Loading...

Какво се промени за мен? Всичко. Успешната история на Стефан Александров

avatar Румен Янев 3 минути
Какво се промени за мен? Всичко. Успешната история на Стефан Александров

Стефан има две магистратури, но избира да продължи развитието си и се включва в цялостната ни програма по програмиране. Може да се запознаеш с него и историята му със СофтУни в следващите редове:

Здравей! Представи се пред нас.

Здравейте! Аз съм Стефан Александров от гр. София. Завършил съм 2 магистратури - за Архитект и за Строителен инженер-конструктор. Завърших последната си магистратура в началото на 2018г., след това натрупах професионален опит като архитект и като технически чертожник. Винаги ми е харесвало проектирането (по време на обучение и след това), но за съжаление не намерих добри условия за практикуване на тази професия у нас и така в края на 2019 г. реших да започна обучението си в СофтУни по JavaScript пътеката. В този момент открих своята нова страст и това беше програмирането!

В момента работя като Web Developer за фирмата Edit Creation. Работим по разнообразни проекти с различни технологии и всеки ден научавам по нещо ново. Колективът е малък, но  сплотен и винаги има към кого да се обърна за помощ или напътствия. Един от колегите ми също е възпитаник на СофтУни.

Как започна историята ти със SoftUni?

Научих за Вас от брат ми - той беше инициаторът да запишем заедно курс по програмиране. Заради предложението му си направих проучване - за СофтУни и за другите алтернативи. Спрях се именно на вас, заради утвърдеността на инициативата, заради структурирането на материала и заради графика на учебните занятия (първото ниво беше много удобно за мен да го изкарам през уикендите, а следващите нива се провеждаха вечерта на делничните дни). Последното беше особено важно за мен, защото се наложи да съчетая обучението с работа на пълен работен ден, което не беше най - лесната задача, но е напълно постижима!

Кое е най-важното, което цялостната програма остави в теб като впечатление?

Най - силно впечатление ми направи желанието и страстта на преподавателите. Като човек с 2 магистратури съм се сблъсквал с много преподаватели (доценти, професори и т.н.), които често започваха лекция с нежелание и чакаха тя да свърши. Дори съм чувал думите: „Аз защо да ви уча, като утре ще ми вземете хляба“.

В СофтУни ситуацията е коренно различна - преподавателите започват всяка лекция с ентусиазъм и желание, личи си, че те са там, за да обучават, за да дават и напътстват.

Какво мислиш за лекторския състав на цялостната програма на Софтуерния университет?

Всички лектори, до които съм имал досег са невероятни професионалисти и ментори! Винаги успяваха да дадат добри практически примери, с които ставаше много лесно усвояването на „сухата“ теория.

Какви са впечатленията ти от курсовете в програмата?

Курсовете в програмата са добре структурирани и подредени. Дават отлична основа, върху която всеки курсист може да надгражда, когато започне работа или разработка на личен проект. Хареса ми как в редица презентации имаше текст, който разпалва любопитството на курсистите за материал, който е важен, но не е включен в изпита и затова го няма и в презентациите.

Какво се промени за теб, след като започна обучението си при нас?

С една дума - всичко.

С повече думи: абсолютно всичко 😊 . Промениха се личният ми живот, начинът ми на мислене и кариерата ми. Програмирането (както всяка наука) изгражда нов начин на мислене у хората, променя начина, по който виждаме света около него. Започнах да се замислям за семпли всекидневни операции и как бих могъл да ги преобразува в код - какви бъгове биха могли да произлязат, кои edge-cases трябва да взема предвид и много други детайли.

Кариерата ми в ИТ сферата е все още в началната си фаза и все още не мога да се похваля с кой знае какво, но важното е, че вече имам натрупана солидна основа и тепърва ще покорявам поставените си цели!

Какъв съвет би отправил към бъдещите курсисти на СофтУни?

Ако се чудите дали това е правилната стъпка за вас: не се чудете, не губете ценно време, а се хвърлете с главата напред! Задайте си следния въпрос: „Кое е най- лошото, което може стане?“. Най - много да откриете, че това не е за вас и да продължите търсенето си другаде. А кое е най - доброто, което може да стане?

---

Светът е изпълнен със знания и никога не е късно да намериш нова страст. Ако искаш да разбереш дали това за теб е програмирането не се колебай да кандидатстваш за безплатния ни курс Programming Basics! Ако историята на Стефан ти е допаднала и искаш да прочетеш историите на още наши курсисти, можеш да ги намериш в блога ни. А ако желаеш да споделиш своята SoftUni история, свържи се с нас на content@softuni.bg.