Преподаватели
Loading...

Преподаватели

Високото качество на обучение в Софтуерния Университет е гарантирано от внимателно подбран преподавателски състав.

Той се състои от практици от софтуерната индустрия, които имат добри лекторски и менторски умения, използвайки най-добрите практики от бранша в преподаването. Към занятията често се включват и изявени гост-преподаватели, които предават своя интересен опит и познания на студентите.

Светлин Наков е вдъхновител на хиляди млади хора по пътя им към професията "софтуерен инженер". Той има 20-годишен опит като софтуерен инженер, ръководител на софтуерни и ИТ проекти, преподавател по информационни технологии, програмиране и разработка на софтуер, ИТ консултант, предприемач и разработчик на уеб, мобилни, настолни и сървърни приложения. Мечтата му е да направи България силициевата долина на Европа. Личен сайт: http://www.nakov.com.

Ивайло е дългогодишен технологичен трейнър и софтуерен разработчик със C# и JavaScript. В момента работи като CTO в Софтуерния Университет и управлява студентските системи на инициативата. Състезател по математика с участия в редица национални олимпиади. Обича да задълбава в трудните и алгоритмичните части на програмирането. Участвал е в изработката и поддръжката на десетки интернет приложения в най-разнообразни сфери, от където е натрупал богатия си опит. Създал е от нулата open-source библиотеки за ASP.NET, които имат над 1000 звезди в GitHub и над 1 милион изтегляния по целия свят. Споменаван е няколко пъти в официалните Microsoft блогове и подкасти. Държи една от най-големите страници за програмиране в Instagram: https://www.instagram.com/dailyprogrammingfun/.

Иван Йонков има солиден опит в сферата на разработването на софтуер, качественото осигуряване и доставянето му, както и дългогодишен опит като технически трейнър и ръководител на проекти и екипи. През последните години главните технологии, с които работи са езици и технологични рамки от света на JVM (Java, Scala, Kotlin), както и първата му любов - PHP. Иван е бивш Training Director в СофтУни, а понастоящем Training Consultant и лектор в направлението по Java. Основно е CEO на технологичния стартъп Codexio, и CTO на blockchain базирания проект LockTrip.

Николай Костов работи като Solutions Architect във фирма ZenCodeo (http://zencodeo.com). Занимавал се е над 5 години с обученията, сега води лекции в Софтуерния Университет (https://softuni.bg) и на различни конференции. Учил е във ФМИ и сега довършва магистратурата си в НБУ. Няколко години подред Ники е Microsoft Certified Trainer. Носител е на наградата "Студент на годината", както и е бил част от класацията "30 под 30" на списание Forbes Bulgaria. Николай е бивш дългогодишен участник в редица ученически и студентски олимпиади и състезания по информатика. Двукратен победител в проектните категории "Приложни програми" и "Интернет приложения" на националната олимпиадата по ИТ. Има богат опит в проектирането и изграждането на уеб приложения, алгоритмичното програмиране, сигурността и облачните технологии. Личният блог на Ники е достъпен на адрес: http://nikolay.it/.

Павел Колев e co-founder и Lead Developer в Rebellious Software, където се занимава с разработването на игри. Преди това е бил Principal Software Engineer. Занимава се професионално с програмиране от 10 години. Носител на множество индивидуални и отборни отличия в програмирането, като най - значимите са спечелването на NASA Space Apps Challenge (най - големият хакатон в света) през 2013 и 2014. Силно запален по всичко свързано с JavaScript и картови игри и винаги готов за разговор по темите.

Ради Атанасов е основател на OneBit Software, една от най-свежите и млади софтуерни фирми в България, занимаваща се с уеб платформи и приложения за корпоративния сегмент. Ради е професионален архитект и разработчик с дългогодишен опит и тясна специализация в Майкрософт технологии, като Microsoft SharePoint и Office 365. През 2010 и 2013-та година, след прекарани месеци в централата на Майкрософт в Редмънд, той постига две от най-високите степени на технологична сертификация - Microsoft Certified Master и Microsoft Certified Solution Master. Ради участва като външен консултант в Patterns and Practices екипа в Майкрософт, където се дефинират световните добри практики за писане на код и създаване на решения глобално за цялата Майкрософт екосистема. Той води SharePoint User Group и Web Platform User Group в София, и участва като лектор на Майкрософт събития по целия свят. В свободното си време се занимава с Blockchain технологии, разработка на игри с C# и Unity 3D, крафт бира и китари.

Казвам се Стамо Петков и се занимавам професионално с програмиране вече повече от 15 години. Минал съм през най-различни технологии - BASIC, Pascal, Object Pascal, PHP, докато най-накрая открих .NET и C#. За мен образованието е кауза и аз самия винаги съм се стремял да научавам нови и интересни неща. Много ми се иска да вярвам, че успявам да предам частица от този стремеж и на хората, които обучавам. Бил съм лектор по JavaScript и Софтуерни Архитектури в инициативата Инфостарт, водил съм C# Basics и ASP.NET MVC в Софтуни, както и няколко курса в Нов Български Университет, изнасял съм лекции на различни конференции и събития в сферата на софтуерните технологии.

Здравейте, аз съм Коко. Цялото ми е име е много дълго и затова така. Занимавам се с HTML и CSS от 17 години! Започнах работа като Front-End кодер, когато бях на 18. Firefox не съществуваше, а Internet Explorer 6 беше модерен браузър. Обичам чист HTML, подредени SCSS файлове, WordPress без много плъгини и пиша код във Vim.

Веселин Малезанов има над 20 години опит като програмист в web технологиите и интернет проекти. Започва при пионерите на българското интернет пространство Нетинфо и участва активно в създаването и разработката на АБВ. Минава през американската OpenLink Software като разработчик на web приложения за техния application сървър. Последователно минава през PHP версии 3/4/5. Базите данни са неизменна част от всеки проект, като най-много опит има с MySQL/MariaDB. Обича да пробва всичко ново, свързано с интернет и програмиране. В свободното си време се забавлява с двете си деца, а ако случайно заспят – с фотография.

Дончо Минков има дългогодишен опит в разработката на софтуер, както и в изготвяне и водене на технологични курсове. В училище е в отбора по алгоритмично програмиране на математическата гимназия в Бургас и благодарение на добри резултати, получава отлична оценка без приемем изпит във ФМИ. Работил е на много платформи, в това число SpringMVC, ASP.NET, Node.js, Angular, React.js, Android, iOS и други. Дончо е лектор на много конференции за JavaScript, Java и мобилни технологии. В момента е старши full-stack програмист в SoftUni като използва ASP.NET Core и React.js. Отличен е в категория „Образование“ в годишния форум „30 под 30“ на списание "Форбс" за 2017 г.