Стани Софтуерен Разработчик с нашите курсове по програмиране
Loading...

Стани Софтуерен Разработчик с нашите курсове по програмиране

Стани Софтуерен Разработчик с нашите курсове по програмиране

Научи се да програмираш с нашите практически насочени курсове за програмисти

Стани Софтуерен Разработчик с нашите курсове по програмиране

Избери една от четирите ни професии - C#, Java, JavaScript и Python разработчик

Стани Софтуерен Разработчик с нашите курсове по програмиране

Стартирай работа още преди да си завършил

Стани Софтуерен Разработчик с нашите курсове по програмиране

Намери нови приятели и стани част от IT community с над 300 000 участници

Стани Софтуерен Разработчик с нашите курсове по програмиране

Започни своята успешна история като кандидатстваш за безплатния курс Programming Basics още днес!

Кандидатствай
Стани Софтуерен Разработчик с нашите курсове по програмиране

Знаете ли, че...?

Знаете ли, че...?

Софтуерен разработчик

е в топ 5 на най-търсените технологни професии през последните години

Знаете ли, че...?

Съществуват 250+ езици

за програмиране, а в учебната програма на СофтУни са заложени 4те най-търсените на трудовия пазар - C#, Java, JavaScript и Python

Знаете ли, че...?

Програмирането

развива логическото и алгоритмичното мислене

Знаете ли, че...?

От 1 до 3 години

учене са необходими, за да станеш програмист

Знаете ли, че...?

Извърви успешния път от начинаещ до професионален програмист

Запиши се в нашата Професионална програма по програмиране и започни своят път в света на програмирането.

Кандидатствай
Професионална програма
Предимства

Учи програмиране чрез правене

Предимства

70% практическа работа: писане на код всеки ден

Предимства

Нов учебен материал: 2 дни седмично уроци

Предимства

Практически упражнения: 2 дни седмично упражнения

Предимства

Работи по практически проекти

Предимства

Работи по практически проекти с най-търсените технологии

Предимства

Тренирай уменията си по програмиране със C#, ООП, бази данни, ORM системи, Web frameworks, MVC, HTML5 и JavaScript

Предимства

Трупай практически опит чрез работа в екип в GitHub среда

Предимства

Започни своя кариерен старт в топ фирми от бранша

Предимства

97% от завършилите една от четирите професии започват работа

Предимства

Достъп до кариерния център на СофтУни

Предимства

Топ работодатели от софтуерната и ИТ индустрията

Габриела Бурлакова

Габриела Бурлакова

PHP Developer в E-act

Самото обучение в СофтУни за мен има изключително много позитиви, които видях още с първите няколко лекции. Курсовете са последователни, което дава възможност за концентриране на усилиятав една насока. Лекциите, включват много практика както като примери, давани от лекторите, така и под формата на лабове. Отборните проекти, от своя страна, са друг безспорен плюс на СофтУни. За мен изборът да бъда част от СофтУни със сигурност е правилен и сега, поглеждайки две години назад, осъзнавам кое е най-голямото му предимство. Това е шансът да видиш, че трудът с постоянство и мотивация води до постигане на всяка поставена цел. Този шанс получих аз в СофтУни и той промени коренно живота ми във всяко едно отношение.

Илиян Виденов

Илиян Виденов

Java Developer в SAP Labs

Реших да се занимавам с програмиране, защото винаги съм се интересувал от компютри, като проблемът единствено беше, че винаги съм мислел, че програмирането не е за мен. Това беше така, докато не попаднах на безплатния курс по Основи на програмирането, като на него разбрах, че нещата са ми сравнително лесни, не ме натоварват по какъвто и да е начин и съответно се справях доста добре с всичко,което трябваше да правя. Всички курсове в Софтуерния университет са много полезни, но ако трябва да отлича някои, те ще са ООП, КПК, Структури от данни и Алгоритми.

Александър Сеферинкин

Александър Сеферинкин

Software Developer в Software Group

В СофтУни срещнах изумителни учители, които ме научиха на много нови неща и ми дадоха много интересни казуси за решаване. СофтУни беше голям двигател за мен, показваше ми какво да уча и как най-добре да го приложа на практика. Като нов в програмирането тогава, мога да кажа, че СофтУни ме разви много, предизвиквайки ме с проблеми за решаване, които никога не бих си помислил, че съществуват. В СофтУни получих необходимата база, за да се усъвършенствам и да успея.

Даниел Петровалиев

Даниел Петровалиев

PHP Developer в NetInfo

Учебната програма на СофтУни е по-практически насочена и няма как да се случи да загубиш интерес към знанията и уменията, които предстои да усвоиш във времето. Истината е, че никога не ми е било скучно да посещавам лекции и да работя върху домашната си работа, защото те винаги са били съобразени с проектите, по които се работи в една реална IT компания - било то в България или по света. Няма нищо излишно и ненужнo всичко съответства на изискванията от работодателите на пазара на труда. Най-ценното, което ми даде СофтУни, е възможността да се запозная с всички тези мотивирани и целенасочени преподаватели и студенти, които срещнах тук от 2014 насам. Мисля си, че това най-много допринесе да навляза по-бързо в тази сфера и усили желанието ми да продължавам да се развивам.

Яна Славчева

Яна Славчева

.NET Developer в Easy Credit

За мен програмирането е постоянно решаване на проблеми и загадки, което много ми допада. Харесвам и това, че професията изисква постоянно да се учиш и да се развиваш. Преди Софтуерния университет нямах никакъв опит в програмирането. СофтУни ми даде здравите основи, на база на които надграждам и разширявам знанията и уменията си. Едни от най-полезните умения, които развих в СофтУни, са - как да подхождам към решаването на проблеми, как да работя в екип с колеги, как да стъпя във вече съществуващ код и да го надградя, как да изграждам успешно проекти от нулата и как да спазвам срокове. Смятам, че всички тези умения са основополагащи, за да може един софтуерен специалист да бъде успешен и полезен на работното си място.

Димитър Бонев

Димитър Бонев

JavaScript Developer в Tiger Technology

По време на обучението ми в СофтУни на няколко пъти ми се е налагало да стоя по 15 - 17 часа на денонощие с домашните, екипните проекти и подготовките за изпити. Имах няколкогодишен опит в програмирането, както и проекти за реални фирми и въпреки това обучението успяваше да ангажира почти всичкото ми време, независимо от натрупаните знания през годините. Освен всичко останало духът, който се образува между студентите е нещо неописуемо с думи. Нещо, което може само да се почувства и изживее. Това е дух на конкуренция, който в същото време затяга приятелските отношения между студентите все повече. Ние си помагахме с всичко, което можехме. Казвахме си едни на други, всичко което бяхме усвоили и научили. Палитрата от технологии, които усвоих тук, беше толкова пъстра, че се чудех с какво да се захвана да работя.

Георги Инков

Георги Инков

.NET Developer във Vivacom

Бях професионален музикант, но се ориентирах към програмирането, eдин приятел ме запали. И до ден днешен продължавам да идвам на курсове в СофтУни. Създадохме си свое собствено community. Обучението, преподавателите и приятелите от СофтУни ми помогнаха за един нов кариерен старт. Благодарение на менторската програма, която Софтуерния университет организира съвместно със стоите компании-партньори, успях да се запозная със своите бъдещи колеги и да стартирам работа в компания като Vivacom.

Преслав Михайлов

Преслав Михайлов

Софтуерен инженер във Visteon Electronics

Реших да се захвана с програмиране, защото мисля че професията е изключително интересна и предлага изключително много предизвикателства. Това което харесвам в професията си, е че точно поради това се налага постоянно да се развивам и да уча нови неща. Следствие от обучението си в СофтУни получих полезни знания и умения, но най-същественото и ценно нещо което получих е умението да се уча и развивам непрестанно.

Виктор Димитров

Виктор Димитров

Избрах да се обучавам в присъствена форма, за да имам личен контакт с преподавателите, както и с останалите курсисти. Така имах възможност да задавам въпросите, които ми изникваха в главата още на момента по време на лекцията или упражнението. Атмосферата мога да опиша като креативна и предразполагаща към личностно развитие. Всички курсове от програмата бяха полезни. Няма нещо от материала, който съм учил в СофтуУни, което да не съм използвал в работата си!

Илия Бакърджиев

Илия Бакърджиев

Присъствената форма на обучение има много предимства - реален контакт с лектори и колеги, с които да споделяте ценен опит! В СофтуУни има страхотно community от готини хора, които винаги са насреща, ако имаш нужда от помощ!

Габриела Станоева

Габриела Станоева

СофтУни е най-голямото предизвикателство, което съм поемал! Качеството на обучение, темпото на преподаване и приятното отношение са главната причина да се спра на академията. Атмосферата е уникална!

Даниел Кондов

Даниел Кондов

Това, което ми помогна най-много са уменията, придобити от множеството практични занятия в СофтуУни!

Ангел Бузов

Ангел Бузов

Избрах СофтУни, защото обучението е изключително иновативно и съвременно, следят се новите тенденции в технологичния свят и програмата се update-ва спрямо тях. Всичко е "straight to the point". Набляга се на практиката, а не на сухи теории.

Севгин Мустафов

Севгин Мустафов

Още от първата лекция усетих, че това е моето място. Беше ми изключително приятно. Отивах с голямо удоволствие, а се прибирах от там с нежелание. Атмосферата беше уникална и мотивираща. С ръка на сърцето ще кажа, че това е най-якото място за учене.

Здравко Ботушанов

Здравко Ботушанов

Атмосферата в СофтУни винаги е много позитивна, понякога дори веселяшка. Хората са супер готини и много лесно можеш да намериш нови приятели, както и доста полезни контакти.

Димитър Спасов

Димитър Спасов

Трябваше ми само една лекция от Programming Basics, за да се уверя, че Софтуерния университет е възможно най-добрата образователна система за мен. Съвременни технологии, иновативен учебен модел с много теория плюс необходимата практика, млади и ентусиазирани преподаватели! С помощта на СофтУни започнах работа още преди да завърша!

Божидар Тончев

Божидар Тончев

Най-полезен за моето развитие като програмист беше курсът "Programming Basics". Този курс ми даде основите, научи ме да мисля като програмист, а това е най-важното!

Какъв курс по програмиране да избереш?

Професията на софтуерен инженер е привлякла вниманието ти и търсиш подходящи курсове за програмиране. В такъв случай е важно да знаеш, че разработката на софтуер се учи с години. В съвременния динамичен свят обаче времето е сред най-ценните ни ресурси. В СофтУни вярваме, че всеки има право да опита дали програмирането му харесва, преди да се впусне в по-дългосрочно обучение.

Именно затова обучителната ни пътека стартира с двумесечен безплатен курс по програмиране. Той умело комбинира теория с разбираеми примери и практически занятия. Ако след преминаването му прецениш, че искаш да изучаваш по-задълбочено софтуерните науки, можеш да продължиш в цялостната ни програма.

Какви курсове за програмиране са включени в обучителната ни пътека?

Цялостната програма на Софтуерния университет включва няколко нива на обучение. Стартираме с входящия курс, Programming basics, който е напълно безплатен и завършва с приемен изпит. При успешно преминат изпит, следва курсът Programming Fundamentals, при който вече се използват по-сложни похвати и структури в програмирането.

При следваща стъпка, Professional Modules, можете да изберете в кое от 4-те професионални направления да се запишете: C# Web Developer, Java Web Developer, JavaScript Web Developer, Python Web Developer. На финала на програмата можете да специализирате като Full-Stack Developer. По-подробна информация за обучителната ни пътека можете да разгледате тук.

Курсове по програмиране съобразени с най-търсените езици за програмиране

СофтУни прави регулярно проучване за това кои са най-търсените програмни езици в IT бранша според предлаганите работни позиции в България. Според направеното проучване, извършено от екип на СофтУни сред 100 фирми от IT индустрията, най-търсените езици за програмиране в България (към юни 2019 г.) са: C#, Java, JavaScript и Python. Това е причината именно на тези технологии и професии да заложим при планиране на курсовете си за програмисти.

Направи избор на професия с нашите курсове за програмисти

След като преминеш обучение с входящия курс Programming Basics и последващия го Programming Fundamentals, можеш да избереш технологията, която отговаря на професията, в която искаш да се развиваш:

По време на обучението си, ще придобиеш всички специализирани познания и умения, които работната среда изисква от теб. Сред тях са програмиране, фундаментални концепции, софтуерни технологии, back-end, front-end, бази данни, уеб услуги, уеб разработка с избраната от теб технологична платформа (C# & ASP.NET Core / JavaScript & HTML5 / Python & Django / Java & Spring).

Защо да заложиш на курсовете по програмиране в SoftUni?

СофтУни предоставя качествени, достъпни и практически насочени курсове по програмиране. Ето и още причини да ни се довериш:

 • Курсове по програмиране

  Безплатен входящ курс. Преценяваш дали програмирането е за теб и желаеш ли да се развиваш в тази сфера.

 • Курсове по програмиране

  Топ преподаватели. Курсовете за програмиране се водят от практикуващи специалисти, доказани в IT средите.

 • Курсове по програмиране

  Хиляди завършили студенти. 97% тях се реализираха успешно след обучението си при нас.

 • Курсове по програмиране

  Възможност за кариерна реализация. При успешно завършване на цялостната ни програма, нашият кариерен център може да ти съдейства в намирането на работа като софтуерен инженер.

Кандидатствай