Loading...

Безплатен курс по Основи на програмирането в 5 града!

avatar Петя Гроздарска 1 минута
Безплатен курс по Основи на програмирането в 5 града!

Безплатен курс Programming Basics (Основи на програмирането) започва в 5 български града тази есен! Курсът ще стартира в София, Пловдив, Варна, Бургас (от 17 октомври) и Русе (от 18 октомври). От днес е отворено кандидатстването като всеки желаещ да види дали програмирането е неговата стихия, може да подаде кандидатурата си от тук (до 8 октомври, 23:59 ч.) и да се включи в обучението като присъствен или онлайн студент.

Курсът ще се провежда всяка събота (за София, Пловдив, Варна и Бургас) и всяка неделя (за Русе). Обучението ще продължи 2 месеца, като участниците в него ще се запознаят с фундаментите на програмирането с езика C#, като по-конкретно ще се разгледат темите: Математика за програмисти, Въведение в програмирането, Примитивни типове данни и променливи, Оператори и изрази, Вход и изход от конзолата, Условни конструкции, Цикли, C# за напреднали.

Лектори на учебните занятия ще бъдат специалисти и софтуерни инженери от водещи софтуерни фирми в съответния град.

В Пловдив курсът ще се проведе за втори път. Партньор на СофтУни за втора поредна година е ОРАК Инженеринг - благодарим им сърдечно за помощта. Обучението по Основи на програмирането ще се състои в Конферентна зала, палата 7 на Международния панаир Пловдив (бул. "Цар Борис III  Обединител" 37).

Във Варна също са ветерани - курсът ще се проведе за втори път в града, като залата за учебните занатия е сградата на Стоматологията на бул. Съборни 24, любезно предоставена от община Варна

В Бургас курсът по Основи на програмирането ще се провежда в Културен център Морско казино. Благодарим на община Бургас за съдействието.

Русенският университет е домакин на безплатния курс в Русе. Учебните заниятия ще се провеждат всяка неделя в зала, предоставена от РУ.

За всички участници в 5-те града курсът ще приключи в началото на януари, като датата, предвидена за изпита (явяващ се и приемен за СофтУни) е 17 януари 2016. Изпитът ще се проведе на място във всички изброени градове. Всички, които успешно го вземат, могат да започнат обучението си в Софтуерния университет (в София) от 7 март 2016 в ниво Fundamentals. Студентите, коите не могат да се включат в София в присъствена форма на обучение, могат да преминат обучението си и онлайн.

Материалите от проведените до сега курсове Programming Basics са достъпни тук.

Ако все още не сте кандидатствали, не пропускайте да го направите от тук - имате време до 11 октомври (уверете се, че сте избрали вашия град от падащото меню). Успех!