Стартирай своята IT кариера в най-успешните компании в света!
Loading...

Стартирай своята IT кариера в най-успешните компании в света!

Започни с безплатен курс и се включи в цялостната програма по софтуерно инженерство на СофтУни!

 • Качествено, достъпно и практическо обучение по метода "учене чрез правене"

 • Преподавателски състав от едни от най-изявените експерти от индустрията

 • Кариерно съдействие и работа в някои от най-добрите технологични компании

Кандидатствай
 • SoftUni Student 1
 • SoftUni Student 3
 • SoftUni Student 2

оценка 4.9/5 оценка за програмата

Виж как във видеото.

Close

Четирите най-търсени технологии в IT индустрията

Кандидатствай в цялостната програма по софтуерно инженерство още днес, като започнеш с безплатен 2-месечен входящ курс Programming Basics и разбереш дали програмирането е за теб. В обучението, след внимателно проучване на пазара, сме заложоли 4-те най-търсени от работодателите програмни езика: C#, Java, JavaScript и Python.

 • C# Profession
 • Java Profession
 • JS Profession
 • Python Profession

За кого е подходяща програмата?

Програмата е насочена към всеки, който желае да придобие професия Софтуерен инженер и да се развива професионално в IT сферата. За да се включиш в програмата не е необходимо да имаш предварителна подготовка, а единствено силна мотивация.

 • Напълно начинаещи без опит, целящи кариерен старт в перспективна сфера

 • Всички желаещи да направят кариерна промяна и да се преквалифицират

 • Хора с базов опит, които желаят да надградят уменията си

Защо да кандидатствам?

 • Без риск

  0% риск чрез входния курс в програмата, който е напълно безплатен

 • Звезден преподавателски състав

  Ще ти преподават някои от най-изявените IT експерти в България

 • Учебен план без алтернатива

  Задълбочен учебен план, изграждащ реални практически умения

 • Активна общност

  Ставаш част от общност за споделяне на ценни знания и опит

 • Менторство

  Индивидуална помощ от ментор в усвояване на учебеня материал

 • Топ работодатели

  Кариерно съдействие от СофтУни в над 100 водещи IT компании

97%

от курсистите започват работа в IT сектора след завършване на програмата

300K+

най-голямата и активна образователна общност в България

Пътят на студента в 4 стъпки

В зависимост от избраното професионално направление, можеш да преминеш през цялостната програма в рамките на 18-24 месеца

 • Стъпка 1:
  Кандидатствай за безплатен курс

  Стартирай обучението с безплатния курс Programming Basics и разбери дали програмирането е за теб.

  Премини успешно приемния изпит и продължи да учиш в цялостната програма.

  2 месеца
 • Стъпка 2:
  Задълбочи познанията и уменията си в програмирането

  Надгради базовата си подготовка с фундаментални познания и умения в програмирането с модула Fundamentals.

  4 месеца
 • Стъпка 3:
  Специализирай в избрана професия

  Продължи обучението си в избраното от теб професионално направление и придобий нужните умения, за да стартираш работа като софтуерен инженер CSharpJavaJavaScriptPython

  8-16 месеца
 • Стъпка 4:
  Kариернa реализaция и дипломиране

  Завърши успешно цялостната програма.

  Вземи диплома от СофтУни и получи съдействие от кариерния ни център.

  Започни мечтаната работа в IT сектора в някоя от нашите партньорски компании или другаде.

Кандидатствай
 • Обучаваш се онлайн от всяко удобно за теб място, като можеш да гледаш занятията в реално време или на запис

 • Получаваш доживотен достъп до всички видео записи и учебни ресурси, като веднага след всяко занятие имаш достъп до тях

 • Ще получаваш помощ от ментор, който ще отговаря на всички твои въпроси, за да усвоиш ефективно учебния материал

 • Получаваш безплатно цялостен пакет от софтуерни инструменти - Office 365, Windows 10, SQL Server, Visual Studio, JetBrains и др.

Преподаватели

Курсовете от програмата се провеждат от доказани практици и авторитети от софтуерната индустрия. В хода на обучението си ще имаш възможността да черпиш ценен опит от изявени софтуерни архитектри, senior програмисти, технически директори, работили в компании като Microsoft, VMWare, Oracle и други.

Лектори

Често задавани въпроси

 • Програмата по софтуерно инженерство на СофтУни започва с въвеждащ безплатен курс "Programming Basics". Той е подходящ за начинаещи, без какъвто и е да е предварителен опит, които искат да разберат дали програмирането е за тях. Целта на обучението е да въведе всички желаещи в света на програмирането, покривайки темите - писане на програмен код на начално ниво, работа със среда за разработка (IDE), използване на променливи и данни, оператори и изрази, работа с конзолата. Курсът приключва с изпит, който в приемен за програмата. 

 • Обучението е с продължителност 2 месеца и започва на 8 януари, като графикът на занятията е следният:
  - лекции - всяка събота от 10:00 до 13:00 часа;
  - упражнения - всяка неделя от 10:00 до 13:00 часа.

  Занятията ще се провеждат изцяло онлайн в реално време, като след всяко занятие ще имате достъп до запис от него. Курсът приключва с изпит (по желание), който е входен за програмата по софтуерно инженерство и ще се проведе на 26 и 27 февруари.

 • Програмният език, който избереш, ще определи и пътя, по който би искал да поемеш в сферата на програмирането. Затова ти препоръчваме да започнеш с език по твой избор по време на безплатния курс "Programming Basics", като ще имаш възможност да го промениш на следващ етап от обучението си, ако решението ти относно това с кой програмен език би желал да специализираш се промени.

 • Ако успееш да се справиш с приемния изпит, ще можеш да продължиш обучението си във Fundamentals модула, който стартира 3 пъти в годината, през месеците януари, май и септември и е с продължителност 4 месеца. В модула Fundamentals курсистите усвояват фундаментални познания и умения в програмирането, с избрания програмен език. След него курсистите продължават в Professional Modules, които също стартират през месеците януари, май и септември и са с продължителност 4 месеца. В професионалните модули курсистите имат избор между 4 професионални направления, с фокус върху уеб разработка с програмните езици C#, Java, JavaScript и Python. След придобиване на професия C# Web Developer, Java Web Developer, JavaScript Web Developer или Python Web Developer, всички желаещи имат възможност да продължат с модула Front-End, специализирайки се като “Full-Stack Developer”.

 • Продължителността зависи и от избраното професионално направление. Ориентировъчен времеви диапазон за завършване на програмата би бил между 18 и 24 месеца.

 • Входният курс Programming Basics е безплатен. След него следва изпит (по желание), който се заплаща - 50 лева. Учебните модули са цени от 480 лева за присъствено обучение и 440 лева за онлайн обучение.

 • По време на обучението си в програмата, ние ще следим от близо твоето представяне и резултати. Ако твоите резултати са добри, още преди да завършиш програмата, представител на кариерния център на СофтУни ще се свърже с теб, за да те запознае с възможностите за кариерно съдействие и ще ти съдейства пряко в това да стартираш работа успешно, в зависимост от твоите цели и планове.

Все още имаш въпроси?

Не се колебай да ни пишеш на имейл по всяко време или да ни позвъниш.

Габриела Бурлакова
Габриела Бурлакова
PHP Developer в E-act

Самото обучение в СофтУни за мен има изключително много позитиви, които видях още с първите няколко лекции. Курсовете са последователни, което дава възможност за концентриране на усилиятав една насока. Лекциите, включват много практика както като примери, давани от лекторите, така и под формата на лабове. Отборните проекти, от своя страна, са друг безспорен плюс на СофтУни. За мен изборът да бъда част от СофтУни със сигурност е правилен и сега, поглеждайки две години назад, осъзнавам кое е най-голямото му предимство. Това е шансът да видиш, че трудът с постоянство и мотивация води до постигане на всяка поставена цел. Този шанс получих аз в СофтУни и той промени коренно живота ми във всяко едно отношение.

Илиян Виденов
Илиян Виденов
Java Developer в SAP Labs

Реших да се занимавам с програмиране, защото винаги съм се интересувал от компютри, като проблемът единствено беше, че винаги съм мислел, че програмирането не е за мен. Това беше така, докато не попаднах на безплатния курс по Основи на програмирането, като на него разбрах, че нещата са ми сравнително лесни, не ме натоварват по какъвто и да е начин и съответно се справях доста добре с всичко,което трябваше да правя. Всички курсове в Софтуерния университет са много полезни, но ако трябва да отлича някои, те ще са ООП, КПК, Структури от данни и Алгоритми.

Александър Сеферинкин
Александър Сеферинкин
Software Developer в Software Group

В СофтУни срещнах изумителни учители, които ме научиха на много нови неща и ми дадоха много интересни казуси за решаване. СофтУни беше голям двигател за мен, показваше ми какво да уча и как най-добре да го приложа на практика. Като нов в програмирането тогава, мога да кажа, че СофтУни ме разви много, предизвиквайки ме с проблеми за решаване, които никога не бих си помислил, че съществуват. В СофтУни получих необходимата база, за да се усъвършенствам и да успея.

Даниел Петровалиев
Даниел Петровалиев
PHP Developer в NetInfo

Учебната програма на СофтУни е по-практически насочена и няма как да се случи да загубиш интерес към знанията и уменията, които предстои да усвоиш във времето. Истината е, че никога не ми е било скучно да посещавам лекции и да работя върху домашната си работа, защото те винаги са били съобразени с проектите, по които се работи в една реална IT компания - било то в България или по света. Няма нищо излишно и ненужнo всичко съответства на изискванията от работодателите на пазара на труда. Най-ценното, което ми даде СофтУни, е възможността да се запозная с всички тези мотивирани и целенасочени преподаватели и студенти, които срещнах тук от 2014 насам. Мисля си, че това най-много допринесе да навляза по-бързо в тази сфера и усили желанието ми да продължавам да се развивам.

Яна Славчева
Яна Славчева
.NET Developer в Easy Credit

За мен програмирането е постоянно решаване на проблеми и загадки, което много ми допада. Харесвам и това, че професията изисква постоянно да се учиш и да се развиваш. Преди Софтуерния университет нямах никакъв опит в програмирането. СофтУни ми даде здравите основи, на база на които надграждам и разширявам знанията и уменията си. Едни от най-полезните умения, които развих в СофтУни, са - как да подхождам към решаването на проблеми, как да работя в екип с колеги, как да стъпя във вече съществуващ код и да го надградя, как да изграждам успешно проекти от нулата и как да спазвам срокове. Смятам, че всички тези умения са основополагащи, за да може един софтуерен специалист да бъде успешен и полезен на работното си място.

Димитър Бонев
Димитър Бонев
JavaScript Developer в Tiger Technology

По време на обучението ми в СофтУни на няколко пъти ми се е налагало да стоя по 15 - 17 часа на денонощие с домашните, екипните проекти и подготовките за изпити. Имах няколкогодишен опит в програмирането, както и проекти за реални фирми и въпреки това обучението успяваше да ангажира почти всичкото ми време, независимо от натрупаните знания през годините. Освен всичко останало духът, който се образува между студентите е нещо неописуемо с думи. Нещо, което може само да се почувства и изживее. Това е дух на конкуренция, който в същото време затяга приятелските отношения между студентите все повече. Ние си помагахме с всичко, което можехме. Казвахме си едни на други, всичко което бяхме усвоили и научили. Палитрата от технологии, които усвоих тук, беше толкова пъстра, че се чудех с какво да се захвана да работя.

Георги Инков
Георги Инков
.NET Developer във Vivacom

Бях професионален музикант, но се ориентирах към програмирането, eдин приятел ме запали. И до ден днешен продължавам да идвам на курсове в СофтУни. Създадохме си свое собствено community. Обучението, преподавателите и приятелите от СофтУни ми помогнаха за един нов кариерен старт. Благодарение на менторската програма, която Софтуерния университет организира съвместно със стоите компании-партньори, успях да се запозная със своите бъдещи колеги и да стартирам работа в компания като Vivacom.

Преслав Михайлов
Преслав Михайлов
Софтуерен инженер във Visteon Electronics

Реших да се захвана с програмиране, защото мисля че професията е изключително интересна и предлага изключително много предизвикателства. Това което харесвам в професията си, е че точно поради това се налага постоянно да се развивам и да уча нови неща. Следствие от обучението си в СофтУни получих полезни знания и умения, но най-същественото и ценно нещо което получих е умението да се уча и развивам непрестанно.

Виктор Димитров
Виктор Димитров

Избрах да се обучавам в присъствена форма, за да имам личен контакт с преподавателите, както и с останалите курсисти. Така имах възможност да задавам въпросите, които ми изникваха в главата още на момента по време на лекцията или упражнението. Атмосферата мога да опиша като креативна и предразполагаща към личностно развитие. Всички курсове от програмата бяха полезни. Няма нещо от материала, който съм учил в СофтуУни, което да не съм използвал в работата си!

Илия Бакърджиев
Илия Бакърджиев

Присъствената форма на обучение има много предимства - реален контакт с лектори и колеги, с които да споделяте ценен опит! В СофтуУни има страхотно community от готини хора, които винаги са насреща, ако имаш нужда от помощ!

Габриела Станоева
Габриела Станоева

СофтУни е най-голямото предизвикателство, което съм поемал! Качеството на обучение, темпото на преподаване и приятното отношение са главната причина да се спра на академията. Атмосферата е уникална!

Даниел Кондов
Даниел Кондов

Това, което ми помогна най-много са уменията, придобити от множеството практични занятия в СофтуУни!

Ангел Бузов
Ангел Бузов

Избрах СофтУни, защото обучението е изключително иновативно и съвременно, следят се новите тенденции в технологичния свят и програмата се update-ва спрямо тях. Всичко е "straight to the point". Набляга се на практиката, а не на сухи теории.

Севгин Мустафов
Севгин Мустафов

Още от първата лекция усетих, че това е моето място. Беше ми изключително приятно. Отивах с голямо удоволствие, а се прибирах от там с нежелание. Атмосферата беше уникална и мотивираща. С ръка на сърцето ще кажа, че това е най-якото място за учене.

Здравко Ботушанов
Здравко Ботушанов

Атмосферата в СофтУни винаги е много позитивна, понякога дори веселяшка. Хората са супер готини и много лесно можеш да намериш нови приятели, както и доста полезни контакти.

Димитър Спасов
Димитър Спасов

Трябваше ми само една лекция от Programming Basics, за да се уверя, че Софтуерния университет е възможно най-добрата образователна система за мен. Съвременни технологии, иновативен учебен модел с много теория плюс необходимата практика, млади и ентусиазирани преподаватели! С помощта на СофтУни започнах работа още преди да завърша!

Божидар Тончев
Божидар Тончев

Най-полезен за моето развитие като програмист беше курсът "Programming Basics". Този курс ми даде основите, научи ме да мисля като програмист, а това е най-важното!

Възможностите след това

СофтУни работи пряко с компаниите от софтуерната индустрия, съдействайки на своите студентите за реализацията им като успешни софтуерни инженери. Още по време на обучението си, студентите, показали отлични резултати, получават директните препоръки от кариерния център на СофтУни за стартиране на работа, в зависимост своите предпочитания и цели.

Кандидатствай

Стартирай своята IT кариера в най-успешните компании в света!

 • SoftUni Student 1
 • SoftUni Student 3
 • SoftUni Student 2

оценка 4.9/5 оценка за програмата