Loading...

Програмирането не е трудно и недостижимо, важно е как е преподадено - успешната история на Александра

avatar Румен Янев 2 минути
Програмирането не е трудно и недостижимо, важно е как е преподадено - успешната история на Александра

Голяма част от курсистите ни се записват, защото разчитат на един по-различен метод на преподаване. Метод, който обръща внимание на практическото приложение на изученото, или „учене чрез правене“. Александра Николова записва цялостната програма на SoftUni точно по тази причина. Разбери по какъв начин обучението при нас я е обогатило и какво ще сподели тя с теб!

Здравей! Представи се пред нас.

Здравей! Името ми е Александра и уча бакалавър „Компютърни системи и технологии“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград.

Как започна историята ти със SoftUni?

Има доста хора около мен, които все работят или учат нещо в сферата на програмирането и ми стана доста интересно. Разбрах за „Софтуерен Университет“ от приятели и реших да се пробвам, защото ми допадна много като идея, и още в Programming Basics ми хареса начина на преподаване.

Кое е най-важното, което цялостната програма остави в теб като впечатление?

Както вече казах - начинът на преподаване. Използвала съм различни ресурси в интернет и това, което е приложимо за мен, е да ми се покаже нагледно и обясни. Затова лекциите ми допадат много, защото темите се разглеждат в дълбочина.

Какво мислиш за лекторския ни състав?

Изключително ми допадна като преподавател Мартин Паунов. Той наистина разяснява и показва изключително изчерпателно и разбираемо. Затова гледам максимално много негови лекции, дори и от предишни години. Останалите преподаватели също оставиха добро впечатление у мен.

Какви са впечатленията ти от курсовете в програмата?

За мен лично курсовете бяха достатъчно изчерпателни и чрез преглеждане на дадена лекция повече от веднъж, се усвояват нещата, защото се обяснява добре и се дават примери в движение.

Какво се промени за теб, след като започна обучението си при нас?

Промени се основно нагласата и представата ми за програмирането. Мислех, че е нещо трудно и недостижимо, но сега ми е изключително приятно да го правя редовно и да научавам нови неща. Научих се на търпение към усвояването на материята и с времето видях, че информацията се научава бързо, когато имаш основите.

Какъв съвет би отправилa към бъдещите курсисти на SoftUni?

Колкото и трудно да ви се струва нещо, всичко се научава. Най-важно е да упражнявате знанията си. Доста пъти съм си мислела, че даден проблем е непреодолим, но не съм се отказвала, и след време, като погледна към същия проблем, ми се струва елементарен. Човек наистина не осъзнава какво научава, докато не види с какви знания е тръгнал и откъде е започнал. Никой не трябва да се отказва и да знае, че всеки проблем винаги намира своето решение.

---

Ако и ти имаш амбициите да научиш програмиране по достъпен и професионален начин, не се колебай а се запиши на безплатния ни курс Programming Basics, който стартира на 9 Януари! Ако тази история ти е допаднала и искаш да прочетеш мненията на други успешно завършили курсисти, можеш да ги намериш в блога ни. А ако желаеш да споделиш своята SoftUni история, свържи се с нас на content@softuni.bg.