Loading...

Предколедна винена дегустация в СофтУни

avatar Петя Гроздарска 1 минута
Предколедна винена дегустация в СофтУни

Броени часове ни делят от коледните празници. И докато отличното образование е първата стъпка към успешния живот, то доброто настроение е това, което зарежда човека с енергия, за да продължава все напред. Вечерта на 16 декември (вторник) СофтУни успя да съчетае и двете. Винената дегустация в комбинация с викторина от програмистки въпроси се превърна в един подранил празник за студентите на университета.

СофтУни беше преобразен в изискан винен салон. Въпреки че обстановката си остана присъщата за Софтуерния университет – компютри, кабели и мишки – веселото настроение, отлежалите вина и специалният гост придадоха изящност на атмосферата. Студентите имаха прекрасната възможност да отпият от ароматните вина на старопланинската изба Марян. А Йордан Кирилчев – сомелиер номер едно на България за 2014 г., се погрижи за експертното провеждане на дегустацията. За перфектното реализиране на събитието спомогна и Петър Иванов – представител на винарската изба. 

Докато се наслаждаваха на уникалните по своите вкусови качества вина, сомелиер Кирилчев разкри пред присъстващите тайните за производство на доброто вино и всички тънкости за неговата професионална дегустация. Даде и предложения за ястия, подхождащи на всеки един от представените видове гроздова напитка. Дегустацията започна с българския сорт бяло вино – Димят. Като едни от най-старите видове, които се винифицират в България, то беше и отговор на първия от въпросите, с които хора от публиката си спечелиха по бутилка качествено вино. 

По време на събитието беше сервирана палитра от 5 изящни сорта вина – бели, червени и розе. В комбинация с тях присъстващите опитаха и специална селекция от разнообразни сирена и други изтънчени деликатеси. За величието на гроздовите напитки свидетелстваха и техните имена. Названията, вдъхновени от легенда за могъщия български цар Иван Александър и ослепително красивата му дъщеря Кера Тамара, допринесоха за царствения привкус. 

Организатори на малкия винен празник бяха талантливите специалисти от екипа на Комфо – генерален партньор на СофУни. Техен представител запозна студентите със свободните работни позиции, които предлагат. След дегустацията проведе и викторина с въпроси върху JavaScript, Linux и др. Правилно отговорилите бяха зарадвани с брандирани тениски от компанията. Така и приключи виненото събитие. Развеселените студенти и преподаватели от Софтуерния университет си тръгнаха заредени с празничен дух и, със сигурност, в нетърпеливо очакване на предстоящата Коледа.