, не ме натоварват по какъвто и да е начин и съответно се справях доста добре с всичко, което трябвяше да правя. Всички курсове в СофтУни са много полезни, но ако трябва да отлича някои, те ще са ООП, КПК, Структури от данни и Алгоритми. СофтУни ми помогна да преоткрия себе си и да се занимавам с нещо, което е доста приятно, поне за мен, програмирането

Илиян Виденов
Илиян Виденов
Java Developer в SAP Labs

Реших да се занимавам с програмиране, защото то е интересно и предизвикателно за мен, когато програмираш всеки ден научаваш нещо ново. Програмирането ти дава възможността да твориш и да реализираш всякакви проекти, които ти хрумнат, като по този начин ти дава свобода. СофтУни ми помогна в обучението ми като програмист със структурираните и достъпни курсове, които предлага. В СофтУни има последователност на научаваните неща, там ти се дава насока към която да вървиш когато се обучаваш, което е много ценно за един начинаещ програмист. Обучението е главно практически насочено, което пък помага да научиш нещата в детайли и да видиш как те реално се случват. Смятам, че именно тази практическа насоченост е най-ценното и полезното в обучението ми там.

Симеон Стойков
Симеон Стойков JavaScript Developer в Software Group

Учебната програма на СофтУни е по-практически насочена и няма как да се случи да загубиш интерес към знанията и уменията, които предстои да усвоиш във времето. Истината е, че никога не ми е било скучно да посещавам лекции и да работя върху домашната си работа, защото те винаги са били съобразени с проектите, по които се работи в една реална IT компания – било то в България или по света. Няма нищо излишно и ненужно – всичко съответства на изискванията от работодателите на пазара на труда. Най-ценното, което ми даде СофтУни, е възможността да се запозная с всички тези мотивирани и целенасочени преподаватели и студенти, които срещнах тук от 2014 насам. Мисля си, че това най-много допринесе да навляза по-бързо в тази сфера и усили желанието ми да продължавам да се развивам.

Даниел Петровалиев
Даниел Петровалиев PHP Developer в NetInfo

За мен програмирането е постоянно решаване на проблеми и загадки, което много ми допада :). Харесвам и това, че професията изисква постоянно да се учиш и да се развиваш. Преди СофтУни нямах никакъв опит в програмирането. СофтУни ми даде здравите основи, на база на които надграждам и разширявам знанията и уменията си. Едни от най-полезните умения, които развих в СофтУни , са - как да подхождам към решаването на проблеми, как да работя в екип с колеги, как да стъпя във вече съществуващ код и да го надградя, как да изграждам успешно проекти от нулата и как да спазвам срокове. Смятам, че всички тези умения са основополагащи, за да може един софтуерен специалист да бъде успешен и полезен на работното си място.

Яна Славчева
Яна Славчева .NET Developer в Easy Credit

По време на обучението ми в СофтУни на няколко пъти ми се е налагало да стоя по 15 – 17 часа на денонощие с домашните, екипните проекти и подготовките за изпити. Имах няколкогодишен опит в програмирането, както и проекти за реални фирми и въпреки това обучението успяваше да ангажира почти всичкото ми време, независимо от натрупаните знания през годините. Освен всичко останало духът, който се образува между студентите е нещо неописуемо с думи. Нещо, което може само да се почувства и изживее. Това е дух на конкуренция, който в същото време затяга приятелските отношения между студентите все повече. Ние си помагахме с всичко, което можехме. Казвахме си едни на други, всичко което бяхме усвоили и научили. Палитрата от технологии, които усвоих тук, беше толкова пъстра, че се чудех с какво да се захвана да работя.

Димитър Бонев
Димитър Бонев JavaScript Developer в Tiger Technology

Бях професионален музикант, но се ориентирах към програирането, eдин приятел ме запали. И до ден днешен продължавам да идвам на курсове в СофтУни. Създадохме си свое собствено community. Обучението, преподавателите и приятелите от СофтУни ми помогнаха за един нов кариерен старт. Благодарение на менторската програма, която СофтУни организира съвместно със стоите компании-партньори, успях да се запозная със своите бъдещи колеги и да стартирам работа в компания като Vivacom.

Георги Инков
Георги Инков .NET Developer във Vivacom

Реших да се захвана с програмиране, защото мисля че професията е изключително интересна и предлага изключително много предизвикателства. Това което харесвам в професията си, е че точно поради това се налага постоянно да се развивам и да уча нови неща. Следствие от обучението си в СофтУни получих полезни знания и умения, но най-същественото и ценно нещо което получих е умението да се уча и развивам непрестанно.

Преслав Михайлов
Преслав Михайлов Софтуерен инженер във Visteon Electronics

Технологичните обучения за JS програмисти в СофтУни ти дават възможността да придобиеш уменията, които работната среда изисква от теб. Всеки един курс, започвайки с Основи на програмирането за начинаещи (Programming Basics) от началото до края, е внимателно разработен с цел изграждане на полезни в дългосрочен план умения, които можеш да прилагаш и извън избраната от теб професия. Учебният материал от обученията ни търпи постоянно усъвършенстване, а за пълноценното му усвояване боравим с модерни и доказали се технологии за преподаване. Зад всичко това стои внимателно изработен цялостен учебен план (поредица от JavaScript уроци и курсове), създаден съвместно с водещи фирми от индустрията и с екипа ни от опитни трейнъри. Можеш да се увериш сам във всичко това като кандидатстваш още днес!

Защо да уча JavaScript разработка?

 • JavaScript използват милиони разработчици по света. Повече от половината от проектите в GitHub използват JavaScript.
 • JavaScript e задължителен език повечето съвременни софтуерни инженери, защото е ключов при изграждането на потребителския интерфейс. Дори да пишете сървърната логика на друг език, JS ви трябва заради уеб front-end частта.
 • JavaScript е незаменима и задължителна част от един модерен уеб сайт и се използва в комбинация с всякакви сървърни технологии.
 • JavaScript се ползва както за front-end (уеб базиран потребителски интерфейс), така и за back-end (сървърна логика) и за разработка на мобилни приложения.
 • Поради бързото развитие на езика, както и множеството от прилежащите технологии и рамки, професионалната реализация за един добър JavaScript програмист е гарантирана!
 • JavaScript е изключително изразителен език - позволява ви да създавате с лекота гъвкави приложения и богата функционалност, а нашите уроци и курсове ще направят научаването му едно от най-вълнуващите неща, които сте преживявали!

JavaScript уроци, видео, курсове и обучения

Може да се запознаете с програмирането още днес с безплатните ни курсове и уроци по JavaScript програмиране: