Кандидатстване

Учебният план за програмата по софтуерно инженерство на Софтуерния университет е внимателно разработен с прякото участие на компаниите от IT сектора. Обучението следва модела „учене чрез правене“ като е комбинация от курсове по програмиране, лабораторни упражнения и практики, както и практически проекти, чрез които студентите усвояват всички необходими умения, за да се реализират успешно в софтуерната индустрия.  

Студентите придобиват официални сертификати от всички успешно преминати курсове на "Софтуерният университет", а на края на обучението си и цялостна диплома за „софтуерен инженер“. Придобитите сертификати и диплома от обучението в Софтуерния университет, не са държавно-акредитирани, но доказват придобитите знанията и уменията пред компании-работодатели в IT сектора.

Софтуерния университет работи пряко с 70+ компании от софтуерната индустрия, съдействайки на своите студентите за реализацията им като успешни софтуерни инженери. Над 90% от завършилите студенти се реализират успешно в IT сектора, като front-end developer, back-end developer, web developer, mobile developer, game developer, QA Engineer и други IT професии.

Пътят на студента

Обучението е подходящо за теб:

Ако си напълно начинаещ в програмирането или пък си софтуерен инженер в начален етап на кариерата си.

Ако владееш английски език на средно добро ниво.

Ако притежаваш голям ентусиазъм и готовност за полагане на много труд по пътя към професия „софтуерен инженер“.

Програмата по софтуерно инженерство на Софтуерния университет стартира с 3 приема в годината - през месеците януари, май и септември. Преди всеки прием се провежда безплатен подготвителен курс "Programming Basics". Преди началото му ще имаш възможност да избереш час за посещение на занятията. Курсът приключва с изпит по програмиране и е приемен за програмата.

Преди да попълниш формата за кандидатстване, трябва да избереш дали желаеш да се запишеш в присъствена форма на обучение за предстоящия курс "Programming Basics", като се обучаваш на място в учебната зала. Другата опция е да се обучаваш онлайн от своя компютър или да се явиш директно на приемния изпит.

Детайли за подготвителния курс

Кандидатстването за подготвителния курс "Programming Basics" e отворено до 28 септември 2017 , 23:59.

Форма на обучение

Остават