Loading...

Преподаватели

Високото качество на обучение в СофтУни е гарантирано от внимателно подбран преподавателски състав.

Той се състои от едни от най-изявените лидери в сферата на софтуерната разработка, лектори на международни конференции, ръководители на успешни софтуерни компании.

НАУЧИ ОЩЕ

Светлин Наков

Co-founder SoftUni

Светлин Наков

Co-founder SoftUni

Д-р Светлин Наков е вдъхновител на хиляди млади хора по пътя им към професията "софтуерен инженер". Той има 20-годишен опит като софтуерен инженер, ръководител на софтуерни и ИТ проекти, преподавател по информационни технологии, програмиране и разработка на софтуер, ИТ консултант, предприемач и разработчик на уеб, мобилни, настолни и сървърни приложения. Мечтата му е да направи България силициевата долина на Европа. Личен сайт: https://nakov.com.

НАУЧИ ОЩЕ

Ивайло Кенов

CTO SoftUni

Ивайло Кенов

CTO SoftUni

Ивайло е дългогодишен технологичен трейнър и софтуерен разработчик със C# и JavaScript. В момента работи като Chief Technical Officer в СофтУни и управлява студентските системи на инициативата. Състезател по математика с участия в редица национални олимпиади. Обича да задълбава в трудните и алгоритмичните части на програмирането. Участвал е в изработката и поддръжката на десетки интернет приложения в най-разнообразни сфери, с помощта на което е натрупал богатия си опит. Създал е от нулата open-source библиотеки за ASP.NET, които имат над 1000 звезди в GitHub и над 1 милион изтегляния по целия свят. Споменаван е няколко пъти в официалните Microsoft блогове и подкасти. Държи една от най-големите страници за програмиране в Instagram: DailyProgrammingFun.

НАУЧИ ОЩЕ

Николай Костов

Solutions Architect, ZenCodeo

Николай Костов

Solutions Architect, ZenCodeo

Николай Костов работи като Solutions Architect във фирма ZenCodeo. Занимавал се е над 5 години с обученията, а сега води обучения и в СофУни и на различни конференции. Учил е във ФМИ и в момента завършва магистратурата си в НБУ. Няколко години подред Николай е Microsoft Certified Trainer. Носител е на наградата "Студент на годината" и е бил част от класацията "30 под 30" на списание Forbes Bulgaria. Николай е бивш дългогодишен участник в редица ученически и студентски олимпиади и състезания по информатика. Двукратен победител в проектните категории "Приложни програми" и "Интернет приложения" на Националната олимпиадата по ИТ. Има богат опит в проектирането и изграждането на уеб приложения, алгоритмичното програмиране, сигурността и облачните технологии. Личният блог е мястото, където можете да намерите повече информация за Николай.

НАУЧИ ОЩЕ

Стамо Петков

Информационно обслужване АД

Стамо Петков

Информационно обслужване АД

Стамо Петков се занимава професионално с програмиране вече повече от 15 години. Минал е през най-различни технологии - BASIC, Pascal, Object Pascal, PHP, докато най-накрая открива .NET и C#. За него образованието е кауза и винаги се стреми да научава нови и интересни неща. Има огромното желание да предаде частица от този стремеж и на хората, които обучава. Бил е лектор по JavaScript и Софтуерни Архитектури в инициативата Инфостарт, водил е C# Basics и ASP.NET MVC в Софтуни, както и няколко курса в Нов Български Университет, изнасял е лекции на различни конференции и събития в сферата на софтуерните технологии.

НАУЧИ ОЩЕ

Дончо Минков

Senior Full-stack Developer

Дончо Минков

Senior Full-stack Developer

Дончо Минков е Technical Lead & System Architect в Dev екипа на СофтУни и се занимава с програмиране вече цели 15 години, през 10 от които е технологичен трейнър и програмист. В училище е бил в отбора по алгоритмично програмиране на Математическата гимназия в Бургас, а благодарение на добри резултати, получава отлична оценка, без приемен изпит във ФМИ. Преподавал е много технологии, като .NET, ASP.NET Core, Python & Django, Node.js & Express, Android, iOS, React, Angular, алгоритми и други. В момента играе ключова роля в изграждането на системата на СофтУни за провеждане на международни обучения, като тя е изградена с ASP.NET Core, React и работи под Linux, използвайки Docker контейнери. Отличен е в категория „Образование“ в годишния форум „30 под 30“ на списание "Форбс" за 2017 г.

НАУЧИ ОЩЕ

Георги Георгиев

Developer, Virtual Racing School

Георги Георгиев

Developer, Virtual Racing School

Георги Георгиев е софтуерен инженер във VirtualRacingSchool.com. Там се занимава с всичко - от Gooogle Cloud Datastore, през back-end разработката на Java, до front-end частта на проекта, която е базирана на Google Web Toolkit и различните интеграции с библиотеки за графика. Работи усилено с back-end и front-end, както и всичко между и около тях, предимно Java с Google App Engine, но част от заниманията му включват и работа със C++. За първи път се запознава с програмирането едва в училище, а един от по-съществените му проекти по това време е свързан със C++, 3D графика, физика и симулации на автомобили. Не е спирал да води и лекции, като почти всяка година води няколко курса в СофтУни.

НАУЧИ ОЩЕ

Илия Идакиев

Hillgrand / Co-Founder Developer

Илия Идакиев

Hillgrand / Co-Founder Developer

Илия Идакиев е софтуерен разработчик, предприемач и JavaScript ентусиаст с много години опит в разработването на уеб приложения. Организатор е на различни събития за технологии като Angular и JavaScript. Преподава в Софийски Университет към Факултета по математика и информатика (ФМИ), където води курса "Advanced JavaScript". Той е Google Developer Expert по Web технологии и Angular. От пет години има собствена фирма, наречена Hilgrand, където разработват няколко доста големи и предизвикателни проекта. Основната им работа е да се създаде потребителски портал за мониторинг и контрол на външни мрежи и хибридни енергийни системи (за Германия) - платформа, която цифровизира хартиените административни процедури и позволява на потребителите да управляват, попълват и подават своите документи онлайн (за Франция), като е разработен и дистрибутиран хостинг панел, което е негов собствен проект.

НАУЧИ ОЩЕ

Йордан Даракчиев

Machine Learning Engineer

Йордан Даракчиев

Machine Learning Engineer

Йордан Даракчиев е е сред топ лекторите в СофтУни, той е програмист и преподавател по призвание. От самото създаване на университета Йордан помага на студентите да усвоят тънкостите на програмирането, както и на изкуствения интелект. Обича да се бори с трудни задачи и да предлага ефективни решения. Ученето на нови технологии му е ежедневие. Освен AI, програмирането и алгоритмите, другата му страст е астрономията. В момента учи астрофизика в СУ „Св. Климент Охридски“

НАУЧИ ОЩЕ

Йордан Джамбазов

Senior Software Engineer

Йордан Джамбазов

Senior Software Engineer

Йордан е уеб разработчик с повече от 14 години опит в сферата. Понастоящем е технологичен ръководител на проекта “Open Source University” (блокчейн базирана платформа за проследяване на достижения) и софтуерен архитект в IO Era (софтуерна консултантска компания). Използва Django от 2007 година, като го е прилагал в повече от 40 системи.

НАУЧИ ОЩЕ

Васил Йорданов

Senior Cloud Engineer

Васил Йорданов

Senior Cloud Engineer

Васил работи в сферата на IT от 2006 година, специализирал в областта на мрежовите технологии. Има дългогодишен опит като трейнър и консултант в различни проекти и е сертифициран Microsoft, Cisco, HPE и Aruba инструктор. През последните години работи като Subject Matter Expert (SME) и преподавател по мрежови технологии, а в момента е консултант по облачни услуги и сигурност.

НАУЧИ ОЩЕ

Любомир Тулев

Chief Cyber Security Architect

Любомир Тулев

Chief Cyber Security Architect

Любомир Тулев е старши архитект по киберсигурност и консултант по бизнес информационна сигурност в BULPROS. Той управлява внедряването на решенията за киберсигурност, за своите клиенти; консултира и прилага контроли за киберсигурност, като гарантира правилното разполагане и калибриране на оборудването и софтуера. Любомир е инструктор към международната организация EC COuncil,, водещ редовни обучения като CCISO, CEH, CHFI, ECSA, CEI, CISSP, мобилна сигурност, тестове за проникване, социален инжинеринг, както и други обучения в сферата на киберсигурността в България, Европа и по света. Освен това е активен член и обучител и в Международната академия за обучение по киберразследвания, провеждайки обучения на прокурори, съдии и полицаи.

НАУЧИ ОЩЕ

Лъчезар Балев

Software Developer at REWE Digital Bulgaria

Лъчезар Балев

Software Developer at REWE Digital Bulgaria

Лъчезар Балев работи в ИТ индустрията повече от 20 години. Занимава се с програмиране отпреди това, като първите си програми написва на BASIC на домашния Правец 16. Има реален опит в разработката на уеб, десктоп и мобилни приложения, както и в изграждането на CI/CD решения. Вярва, че всичко, което подлежи на автоматизация, трябва да бъде автоматизирано. Стреми се винаги да използва най-новите и актуални технологии. Работил е и извън България - в Германия и Италия, бил е лектор на големи събития и конференции. Иска му се талантливите и млади хора да останат и да се развиват в България, ето защо се отдава на преподаването като средство за постигане на тази цел. През свободното си време е запален мотоциклетист и любител на природата. Личен сайт: http://balev.eu

НАУЧИ ОЩЕ

Димо Митев

QA Architect at Telerik/Progress

Димо Митев

QA Architect at Telerik/Progress

Димо Митев започва професионалната си кариера като Quality Assurance Engineer през 2005 година. С времето е имал възможност да работи за различни фирми, заемайки позиции от младши специалист до мениджър на екип. Занимавал се е с всякакъв тип тестване – ръчно, автоматизирано, за производителност, за сигурност и други, като фокусът му е основно върху създаване на ефективни процеси и тяхното последващо автоматизиране. През 2010 година се присъединява към екипа на Телерик/Прогрес, като в момента позицията, която заема там, е QA Архитект. Преподавателската му кариера стартира през 2012 година, като е имал възможност да води лекции и курсове към различни университети, академии и компании. Желанието му е да предава наученото през годините на мотивирани специалисти, спомагайки за изкачването на България на технологичната карта на света. Сертифициран Scrum Master, ISTQB, редактор на книги в областта на тестването, както и автор на публикации в същата сфера. Печели първа награда като лектор на италианския Software Testing форум. В свободното си време обича да се занимава с нумизматика и спорт.

НАУЧИ ОЩЕ

Виктор Даков

Manager, Software Engineering, Nuvolo

Виктор Даков

Manager, Software Engineering, Nuvolo

Виктор Даков работи като Manager, Software Engineering във фирма Нуволо. Занимавал се е над 6 години с обучения, а сега води лекции и в СофтУни и на различни конференции. Виктор е бивш дългогодишен участник в редица ученически олимпиади. Носител е на наградата "Джон Атанасов" връчена му от президента на България. Две поредни години е представял страната в Брюксел на едни от най-престижните научни състезания в Европа и света. Победител в проектната категория "Интернет приложения" на Националната олимпиадата по ИТ и един от лауреатите за съответната година. Има богат опит в проектирането и изграждането на уеб приложения, алгоритмичното програмиране и облачните технологии. Работил е както по малки проекти, така и в големи корпорации, като Амазон.

НАУЧИ ОЩЕ

Виктор Костадинов

Head of R&D, SoftUni

Виктор Костадинов

Head of R&D, SoftUni

Виктор е специалист с близо 5 години опит и повече от 1000 часа пред аудитория като технически обучител в сферата на информационните технологии и в частност, в програмирането с JavaScript. Като бивш директор на Образователния отдел е ръководил прехода към учебен план СофтУни 4.0, както и организирането, планирането и провеждането на над 100 курса. Понастоящем, той е ръководител на отдел Изследване и развитие в СофтУни и дейностите му включват анализ и автоматизация на административни процеси, разработка на учебна методология и обучение на екипи от обучители и проектанти на учебно съдържание. Виктор е JavaScript ентусиаст и Магистър Архитект и обича да прилага структурирания подход на архитектурното планиране в своите обучения.

НАУЧИ ОЩЕ

Димитър Захариев

Technical Trainer

Димитър Захариев

Technical Trainer

Димитър е ИТ ентусиаст с интереси в различни направления, като безспорно важно място в сърцето му е отделено за технологиите с отворен код. През своите над 15 години трудов стаж е изминал целия път от сглобяването на компютърни системи до консултантската дейност. По-голямата част от опита си е натрупал при работа в хетерогенна среда. През свободното си време обича да експериментира с различни технологии в своята домашна лаборатория. В допълнение към официалната му работа като консултант, се изявява и като openSUSE адвокат и лектор.

НАУЧИ ОЩЕ

Инес Иванова-Кенова

Technical Trainer

Инес Иванова-Кенова

Technical Trainer

Инес Иванова-Кенова има голям опит като трейнър в различни курсове на СофтУни и демонстрира завидни качества в областта на педагогиката. В началото се записва в СофтУни с цел да придобие основни познания в програмирането, но се запалва до такава степен, че само няколко курса след това вече работи като Front-End Developer към стартъп компания в областта на Data Science, а в момента работи като Python Web Developer в IQVIA. Най-богат опит има в езиците Python, C#, ТypeScript (Angular 5), a отскоро развива уменията си и в C++. Може да работи с Django, Angular, HTML, CSS, jQuery и Flask.

Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.