Loading...

Преподаватели

Високото качество на обучение в СофтУни е гарантирано от внимателно подбран преподавателски състав.

Той се състои от едни от най-изявените лидери в сферата на софтуерната разработка, лектори на международни конференции, ръководители на успешни софтуерни компании.

НАУЧИ ОЩЕ

Светлин Наков

Co-founder SoftUni

Светлин Наков

Co-founder SoftUni

Д-р Светлин Наков има над 20-годишен опит като софтуерен инженер, ръководител на софтуерни проекти, лектор и предприемач с богат опит в .NET и Java EE платформите, информационни системи, бази данни, уеб разработка и софтуерно инженерство. Автор е на 15 книги за компютърно програмиране и софтуерни технологии. Носител на наградата "Джон Атанасов" на Президента на България. Мечтата му е да направи България силициевата долина на Европа. Личен сайт: https://nakov.com.

НАУЧИ ОЩЕ

Ивайло Кенов

CTO SoftUni

Ивайло Кенов

CTO SoftUni

Ивайло Кенов е изпълнителен директор в AMBITIONED - компания за софтуерна разработка с фокус върху качеството на изпълнение. Той има над десетилетие опит като технологичен трейнър, мениджър на инженерни екипи и софтуерен разработчик с Microsoft технологиите. Работи със СофтУни от 2016-та година и дълго време управлява всички технически нужди на организацията. Участвал е в изработката и поддръжката на десетки интернет приложения в най-разнообразни свери, от където е натрупал богатия си опит.

НАУЧИ ОЩЕ

Николай Костов

Solutions Architect, ZenCodeo

Николай Костов

Solutions Architect, ZenCodeo

Николай Костов работи като Solutions Architect във фирма ZenCodeo. Занимавал се е над 5 години с обученията, а сега води обучения и в СофУни и на различни конференции. Учил е във ФМИ и в момента завършва магистратурата си в НБУ. Няколко години подред Николай е Microsoft Certified Trainer. Носител е на наградата "Студент на годината" и е бил част от класацията "30 под 30" на списание Forbes Bulgaria. Николай е бивш дългогодишен участник в редица ученически и студентски олимпиади и състезания по информатика. Двукратен победител в проектните категории "Приложни програми" и "Интернет приложения" на Националната олимпиадата по ИТ. Има богат опит в проектирането и изграждането на уеб приложения, алгоритмичното програмиране, сигурността и облачните технологии. Личният блог е мястото, където можете да намерите повече информация за Николай.

НАУЧИ ОЩЕ

Стамо Петков

Информационно обслужване АД

Стамо Петков

Информационно обслужване АД

Стамо Петков се занимава професионално с програмиране вече повече от 15 години. Минал е през най-различни технологии - BASIC, Pascal, Object Pascal, PHP, докато най-накрая открива .NET и C#. За него образованието е кауза и той самият винаги се е стремял да научава нови и интересни неща. Иска да вярва, че успява да предаде частица от този стремеж и на хората, които обучава. Бил е лектор по JavaScript и Софтуерни Архитектури в инициативата Инфостарт, водил е C# Basics и ASP.NET MVC в Софтуни, както и няколко курса в Нов Български Университет, изнасял е лекции на различни конференции и събития в сферата на софтуерните технологии.

НАУЧИ ОЩЕ

Дончо Минков

Senior Full-stack Developer

Дончо Минков

Senior Full-stack Developer

Дончо Минков има дългогодишен опит в разработката на софтуер, както и в изготвяне и водене на технологични курсове. Работил е на много платформи, в това число Django, SpringMVC, ASP.NET, Node.js, Angular, React.js, Android, iOS и други. Дончо е лектор на много конференции за JavaScript, Java и мобилни технологии. В момента е Director of engineering в компанията AMBITIONED. Отличен е в категория "Образование" в годишния форум "30 под 30" на списание "Форбс" за 2017 г.

НАУЧИ ОЩЕ

Георги Георгиев

Developer, Virtual Racing School

Георги Георгиев

Developer, Virtual Racing School

Георги Георгиев е софтуерен инженер във VirtualRacingSchool.com. Там се занимава с всичко - от Gooogle Cloud Datastore, през back-end разработката на Java, до front-end частта на проекта, която е базирана на Google Web Toolkit и различните интеграции с библиотеки за графика. Работи усилено с back-end и front-end, както и всичко между и около тях, предимно Java с Google App Engine, но част от заниманията му включват и работа със C++. За първи път се запознава с програмирането едва в училище, а един от по-съществените му проекти по това време е свързан със C++, 3D графика, физика и симулации на автомобили. Не е спирал да води и лекции, като почти всяка година води няколко курса в СофтУни.

НАУЧИ ОЩЕ

Йордан Даракчиев

Machine Learning Engineer

Йордан Даракчиев

Machine Learning Engineer

Йордан Даракчиев е един от най-дългогодишните лектори в СофтУни. Той е програмист и преподавател по призвание. От самото създаване на университета Йордан помага на студентите да усвоят тънкостите на програмирането, както и на изкуствения интелект. Обича да се бори с трудни задачи и да предлага ефективни решения. Ученето на нови технологии му е ежедневие. Освен AI, програмирането и алгоритмите, другата му страст е астрономията. В момента учи астрофизика в СУ „Св. Климент Охридски“.

НАУЧИ ОЩЕ

Васил Йорданов

Senior Cloud Engineer

Васил Йорданов

Senior Cloud Engineer

ВВасил Йорданов работи в сферата на IT от 2006 година, специализирал в областта на мрежовите технологии. Има дългогодишен опит като трейнър и консултант в различни проекти и е сертифициран Microsoft, Cisco, HPE и Aruba инструктор. През последните години работи като Subject Matter Expert (SME) и преподавател по мрежови технологии, а в момента е консултант по облачни услуги и сигурност.

НАУЧИ ОЩЕ

Любомир Тулев

Chief Cyber Security Architect

Любомир Тулев

Chief Cyber Security Architect

Любомир Тулев е старши архитект по киберсигурност и консултант по бизнес информационна сигурност в BULPROS. Той управлява внедряването на решенията за киберсигурност, за своите клиенти; консултира и прилага контроли за киберсигурност, като гарантира правилното разполагане и калибриране на оборудването и софтуера. Любомир е инструктор към международната организация EC COuncil,, водещ редовни обучения като CCISO, CEH, CHFI, ECSA, CEI, CISSP, мобилна сигурност, тестове за проникване, социален инжинеринг, както и други обучения в сферата на киберсигурността в България, Европа и по света. Освен това е активен член и обучител и в Международната академия за обучение по киберразследвания, провеждайки обучения на прокурори, съдии и полицаи.

НАУЧИ ОЩЕ

Лъчезар Балев

Software Developer at REWE Digital Bulgaria

Лъчезар Балев

Software Developer at REWE Digital Bulgaria

Лъчезар Балев е софтуерен инженер с 19+ години реален опит в различни проекти. Среща Java през 2000 г. под формата на J2SE 1.2, но неговата "Hello, World!" e написана в BASIC много преди това. В момента работи в REWE Digital България по вълнуваща архитектура, ориентирана към microservices. В ежедневните си задачи използва Java, TypeScript и Kotlin. Радва се също да допринася за набор от инструменти за CI/CD. Обича да експериментира, надниква под капака на популярните рамки с отворен код и изгражда използваем и надежден софтуер. Можем да го срещнем в Stack Overflow, GitHub, LinkedIn и някои по-малки онлайн общности. В свободното си време обича да кара мотоциклета си и да изкачва планини. Личен сайт: http://balev.eu

НАУЧИ ОЩЕ

Димо Митев

QA Architect at Telerik/Progress

Димо Митев

QA Architect at Telerik/Progress

Димо Митев започва професионалната си кариера като Quality Assurance Engineer през 2005 година. С времето е имал възможност да работи за различни фирми, заемайки позиции от младши специалист до мениджър на екип. Занимавал се е с всякакъв тип тестване – ръчно, автоматизирано, за производителност, за сигурност и други, като фокусът му е основно върху създаване на ефективни процеси и тяхното последващо автоматизиране. През 2010 година се присъединява към екипа на Телерик/Прогрес, като в момента позицията, която заема там, е QA Архитект. Преподавателската му кариера стартира през 2012 година, като е имал възможност да води лекции и курсове към различни университети, академии и компании. Желанието му е да предава наученото през годините на мотивирани специалисти, спомагайки за изкачването на България на технологичната карта на света. Сертифициран Scrum Master, ISTQB, редактор на книги в областта на тестването, както и автор на публикации в същата сфера. Печели първа награда като лектор на италианския Software Testing форум. В свободното си време обича да се занимава с нумизматика и спорт.

НАУЧИ ОЩЕ

Виктор Даков

Manager, Software Engineering, Nuvolo

Виктор Даков

Manager, Software Engineering, Nuvolo

Виктор Даков работи като Manager, Software Engineering във фирма Нуволо. Занимавал се е над 6 години с обучения, а сега води лекции и в СофтУни и на различни конференции. Виктор е бивш дългогодишен участник в редица ученически олимпиади. Носител е на наградата "Джон Атанасов" връчена му от президента на България. Две поредни години е представял страната в Брюксел на едни от най-престижните научни състезания в Европа и света. Победител в проектната категория "Интернет приложения" на Националната олимпиадата по ИТ и един от лауреатите за съответната година. Има богат опит в проектирането и изграждането на уеб приложения, алгоритмичното програмиране и облачните технологии. Работил е както по малки проекти, така и в големи корпорации, като Амазон.

НАУЧИ ОЩЕ

Десислава Топузакова

Mid Level Java Developer, SAP

Десислава Топузакова

Mid Level Java Developer, SAP

Десислава Топузакова е Senior Java Developer и Scrum Master в SAP. Понастоящем е и Training Manager в SoftUni, както и дългогодишен лектор в редица курсове и програмата ИТ Кариера към МОН. Предпочита да работи предимно с езиците Java, C++ и Python. Обича да се занимава с уеб дизайн, а през свободното си време играе баскетбол, като известно време се занимава и професионално с него.

НАУЧИ ОЩЕ

Ивайло Папазов

Senior Software Engineer, Payhawk

Ивайло Папазов

Senior Software Engineer, Payhawk

Ивайло Папазов e Software Engineer повече от 8 години. Участвал е в професионални проекти на различни JavaScript технологии, като Node.js, React и др. Вълнува се от JavaScript и от Front-End. Обича да предава знанията си и да помага на хората да ги усвояват и напредват. Целта му като преподавател е да покаже на курсистите, че могат да се справят и да станат добри програмисти.

НАУЧИ ОЩЕ

Виктор Костадинов

Head of R&D, SoftUni

Виктор Костадинов

Head of R&D, SoftUni

Виктор Костадинов е специалист със 7+ години опит като технически обучител и повече от 1000 часа пред аудитория в сферата на програмирането с JavaScript. По настоящем той е софтуерен инженер в Amusnet. Като бивш директор на Образователния отдел и ръководител на отдел Изследване и развитие в СофтУни е осъществил анализа и автоматизацията на административни процеси, заедно с разработването на учебна методология.

НАУЧИ ОЩЕ

Димитър Захариев

Technical Trainer

Димитър Захариев

Technical Trainer

Димитър Захариев е ИТ ентусиаст с интереси в различни направления, особено в технологиите с отворен код. През своите над 15 години трудов стаж е изминал целия път от сглобяването на компютърни системи до консултантската дейност. По-голямата част от опита си е натрупал при работа в хетерогенна среда. В допълнение към официалната му работа като консултант, се изявява и като openSUSE адвокат и лектор. Като openSUSE адвокат работи в посока популяризиране на проекта и в частност на openSUSE дистрибуцията и помага на хората, избрали да я използват.

НАУЧИ ОЩЕ

Инес Иванова

Technical Trainer

Инес Иванова

Technical Trainer

Инес Иванова има голям опит като трейнър в различни курсове на СофтУни. В началото се записва в СофтУни с цел да придобие основни познания в програмирането, но се запалва до такава степен, че само няколко курса след това вече работи като Front-End Developer към стартъп компания в областта на Data Science, а в момента работи като Technical Team Lead в Nmible ltd. Най-богат опит има в езиците Python, C#, ТypeScript (Angular 5), a отскоро развива уменията си и в C++. Може да работи с Django, Angular, HTML, CSS, jQuery, Flask, както и с FastApi.

НАУЧИ ОЩЕ

Мартин Паунов

Software Developer, VMware

Мартин Паунов

Software Developer, VMware

Мартин Паунов има опит в разработката на различни софтуерни решения в технологичните стекове на Java, C++ и C#. Разработвал е Windows апликации с интеграция на Machine Vision системи за индустриална автоматизация. Участвал е в организирането и провеждане на различни курсове с технологии C#, Java, както и обучения на теми Data Structures and Algorithms.

НАУЧИ ОЩЕ

Николай Банкин

Senior Software Engineer, New Branch

Николай Банкин

Senior Software Engineer, New Branch

Николай Банкин е софтуерен инженер с дългогодишен опит в областта на уеб разработката с интерес към функционалното програмиране и дистрибутираните системи. Занимавал се е със Scala, Akka, Java, JavaScript и други технологии. Любител на C, който използва, за да преподава в ТУЕС. Преподавал е роботика, програмиране и уеб технологии в СофтУни и други школи по програмиране и технологии.

Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.