Loading...

Моята успешна СофтУни история - Габриела Бурлакова

avatar Георги Дуранкиев 2 минути
Моята успешна СофтУни история - Габриела Бурлакова

За образованието си в СофтУни, Габриела Бурлакова ни споделя – „Това е шансът да видиш, че трудът с постоянство и мотивация води до постигане на всяка поставена цел. Явно силно убедена в това, тя започва работа в E-act и като вече завършен професионалист, ние я накарахме да сподели с нас как изглежда пътя и до успеха. Ето какво ни сподели тя:

Разкажи ни за първата си среща със СофтУни

Първата ми среща със СофтУни беше преди две години, когато започнах подготвителния курс по C#. Още на първата лекция усетих енергията и мотивацията, с която не само преподавателите поднасят материала, но и студентите са готови да го приемат. Знаех, че това е начинание, което си заслужава.

Каква беше най-голямата изненада, с която се сблъска?

Цялото преживяване беше изненада за мен. Започвайки от кандидатстването с няколко клика, минавайки през самия начин на обучение и стигайки до отдадеността на целия екип на СофтУни към всеки един студент. Най-голямата изненада обаче бе как съвкупността от всичко изброено може да накара човек да желае да се развива постоянно във всяко едно отношение и в крайна сметка да се наслаждава на процеса на научаване.

Какви интересни случаи, свързани с учебния процес можеш да споделиш?

Смешните моменти са може би тези, когато по време на лекция се направи неволна грешка или шега и, разбира се, това влиза в класацията със златни гафове и после дълго бива повод за весели разговори.

Разкажи ни за най-скъпия си спомен от СофтУни

Със сигурност това е момент, когато сме правили нещо всички заедно. Например бой със снежни топки и голямо хоро (при едно от събиранията на хижа) или задружно разопаковане на столове (при преместването в сегашната сграда). Всеки един от тези моменти за мен е ценен и скъп, понеже ми е дал възможност наистина да опозная хората около себе си.

Как се промениха възгледите ти върху света на софтуерната разработка, след като завърши?

Разбрах, че софтуерната разработка не е в никакъв случай еднократен акт, а е преди всичко процес. Той е свързан с много хора и това доколко те действат като един определя крайния резултат.

Каква част от знанията си прилагаш в сегашната си професия?

Всеки ден използвам наученото в СофтУни. Търся решение на даден проблем и първото място, където мога да потърся, са разработените проекти по време на обучението. Това наистина ми показва ежедневно колко полезен е бил всеки един завършен курс и колко ценен е придобитият опит.

Какво би казала на кандидатстващите сега?

На първо място бих поздравила всеки кандидатстващ, защото този избор сам по себе си показва, че човек е поел отговорност пред себе си за своето бъдеще. Бих казала също на всеки един, че трудът и постоянството, които са готови да вложат в обучението, ще им се отблагодарят щедро и то не само със знания и умения, но и с цялостно усъвършенстване.

Какво ти липсва от СофтУни?

Липсва ми темпото на самия процес на учене, което те кара да бъдеш по-организиран и мотивиран. Именно този ритъм дава една неповторима енергия за преодоляване на препятствия и достигане на поставени цели.