Преподаватели
Loading...

Преподаватели

Високото качество на обучение в СофтУни е гарантирано от внимателно подбран преподавателски състав

Той се състои от едни от най-изявените лидери в сферата на софтуерната разработка, лектори на международни конференции, ръководители на успешни софтуерни компании.

Д-р Светлин Наков е вдъхновител на хиляди млади хора по пътя им към професията "софтуерен инженер". Той има 20-годишен опит като софтуерен инженер, ръководител на софтуерни и ИТ проекти, преподавател по информационни технологии, програмиране и разработка на софтуер, ИТ консултант, предприемач и разработчик на уеб, мобилни, настолни и сървърни приложения. Мечтата му е да направи България силициевата долина на Европа. Личен сайт: https://nakov.com.

Ивайло е дългогодишен технологичен трейнър и софтуерен разработчик със C# и JavaScript. В момента работи като Chief Technical Officer в СофтУни и управлява студентските системи на инициативата. Състезател по математика с участия в редица национални олимпиади. Обича да задълбава в трудните и алгоритмичните части на програмирането. Участвал е в изработката и поддръжката на десетки интернет приложения в най-разнообразни сфери, с помощта на което е натрупал богатия си опит. Създал е от нулата open-source библиотеки за ASP.NET, които имат над 1000 звезди в GitHub и над 1 милион изтегляния по целия свят. Споменаван е няколко пъти в официалните Microsoft блогове и подкасти. Държи една от най-големите страници за програмиране в Instagram: DailyProgrammingFun

Николай Костов работи като Solutions Architect във фирма ZenCodeo. Занимавал се е над 5 години с обученията, а сега води обучения и в СофУни и на различни конференции. Учил е във ФМИ и в момента завършва магистратурата си в НБУ. Няколко години подред Николай е Microsoft Certified Trainer. Носител е на наградата "Студент на годината" и е бил част от класацията "30 под 30" на списание Forbes Bulgaria. Николай е бивш дългогодишен участник в редица ученически и студентски олимпиади и състезания по информатика. Двукратен победител в проектните категории "Приложни програми" и "Интернет приложения" на Националната олимпиадата по ИТ. Има богат опит в проектирането и изграждането на уеб приложения, алгоритмичното програмиране, сигурността и облачните технологии. Личният блог е мястото, където можете да намерите повече информация за Николай.

Павел Колев e co-founder и Lead Developer в Rebellious Software, където се занимава с разработването на игри, като преди това е бил Principal Software Engineer. Занимава се професионално с програмиране от 10 години. Носител на множество индивидуални и отборни отличия в програмирането, като най-значимите са спечелването на NASA Space Apps Challenge (най - големият хакатон в света) през 2013 и 2014. Силно запален по всичко свързано с JavaScript и картови игри, и винаги е готов за разговор по темите.

Ради Атанасов е основател на OneBit Software, една от най-свежите и млади софтуерни фирми в България, занимаваща се с уеб платформи и приложения за корпоративния сегмент. Ради е професионален архитект и разработчик с дългогодишен опит и тясна специализация в Майкрософт технологии, като Microsoft SharePoint и Office 365. През 2010 и 2013-та година, след прекарани месеци в централата на Майкрософт в Редмънд, той постига две от най-високите степени на технологична сертификация - Microsoft Certified Master и Microsoft Certified Solution Master. Ради участва като външен консултант в Patterns and Practices екипа в Майкрософт, където се дефинират световните добри практики за писане на код и създаване на решения глобално за цялата Майкрософт екосистема. Той води SharePoint User Group и Web Platform User Group в София, и участва като лектор на Майкрософт събития по целия свят. В свободното си време се занимава с Blockchain технологии, разработка на игри със C# и Unity 3D, крафт бира и китари.

Стамо Петков се занимава професионално с програмиране вече повече от 15 години. Минал е през най-различни технологии - BASIC, Pascal, Object Pascal, PHP, докато най-накрая открива .NET и C#. За него образованието е кауза и винаги се стреми да научава нови и интересни неща. Има огромното желание да предаде частица от този стремеж и на хората, които обучава. Бил е лектор по JavaScript и Софтуерни Архитектури в инициативата Инфостарт, водил е C# Basics и ASP.NET MVC в Софтуни, както и няколко курса в Нов Български Университет, изнасял е лекции на различни конференции и събития в сферата на софтуерните технологии.

Константин Данков се занимава с HTML и CSS от 17 години, като започва работа като Front-End кодер, когато е на 18. Firefox не е съществувал, а Internet Explorer 6 е бил модерен браузър. Обича чист HTML, подредени CSS файлове, WordPress без много плъгини и пише код във Vim. В момента Константин работи като Application Development Manager в DevriX – wordpress агенция, която попада в топ 20 в световната класация за подобни агенции.

Веселин Малезанов има над 20 години опит като програмист в web технологиите и интернет проекти. Започва при пионерите на българското интернет пространство - Нетинфо - и участва активно в създаването и разработката на АБВ. Минава през американската OpenLink Software като разработчик на web приложения за техния application сървър. Последователно минава през PHP версии 3/4/5. Базите данни са неизменна част от всеки проект, като най-много опит има с MySQL/MariaDB. Обича да пробва всичко ново, свързано с интернет и програмиране. В свободното си време се забавлява с двете си деца, а ако случайно заспят – с фотография. 

Дончо Минков е Technical Lead & System Architect в Dev екипа на СофтУни и се занимава с програмиране вече цели 15 години, през 10 от които е технологичен трейнър и програмист. В училище е бил в отбора по алгоритмично програмиране на Математическата гимназия в Бургас, а благодарение на добри резултати, получава отлична оценка, без приемен изпит във ФМИ. Преподавал е много технологии, като .NET, ASP.NET Core, Python & Django, Node.js & Express, Android, iOS, React, Angular, алгоритми и други. В момента играе ключова роля в изграждането на системата на СофтУни за провеждане на международни обучения, като тя е изградена с ASP.NET Core, React и работи под Linux, използвайки Docker контейнери. Отличен е в категория „Образование“ в годишния форум „30 под 30“ на списание "Форбс" за 2017 г. 

Георги Георгиев е софтуерен инженер във VirtualRacingSchool.com. Там се занимава с всичко - от Gooogle Cloud Datastore, през back-end разработката на Java, до front-end частта на проекта, която е базирана на Google Web Toolkit и различните интеграции с библиотеки за графика. Работи усилено с back-end и front-end, както и всичко между и около тях, предимно Java с Google App Engine, но част от заниманията му включват и работа със C++.

За първи път се запознава с програмирането едва в училище, а един от по-съществените му проекти по това време е свързан със C++, 3D графика, физика и симулации на автомобили. Не е спирал да води и лекции, като почти всяка година води няколко курса в СофтУни.

Илия Идакиев е софтуерен разработчик, предприемач и JavaScript ентусиаст с много години опит в разработването на уеб приложения. Организатор е на различни събития за технологии като Angular и JavaScript. Преподава в Софийски Университет към Факултета по математика и информатика (ФМИ), където води курса "Advanced JavaScript". Той е Google Developer Expert по Web технологии и Angular. От пет години има собствена фирма, наречена Hilgrand, където разработват няколко доста големи и предизвикателни проекта. Основната им работа е да се създаде потребителски портал за мониторинг и контрол на външни мрежи и хибридни енергийни системи (за Германия) - платформа, която цифровизира хартиените административни процедури и позволява на потребителите да управляват, попълват и подават своите документи онлайн (за Франция), като е разработен и дистрибутиран хостинг панел, което е негов собствен проект.

Здравейте! Аз съм Добри и за мен е удоволствие да разкажа накратко историята си, с което наистина се надявам да вдъхновя младите таланти да продължават напред по пътя на софтуерното инженерство. Възможностите са големи, а в днешни дни стартирането на кариера в областта е в пъти по-гладък процес, в сравнение с времето, в което повечето от преподавателите в цялостната програма са поели по този път. От 2014, вдъхновен от колегите си програмисти в Сирма, реших да изляза от комфортната си зона и да се преквалифицирам в професионален Python Developer – и това, на свой ред, беше много труден процес, но успях, чрез хакатони и лични проекти, да привлека вниманието към способностите ми като програмист. Така последните 5 години се радвам на изключителен успех като професионален Python дев.

Мартин е технологичен лийд и настоящ софтуерен архитект в SBTech - една от най-бързо развиващите се компании в сферата на спортните залагания. Специалист е в клиентски софтуер и програмиране с JavaScript. Основната му задача е да поддържа и развива архитектурата на приложенията за крайни потребители на SBTech. Това включва, responsive web applications, PWAs, native apps и др.