Loading...

"Бъдете любопитни и се интересувайте от нови неща" - интервю с Иван Китанов

avatar Мария Вълчева 2 минути
"Бъдете любопитни и се интересувайте от нови неща" - интервю с Иван Китанов

Представям ти Иван Китанов – компютърен инженер по образование и софтуерен инженер по професия. Иван открива обученията в СофтУни през 2016 година и залага на тях заради пасващото му темпо. Още преди да завърши, успява да започне стаж, бил е софтуерен инженер за Financial Times, а днес продължава да расте и да се развива в Axilion Smart Mobility. Ето какво още ни сподели той за неговата среща с курсовете и цялостната му СофтУни история:

Как започна историята ти със SoftUni?

Историята ми със SoftUni започна през зимата на 2016 с техните Programming basics курсове. Това ми даде малка престава за това какво е програмирането и така се започна всичко. Също така бях част от програмата на друга академия, но за съжаление се оказа малко по-бързо темпото при тях за мен. Общо взето научих за Softuni от търсене на подобни обучения в интернет.

Кои обучения завърши при нас и кое е най-важното, което обучителният процес остави в теб като впечатление?

По време на обучението си в SoftUni завърших Java, JavaScript и Basic модула. Освен тях преминах и през някои допълнителни курсове, към които имах интерес.

Какво мислиш за лекторския състав на SoftUni

Мисля, че лекторският екип на SoftUni е доста добър. Много са отзивчиви и отговарят на всякакви въпроси. Освен това, става видно, че и експертността им е на високо ниво.

Какви са впечатленията ти от курсовете?

Ключовото според мен са задачите и упражненията, които се правят. Системата за тестване и проверка на решенията – Judge е в голям плюс също. Груповите проекти са от голямо значение за това да се запознаеш с работата в екип, която е от ключовите умения и изисквания за успешна кариера.

Какво се промени за теб, след като започна обучението си при нас?

След като започнах обучението си в SoftUni, и след като преминах повече от половината, започнах да кандидатствам за стажове. Успешно успях да премина селекционния процес в една фирма, бях приет като стажант.


След края на стажа, поучих предложение от фирмата за Junior Java позиция и така започна кариерното ми развитие в тази професия. Благодарение на подготовката ми от SoftUni, успях да навляза бързо в работата и да стана продуктивен член на екипа, в който работя. След като натрупах опит, започнаха да се появяват и нови предложения, и така до днес във фирмата в която работя.

Какъв съвет би отправил към бъдещите курсисти на СофтУни?

Не се ограничавайте само с това което ви се предлага в клас. Бъдете любопитни и се интересувайте от нови неща. Може в началото да ви е доста трудно, но не се отказвайте. Както е казал мъдрецът, "Рим не е бил построен за един ден!", така че успехите ви очакват.

---

Ако си готов да тръгнеш по пътя на сбъднатите мечти и да преследваш кариера като програмист, сега можеш и ти да се запишеш за безплатния ни курс Programming Basics и да направиш първата крачка. Всеки е тръгнал отнякъде, както можеш да видиш и от други успешни истории на наши студенти, само провери в блога ни. За да споделим и твоята вдъхновяваща история, не забравяй да ни пишеш на content@softuni.bg.