Loading...

Нов безплатен fast track курс през октомври: Unity 3D

avatar Петя Гроздарска 1 минута
Нов безплатен fast track курс през октомври: Unity 3D

През октомври месец в СофтУни стартират два нови курса, единият от които е „Unity 3D“. Той е част от така наречените Fast track курсове, които организира СофтУни. Курсът е безплатни и напълно достъпен за всички заинтересовани – студенти или не. Unity курсът се предлага и в присъствена, и в онлайн форма на обучение. Единствено се събира такса в размер от 50 лв. за всички, които желаят да се явят на изпит. На успешно издържалите изпита с оценка поне 5.00, ще бъдат издадени сертификати. Изпитът ще е под формата на индивидуален практически проект, който студентите пишат вкъщи, но защитават в СофтУни пред комисия.

Unity 3D“ стартира на 18 октомври 2014 г. в 10:00 ч и ще се провежда всяка събота от 10:00 до 14:00 ч. в продължение на 8 седмици. Лектори ще бъдат Александър Димитров, който ръководи отдела за Research and Development в XS Software и Йордан Страшилов, Unity 3D Developer в XS Software. Безплатният курс по разработка на компютърни игри с Unity полага основите на разработката на игри с платформата Unity: графика, физични симулации, работа с GameObject и Unity API, разработка на игри, деплоймънт на различни устройства, работа с 2D графика, сцени, анимация и др.

Побързайте да се запишете от страницата на курса, защото местата са ограничени. Обърнете внимание на изискванията за включване в курса. Изискват се начални умения по програмиране.

Unity е платформа за разработка на видео игри (game engine), приложения с компютърна графика, физични симулации и анимация. Веднъж програмирани на C# или JavaScript, игрите могат да работят върху различни устройства и операционни системи: Windows, Linux, Mac OS X, iOS, Android, Playstation, Flash.

Забележка: Онлайн обучението не Ви задължава да сте пред компютъра, когато се провежда курса, няма live stream на занятията. Всички лекции се записват и се качват в сайта и в YouTube канала на университета до 2-3 дни след провеждането на занятието.