Loading...

Уилиям Абуд: "Мотивира ме да помагам на бъдещите поколения програмисти"

avatar Георги Кацаров 2 минути
Уилиям Абуд: "Мотивира ме да помагам на бъдещите поколения програмисти"

Представяме ви в няколко реда нашата нова звезда – Уилям Абуд. Той ще води следващото издание за ReactJS Fundamentals.

От колко време се занимаваш с програмиране,как започна и имаш ли любим програмен език?

Уилиям: Започнах програмирамирането като хоби през 2012г. В началото учех от безплатни уроци в YouTube по HTML и CSS, след което през 2013г. заминах да уча Computer Science в Newcastle, UK, където започнах сериозно да се занимава с програмиране. Любимият ми език е JavaScript, един от най-популярните и използваеми езици за програмиране. JS е езикът, който ме запали по front-end development и до ден - днешен се занимавам главно да пиша всякакви JS базирани апликации.

Кои са най-интересните проекти, с които си се занимавал?

Уилиям: На първо място сегашният проект, с който се занимавам - Softuni Interactive, където съм Lead Front-End Developer. Softuni Interactive цели да революционира начина, по който се преподава и учи програмиране чрез интерактивни обучения и нов вид изцяло онлайн уроци.

На второ място, подобно на сегашния проект, съм бил отново Front-End Developer на платформа за вътрешни обучения използвана от големи корпорации като EuroStar, MacDonalds, O2 и др. Там за разлика от Softuni Interactive, целта беше да се създаде cutting edge User Experience и дизайн и да се акцентира на удобен, красив и достъпен интерфейс, и съпорт за хора с увреждания.

Какво те мотивира да преподаваш?

Уилиям: Обичам да преподавам. Преподаването е един начин да върна на обществото това, което до сега съм консумирал - знанията по програмиране. Мотивира ме и това, че макар и да достигам малка част от общността по програмиране в България, аз съм помогнал на бъдещите поколения програмисти да стартират кариерите си.

Разкажи ни малко за предстоящия курс, в който ще преподаваш – React. За кого е подходящ и какви предимства носи на студентите? За решаването на какви проблеми е най-подходящ той?

Уилиям; Това ще е 3-тия курс по React, който изготвям, но първият за SoftUni и съм много ентусиазиран.Курсът е подходящ за хора с добри и/или много добри познания по JavaScript и базови познания по CSS и HTML.
Препоръчвам го на хора, на които JavaScript не им е чужд и са достатъчно комфортни да създават JS базирани приложения.
Колкото до предимствата - React e най-нашумялата JS библиотека тези дни.
Това е страхотна библиотека за интерфейси и учи на много добри JS практики, компонентно мислене и ES6 JavaScript.

А вие, скъпи приятели, ако искате да придобиете задълбочени и структурирани знания с React , то обучението ReactJS Fundamentals - февруари 2019 е точно за вас. Не пропускайте своя шанс!