Loading...

СофтУни става на 9 - благодарим ти!

avatar Мария Вълчева 7 минути 414
СофтУни става на 9 - благодарим ти!

9 години! Точно преди 9 години Software University даде началото на това, което сме днес – най-голямата образователна институция, с най-голямата и активна общност. 9 години на иновации, предизвикателства, хиляди проведени обучения, десетки хиляди учебни часове, милиони решени задачи и хиляди обучени професионалисти, които откриха мечтана професия с нас.

Днес сме 9 пъти по-добри и мотивирани отколкото в началото и продължаваме уверено да преследваме мисията си – да осигуряваме качествено, достъпно и практически насочено образование. 9 години по-късно работим 9 пъти по-отдадено, за да дадем възможност на хиляди хора всяка година да преоткрият себе си и да се сдобият с експертните умения, необходими им да стартират перспективна и обещаваща дигитална професия в сферите на софтуерното инженерство, дигиталния маркетинг и дизайна.

Гордеем се да бъдем двигател на дигиталната революция в страната и лидер в предоставянето на практическо образование, което дава умения, преносими в реалната работна среда. Последните 9 години от дейността ни дадоха своето отражение в страната, а вече оказват ефект и на международната сцена. А ето защо тримата основатели – Светлин Наков, Иван Ненков и Христо Тенчев, не спират да вярват в каузата, която е СофтУни!

Светлин Наков: Вярвам, защото СофтУни променя животи всеки ден

„СофтУни е кауза. СофтУни е вдъхновение. СофтУни е иновация. СофтУни е мечта. СофтУни е двигател на позитивна промяна. Да поведеш по пътя всеки, който има желание да влезе в ИТ индустрията, да реализира потенциала си, да вдигне в пъти стандарта си на живот, да работи иновативна и перспективна професия, да се развива всеки ден, да е двигател на дигиталната трансформация и технологичните иновации, да променя позитивно света всеки ден, това е голяма кауза! И когато реализираш тази трансформация за стотици хиляди млади хора, това е наистина значима кауза с огромен икономически и социален ефект. Горд съм, че СофтУни е двигател на тази позитивна трансформация за България.

Гордея се, че съм активен участник в тази позитивна трансформация на българската икономика и вярвам, че СофтУни работи за една голяма кауза, която трансформира позитивно живота на стотици хиляди хора в България. Мечтая този брой да се вдигне до милиони, за да направим България световна топ дестинация за иновации и технологии, с висок стандарт на живот за цялото население. Вярвам, че пътят към това е само един: образование! Вярвам в каузата на СофтУни, защото виждам всеки ден как променяме хиляди животи, как трансформираме житейския път на хората чрез образование за технологична кариера. Струва си!"

Христо Тенчев: Вярвам, защото няма по-ценно от образованието

„Вярвам, че няма нищо по-ценно от образованието и свободата, и защото вече сме навлезли в информационната епоха, в която ще видим как все по-голяма част от нашето ежедневие се дигитализира. Уменията, които обученията на СофтУни развиват, са желани, високотърсени и високоплатени в България и почти навсякъде по света. Дигиталните и ИТ професии осигуряват свобода, която рядко се предлага от други професии – с възможността за работа от разстояние, физическите границите все повече избледняват. В основата е само колко си добър и какво може да правиш. Ето тук идва нашата роля и кауза – да сме винаги в крак с най-новите технологии и възможността да предадем тези знания на хората по най-качествен и достъпен начин.“

Иван Ненков: Вярвам, защото дава работещи решения

„СофтУни успява да намери работещо решение за един от водещите проблеми в съвременната ни икономика. Все по-предизвикателно е за кадрите, завършили традиционните университети, да стартират кариера, а от друга страна – липсата на квалифицирани кадри, спрямо нуждите на бизнеса, забавя значително растежа и развитието на компаниите. Образователният модел на СофтУни успява ефективно да развива необходими умения в своите курсисти. Така придобиват професия и получават съдействие за кариерен старт в някои от най-перспективните и бързо развиващи се сфери – софтуерно инженерство, дигитален маркетинг и криейтив.“

Какво постигнахме за 9 години?

За 9 години СофтУни промени живота на хиляди хора, но се променихме и ние. Израснахме с курсистите като теб и се научихме да се адаптираме към твоите нужди, а и очакванията и изискванията на бизнеса, така че все по-успешно да изпълняваме ролята си на мост между бизнеса и кадрите.

За последните 9 години многократно подобрихме процесите си, актуализирахме обученията и се уверихме, че можем да те чуем. Непрекъснатата обратна връзка и от курсисти, и от бизнеса ни помага да осигурим най-задълбочените и качествени практически програми. Днес, уверено можеш да преследваш перспективна дигитална професия в най-горещите направления. Ще развиваш практически умения, необходими за успеха ти в реална работна среда. Ще срещнеш съмишленици и ще можеш да черпиш опит от водещи фигури в своите индустрии. Именно това ни превърна и във водещата образователна институция в IT и дигиталните сфери и доведе до невероятни резултати:

Software University

Software University поставя началото на голямата ни кауза за по-добро достъпно, практическо и качествено образование през 2013 година. През последните 9 години над 200 000 души са започнали да изучават програмиране в СофтУни с безплатния курс Programming Basics. Уверено можем да твърдим, че над 97% от завършилите цялостната програма по софтуерно инженерство са се реализирали успешно в сферата.

Други над 140 000 души са кандидатствали в разнообразието от отворени курсове, които можеш да откриеш в СофтУни. Непрекъснато се стремим да обогатяваме възможностите да надграждаш или придобиваш нови умения. А само преди месец създадохме и първата по рода си цялостна програма за QA инженери – до днес записалите се са близо 3 000 души, а очакванията ни са в първия сезон да стартират над 5 000 души.

SoftUni Digital

С нарастващото значение на дигиталния маркетинг, нарасна и значението на SoftUni Digital – мястото, където ще откриеш първата и най-задълбочена програма по дигитален маркетинг в България, създадена през 2016 година и без аналог и до днес.

За последните 6 години над 50 000 души са се включили в безплатния курс Marketing Basics, повече от 55 000 са кандидатствали в някой от любопитните ни и стойностни отворени курсове. А днес можем да се похвалим и с над 6 000 дигитални нинджи, преминали през цялостната ни програма и избрали една от трите обещаващи професии за своето бъдеще – Social Media Marketing Expert, Performance Marketing Expert, SEO & SEM Expert.

SoftUni Creative

От 2017 година насам, SoftUni Creative осигурява място за всички творчески личности, които искат да преследват перспективна креативна професия. Все повече хора разбират възможностите в сферата на дизайна и избират най-задълбочената програма по дизайн, криейтив и визуализация в България, за да развиват конкурентни умения или да надградят съществуващи такива.

В резултат на това, за последните 5 години, повече от 42 000 души са се включили в безплатния курс Design Basics. Същевременно, над 45 000 души са кандидатствали за огромното разнообразие от отворени творчески курсове, за да надградят уменията си или да придобият нови в различни направления. Гордеем се, че над 4 000 души са преминали през програмата, в преследване на творческа професия. Не на последно място, SoftUni Creative изпраща 2022 и посреща 2023 година с изцяло обновена и още по-задълбочена програма за интензивна подготовка в две водещи професии – Graphic Designer и UX/UI Designer.

SoftUni Kids

SoftUni Kids продължава да обогатява света на децата, които се вълнуват от дизайн и програмиране. През 2022 година представихме и най-новото ни практическо обучение за най-малките – Програмиране с Minecraft. Уверени сме, че знанията и забавленията могат и трябва да вървят ръка за ръка, за да събудят любопитството на малчуганите и да ги вдъхновяват. В същото повярваха и родителите на над 4 500 деца, които са преминали през близо 570 обучения, откакто създадохме SoftUni Kids.

SoftUni Svetlina

Интересът към възможностите за гимназисти в СофтУни Светлина също продължава да расте – днес в гимназията вече се обучават над 500 ученици. Вярваме, че практическото и качествено обучение в перспективни сфери трябва да започне в най-ранна възраст. А през 2022 година приемът започна и с три нови специалности, което дава на бъдещите дигитални лидери още повече възможности. За учебната 2023/2024 година младежите могат да изберат специалност от Приложен програмист, Киберсигурност, Графичен дизайн и мултимедия, Анимация, видео и дигитални изкуства, Дигитален маркетинг и предприемачество, Дигитален бизнес и електронна търговия.

QA инженерство в СофтУни

Изключително сме горди, че през 2022 година, в навечерието на деветия ни рожден ден, успяхме да реализираме една наша дългогодишна амбиция – от периферна за образователната сфера, да превърнем областта на QA инженерството в реална възможност за успешно развитие. Запълнихме липсата на цялостна и задълбочена подготовка в направлението с изцяло новата и детайлна професионална програма по QA инженерство. Ето какво споделя и Ангел Георгиев, образователен директор на СофтУни, по повод тази иновация не само на местно, но и на световно ниво:

“Дойде време в СофтУни да предложим истински завършена цялостна образователна QA програма: от нулата до кариерен старт като junior QA (zero-to-career QA educational program), която отговаря в пълнота на съвременните изисквания за QA професията, най-вече комбинацията от manual QA, програмиране, софтуерни технологии и QA automation. Това е иновация в световен мащаб, не само в България.“

Благодарим ти!

Посрещаме 9-тия си рожден ден в общност от над 300 000 души и с подкрепата на над 200 партньори в ключови сфери. А освен това – и като една от най-награждаваните компании през 2022 година. Спечелихме 16 отличия, включително в образователни и иновативни категории, а разрастващият ни се екип работи всеки ден, за да сме достойни за тези признания.

А нашето вдъхновение и мотивация си ти. Курсистът, който мечтае за перспектива и успех и знае как да постигне мечтите си! Благодарим ти!

Честит 9-ти Рожден Ден, СофтУни! Време е да празнуваме!

Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.