Защо Python е отличен първи език

Защо Python е отличен първи език

avatar Георги Дуранкиев 1 минута
Защо Python е отличен първи език

Вероятно няма да си помислите, че компютърът ви предлага да приютите вкъщи змия, когато получите съобщение, че за нещо е нужен Python. Вероятно сте чували за езика или дори сте го виждали в действие, тъй като той се използва навсякъде. От нормалните приложения, които използвате ежедневно, до мозъка на един средностатистически робот, езикът е приложим в най-различни ситуации и е любим на мнозина, като за това си има няколко основни причини.

Вълнуващ е от самото начало

Нека не се заблуждаваме, любопитството и вълнението са основни компоненти на учебния процес, а с Python това се постига лесно, тъй като съчетава перфектно способности със сложност. Друг ключов аспект е, че езикът е създаден, за да е максимално четим – можете лесно да разберете какво точно правят „тези два реда код“.

Приложим е навсякъде

Езикът може лесно да бъде използван за разработката на настолни, уеб, а отскоро дори и мобилни приложения. Това, което го прави особено подходящ в случая е, че за голяма част от новите му приложения се работи усилено, което максимално улеснява програмистите, които тепърва навлизат в употребата му.

Има голяма и задружна общност

Природата на Python предразполага хората към това да се сплотяват около неговите странности. Самото име на езика няма нищо общо със змията, а по-скоро с английския комедиен колектив – Monty Python. Скечовете на комедиантите са силно засегнати в примерния код, а примери можете да намерите навсякъде. Това, за което допринася силно общността е и богатството от допълнителна функционалност , разширяващата тази на езика чрез модули и различни технологични рамки.

Търсенето на Python програмисти се увеличава

Основният проблем пред прилагането на езика във всички типове ситуации е това, че не е възможно най-бърз там, където времето е от основно значение. Всичко това, обаче, се променя, тъй като машините, които използваме ежедневно са все по-мощни, а един толкова достъпен език значи бърз процес на разработка. Това, естествено, води до бързо покачване в търсенето на Python програмисти за различни приложения, като ням признаци то да спадне скоро.

Вие можете да започнете пътя си към успеха в програмирането чрез Python още днес, чрез новия ни напълно безплатен курс – Python Basics – май 2017!

Обучението ще започне на 10-ти май, а записването за него вече тече. Запазете своето място още днес и се впуснете в едно ново приключение!