Учебен план
Loading...

Учебен план

Учебният план на Софтуерния университет е комбинация от курсове по програмиране и технологии, изцяло насочени към усвояването на фундаментални познания, развиващи логическото и алгоритмично мислене, както и придобиването на практически умения за работа с най-съвременните софтуерни технологии.

Формите на обучение в Софтуерния университет са присъствена и онлайн. Учебният план предоставя избор между 4 професии, ориентирани около технологиите C#, Java, JavaScript и PHP, като всяка професия се състои от модули с продължителност 4 месеца, а всеки модул комбинира в себе си 2 или 3 курса. Учебните занятия в курсовете са разделени на лекции и упражнения, като всеки курс завършва с практически изпит. 

Как да кандидатствам?

Programming Basics
Обучението в "Софтуерния университет" е подходящо както за напълно начинаещи, така и за хора с опит в разработката на софтуер. Всичко, което ти е необходимо, за да кандидатстваш в Софтуерния университет е силна мотивация за професионално развитие в света на програмирането, основно ниво на владеене на английски език и компютърна грамотност.
Кандидатстването за "Софтуерния университет" е отворено по всяко време. Има три приема в годината – януари, май и септември, като преди всеки прием се провеждат по няколко подготвителни курса “Programming Basics” и приемен изпит след всеки от тях.
Apply
Всичко, което трябва да направиш е да избереш дали желаеш да се запишеш за предстоящия безплатен подготвителен курс "Programming Basics" или да се явиш директно на приемния изпит, ако си достатъчно добре подготвен, като е необходимо да попълниш формата за кандидатстване, където ще откриеш по-детайлна информация.

Как ще протече обучението ми?

Entry level
Ако успееш да се справиш със задачите на изпита, ти ставаш част от основната програма по софтуерно инженерство на Софтуерния университет. Първият от твоите учебни модули се нарича Tech Module. Неговата цел е да тестваш и да се запознаеш с най-търсените софтуерни технологии в този момент - C# Web, Java Web, JavaScript и PHP, за да определиш своята любима технология, с която желаеш да се развиваш в бъдеще.
Professional Module
След като преминеш успешно през Tech Module (успешно взет изпит от курса Programming Fundamentals), вече си готов да избереш своята професия и да продължиш обучението си в Professional Modules като C# Web Developer, Java Web Developer, PHP Developer или JavaScript Developer (виж учебния план по-горе). По време на обучението си в една от четирите специалности, ти ще придобиеш всички специализирани познания и умения, необходими за стартиране на успешна кариера в софтуерната индустрия. Всяка една специалност представлява комбинация от учебни модули, като някои от тях са задължителни, други препоръчителни (ориентирай се спрямо цветовете на Professional Modules в учебния план).

Кога ще стартирам работа и кога ще завърша Софтуерен университет?

Carrier-start-and-diploma-receiving-info
След всеки един курс, който преминеш в Софтуерния университет, ти получаваш определен брой кредити в зависимост от оценката ти. Софтуерния университет ти препоръчва да се ориентираш към стартиране на работа, след като събереш определен брой кредити от обучението в университета.
1-2 years to start job
За отделните професии (специалности), ще са ти необходими следните кредити за стартиране на работа:

C# Web Dev

100 кредита

Java Web Dev

100 кредита

PHP Web Dev

70 кредита

JavaScript Web Dev

70 кредита
За получаване на диплома от съответната професия(специалност), ще са ти необходими следния брой:

C# Web Dev

150 кредита

Java Web Dev

150 кредита

PHP Web Dev

80 кредита

JavaScript Web Dev

80 кредита