Loading...

Валентин Георгиев за предимствата на React и какво предстои в курса по ReactJS през октомври

avatar Катерина Костадинова 2 минути
Валентин Георгиев за предимствата на React и какво предстои в курса по ReactJS през октомври

Валентин Георгиев е преподавателят в курса ReactJS– октомври 2019. С богатия си опит и всеотдайно преподаване, той е в готовност да предаде всичките си ценни познания в областта, за да могат курсистите да усвоят ключови познания и да практикуват в рамките на курса всяко новопридобито умение, а това, от своя страна, да ги подготви за реалната работна среда. Днес проведохме кратко, но информативно интервю с Валентин, в което ще ни разкаже повече за своя професионален background, както и какво предстои да научим в курса през октомври:

Разкажи ни малко повече за професионалния си опит

Занимавам се с програмиране от 5 години. Щастлив съм, че имах възможноста да бъда и в малки и в големи екипи и проекти. Имах едни от най-страхотните ментори и всичко това ми помогна да стигна до тук. Занимавам се изцяло с full-stack разработването на проекти, като винаги се стремя да разбера цялата архитектура на проекта и да наместя всяка частичка от пъзела на мястото, от което липсва. Работил съм за много големи клиенти като Disney, adidas и Reebok, а от тази година лийдвам един от екипите на най-голямата медийна компания във Великобритания - NewsUK.

Защо избра React като технология?

Честно казано, първо избрах Аngular. Това бяха дните когато нямаше Angular 2 и в React се използваше React.createClass. След релийза на React 16, всичко се промени. Дадох му шанс и вече повече от 2 години се занимавам задълбочено с React.

Кои са предимствата на React?

Предимствата на React не са изобщо малко. Библиотеката продължава да набира популярност и да се развива. Най-голямото предимство на React е, че стимулира програмистите да разделят функционалностите на малки преизползваеми компоненти. Също така, React налага новите JavaScript стандарти, което е изключително важно. Друго голямо предимство е community-то, което стои зад React. В момента репозиторито на React има над 138 хиляди звезди и над 1300 контрибютъри + цял екип във Facebook, който работи върху библиотеката. Това е изключително важно, особено за големи проекти и компании. Като други предимства мога да добавя React-Native, с който може да пишем и мобилни приложения. Да не забравим и страхотната документация, която е изключително важна за новите в React света.

Кои приложения ползват Реакт ?

Като започнем от социалните мрежи Facebook и Instagram, нашумелият Netflix и много други. Аз лично съм участвал в мигрирането на adidas и Reebok онлайн магазините към React, а сега работя и върху миграцията на дигиталните продукти на The Times и The Sun.

С какво предстои да се запознаят курсистите и какви нови умения ще могат да придобият в курса ReactJS – октомври 2019?

След този курс, включилите се ще могат да правят приложения с React и да имат задълбочени разбирания как работи библиотеката. Една от главните ми цели ще е да покажа как може бързо и лесно да научаваме нови библиотеки. Това е изключително важно в този динамичен JavaScript свят.


Не пропускайте възможността да се включите в практически-насочения курс по ReactJS, който предстои този месец! Валентин е в готовност да ви предаде най-ценните си познания в областта и да ви подготви за реалната работна среда. Ще придобиете умения като работа с шаблони и рутиране, основни познания по React и JSX, работа с отдалечени REST услуги, клиентски приложения с React, компонентно-базирани проложения и какво е Single Page Application. За повече информация и записвания – посетете ТОЗИ линк!