Преподаватели
Loading...

Преподаватели

Високото качество на обучение в СофтУни е гарантирано от внимателно подбран преподавателски състав

Той се състои от едни от най-изявените лидери в сферата на софтуерната разработка, лектори на международни конференции, ръководители на успешни софтуерни компании.

Преподаватели

Преподаватели
ПреподавателиНАУЧИ ОЩЕ

Светлин Наков

Co-founder SoftUni

Преподаватели

Светлин Наков

Co-founder SoftUni

Д-р Светлин Наков е вдъхновител на хиляди млади хора по пътя им към професията "софтуерен инженер". Той има 20-годишен опит като софтуерен инженер, ръководител на софтуерни и ИТ проекти, преподавател по информационни технологии, програмиране и разработка на софтуер, ИТ консултант, предприемач и разработчик на уеб, мобилни, настолни и сървърни приложения. Мечтата му е да направи България силициевата долина на Европа. Личен сайт: https://nakov.com.

Преподаватели
ПреподавателиНАУЧИ ОЩЕ

Ивайло Кенов

CTO SoftUni

Преподаватели

Ивайло Кенов

CTO SoftUni

Ивайло е дългогодишен технологичен трейнър и софтуерен разработчик със C# и JavaScript. В момента работи като Chief Technical Officer в СофтУни и управлява студентските системи на инициативата. Състезател по математика с участия в редица национални олимпиади. Обича да задълбава в трудните и алгоритмичните части на програмирането. Участвал е в изработката и поддръжката на десетки интернет приложения в най-разнообразни сфери, с помощта на което е натрупал богатия си опит. Създал е от нулата open-source библиотеки за ASP.NET, които имат над 1000 звезди в GitHub и над 1 милион изтегляния по целия свят. Споменаван е няколко пъти в официалните Microsoft блогове и подкасти. Държи една от най-големите страници за програмиране в Instagram: DailyProgrammingFun.

Преподаватели
ПреподавателиНАУЧИ ОЩЕ

Николай Костов

Solutions Architect, ZenCodeo

Преподаватели

Николай Костов

Solutions Architect, ZenCodeo

Николай Костов работи като Solutions Architect във фирма ZenCodeo. Занимавал се е над 5 години с обученията, а сега води обучения и в СофУни и на различни конференции. Учил е във ФМИ и в момента завършва магистратурата си в НБУ. Няколко години подред Николай е Microsoft Certified Trainer. Носител е на наградата "Студент на годината" и е бил част от класацията "30 под 30" на списание Forbes Bulgaria. Николай е бивш дългогодишен участник в редица ученически и студентски олимпиади и състезания по информатика. Двукратен победител в проектните категории "Приложни програми" и "Интернет приложения" на Националната олимпиадата по ИТ. Има богат опит в проектирането и изграждането на уеб приложения, алгоритмичното програмиране, сигурността и облачните технологии. Личният блог е мястото, където можете да намерите повече информация за Николай.

Преподаватели
ПреподавателиНАУЧИ ОЩЕ

Стамо Петков

Информационно обслужване АД

Преподаватели

Стамо Петков

Информационно обслужване АД

Стамо Петков се занимава професионално с програмиране вече повече от 15 години. Минал е през най-различни технологии - BASIC, Pascal, Object Pascal, PHP, докато най-накрая открива .NET и C#. За него образованието е кауза и винаги се стреми да научава нови и интересни неща. Има огромното желание да предаде частица от този стремеж и на хората, които обучава. Бил е лектор по JavaScript и Софтуерни Архитектури в инициативата Инфостарт, водил е C# Basics и ASP.NET MVC в Софтуни, както и няколко курса в Нов Български Университет, изнасял е лекции на различни конференции и събития в сферата на софтуерните технологии.

Преподаватели
ПреподавателиНАУЧИ ОЩЕ

Дончо Минков

Senior Full-stack Developer

Преподаватели

Дончо Минков

Senior Full-stack Developer

Дончо Минков е Technical Lead & System Architect в Dev екипа на СофтУни и се занимава с програмиране вече цели 15 години, през 10 от които е технологичен трейнър и програмист. В училище е бил в отбора по алгоритмично програмиране на Математическата гимназия в Бургас, а благодарение на добри резултати, получава отлична оценка, без приемен изпит във ФМИ. Преподавал е много технологии, като .NET, ASP.NET Core, Python & Django, Node.js & Express, Android, iOS, React, Angular, алгоритми и други. В момента играе ключова роля в изграждането на системата на СофтУни за провеждане на международни обучения, като тя е изградена с ASP.NET Core, React и работи под Linux, използвайки Docker контейнери. Отличен е в категория „Образование“ в годишния форум „30 под 30“ на списание "Форбс" за 2017 г.

Преподаватели
ПреподавателиНАУЧИ ОЩЕ

Георги Георгиев

Developer, Virtual Racing School

Преподаватели

Георги Георгиев

Developer, Virtual Racing School

Георги Георгиев е софтуерен инженер във VirtualRacingSchool.com. Там се занимава с всичко - от Gooogle Cloud Datastore, през back-end разработката на Java, до front-end частта на проекта, която е базирана на Google Web Toolkit и различните интеграции с библиотеки за графика. Работи усилено с back-end и front-end, както и всичко между и около тях, предимно Java с Google App Engine, но част от заниманията му включват и работа със C++. За първи път се запознава с програмирането едва в училище, а един от по-съществените му проекти по това време е свързан със C++, 3D графика, физика и симулации на автомобили. Не е спирал да води и лекции, като почти всяка година води няколко курса в СофтУни.

Преподаватели
ПреподавателиНАУЧИ ОЩЕ

Илия Идакиев

Hillgrand / Co-Founder Developer

Преподаватели

Илия Идакиев

Hillgrand / Co-Founder Developer

Илия Идакиев е софтуерен разработчик, предприемач и JavaScript ентусиаст с много години опит в разработването на уеб приложения. Организатор е на различни събития за технологии като Angular и JavaScript. Преподава в Софийски Университет към Факултета по математика и информатика (ФМИ), където води курса "Advanced JavaScript". Той е Google Developer Expert по Web технологии и Angular. От пет години има собствена фирма, наречена Hilgrand, където разработват няколко доста големи и предизвикателни проекта. Основната им работа е да се създаде потребителски портал за мониторинг и контрол на външни мрежи и хибридни енергийни системи (за Германия) - платформа, която цифровизира хартиените административни процедури и позволява на потребителите да управляват, попълват и подават своите документи онлайн (за Франция), като е разработен и дистрибутиран хостинг панел, което е негов собствен проект.