Loading...

Безплатен курс за начинаещи програмисти от 20-ти февруари

avatar Екатерина Темелкова 2 минути
Безплатен курс за начинаещи програмисти от 20-ти февруари
Мечтата ви е да бъдете програмист? Или все още не сте избрали посока за професионалното си развитие? Ако се запишете на безплатния курс по Основи на програмирането в СофтУни, то със сигурност няма да съжалявате. По този начин лесно ще разберете дали това е правилната професия за вас. А ако не е, то поне ще придобиете фундаментални знания, които винаги биха могли да се окажат от полза. 

Да бъдете програмист, днес е почти като мода. И за това естествено си има причини: 

4. Работни места. В наши дни програмистите са едни от най-търсените специалисти. Работните места изобилстват, а качествените кадри не достигат. Така че ако сега се захванете със софтуерното инженерство, със сигурност не трябва да се притеснявате от евентуалната безработица. 

3. Привилегии. Шефовете в този бранш наистина ценят сътрудниците си, тъй като добрите софтуерни инженери не бива да бъдат изпускани. Едномесечен годишен отпуск, допълнителни почивни дни, здравно осигуряване – често дори и за членове на семейството ви, фитнес и/или тенис маса на работното място, най-новите компютърни технологии, частни детски градини за деца ви, забавни тиймбилдинги и още много. 

2. Гъвкавост. Всяко място, на което е възможно да занесете лаптопа и мишката си и да разполагате с Wi-Fi, би могло да се превърне във ваш импровизиран офис. Освен това работният ден не е никаква граница за софтуерния специалист. Ако желаете, бихте могли да спите по цял ден и да програмирате в спокойствието на нощта, ако имате среща, винаги бихте могли да свършите работата си в удобно за вас време. 

1. Разнообразие. Ако направлението, в което работите, ви омръзне, винаги ще разполагате с многобройни алтернативи. Никоя съвременна индустрия не би могла да съществува без помощта на софтуерните инженери. Музика, кино, туризъм, реклама, образование, политика – възможностите за умелия IT специалист за безкрайни. 

Курсът по Основи на програмирането започва на 20-ти февруари, като занятията ще се провеждат всяка събота в рамките на два месеца. Ако сте възпрепятствани да посетите някоя от лекциите или дори всички, обучението ще бъде достъпно и онлайн. 

Регистрирането за курса е отворено до 11-ти февруари, 23:59 ч.

Преминалите успешно курса ще имат възможността да се запишат на СофтУни модула Fundamentals (от 16-ти май), с което да се превърнат в студенти по софтуерно инженерство. А със сертификат ще се сдобият курсантите, които завършат обучението си с оценка от 5,00 нагоре. 

По време на лекциите ще имате възможността да се запознаете с програмния език C# и фундаментите на софтуерното разработване:

• Математика за програмисти;
• Въведение в програмирането;
• Примитивни типове данни и променливи;
• Оператори и изрази;
• Вход и изход от конзолата;
• Условни конструкции;
• Цикли;
• C# за напреднали.

За да придобиете по-ясна представа за обучението, бихте могли да прегледате и материалите от вече миналите курсове по Основи на програмирането.

Успех и вдъхновение за програмиране! :)

Автор: Кристина Кацарска