Loading...

Luxoft Bulgaria – навигирай бъдещето на IT услугите

avatar Петя Гроздарска 1 минута
Luxoft Bulgaria – навигирай бъдещето на IT услугите

Luxoft Logo

Представяме ви един от нашите генерални партньори – Luxoft Bulgaria, подкрепящи Софтуерния университет по пътя към по-добро образование в България

Luxoft е водещ доставчик на услуги в разработка на софтуер и иновативни IT решения в световен мащаб, обслужващ основно големи международни корпорации. Компанията предоставя услуги в проектирането, разработката, тестването и поддръжката на мащабни софтуерни решения и консултации в сферата на информационните технологии. Решенията на Luxoft се базират на специално разработени продукти и платформи, които влияят пряко върху бизнес резултатите на клиентите, увеличават бизнес ефективността, предоставят информационна сигурност и надеждност и непрестанно се допълват с нови разработки. Luxoft оперира в 15 страни, има 24 центъра по целия свят и 27 представителства, в които работят над 9,000 души, по последни данни. Централата на Luxoft се намира в Цуг, Швейцария и нейните акции се търгуват на Нюйоркската фондова борса, (NYSE:LXFT US).

Развойният център на Luxoft в София бе открит през месец март 2014 г. Първоначалният фокус на проектите бе върху предоставянето на услуги и решения за водещи глобални клиенти на Luxoft в сферата на финансовите услуги. Впоследствие българският екип се включи и в разработките на софтуер за автомобили за някои от най-големите световни авто-концерни.

В момента българският екип наброява близо 150 души с тенденция към бързо увеличаване. Плановете на компанията предвиждат през първите години развойният център на Luxoft в България да нарасне до 400 души. 

Още през първите месеци на дейността си в страната компанията започна активното представяне пред българските разработчици на поредицата свои технологични уебинари (LTS) с участието на експерти, утвърдени на международната IT сцена, които с постиженията си вече имат статут на звезди. Същевременно компанията започна да излъчва и старши разработчици от българския екип за лектори на значими събития в ИТ сферата, които се провеждат в страната. Специалистите на Luxoft Bulgaria са специализирани и развиват следните технологични практики: Cloud Computing, Big Data, Business, Intelligence Data, Warehousing, Mobile, HTML5 UI UX.

За краткото време на дейността си в страната Luxoft България се утвърди като значим и отговорен играч в ИТ бранша, който допринася за развитието на човешките ресурси в сектора, както и за развитието на социалната среда в страната.

Повече за Luxoftwww.luxoft.com