Loading...

Светлин Наков откри курса "Programming Basics" във Варна

avatar Петя Гроздарска 1 минута
Светлин Наков откри курса "Programming Basics" във Варна

На Деня на Европа, 9 май, се състоя официалното откриване на подготвителния курс по Основи на програмирането (Programming Basics) във Варна. Курсът се провежда за първи път в морската столица, а записалите се за обучението са над 300 души. Съоснователят на СофтУни, Светлин Наков, откри официално обучението заедно с кмета на Варна - Иван Портних.

Светлин Наков и Иван Портних - СофтУни Варна

"Интелигентните млади хора на Варна са най-големият ни капитал, затова инвестициите в образованието са важна задача за нас. Трябва да направим всичко възможно да създаваме условия за обучение и развитие, затова с ентусиазъм приехме идеята за съвместна работа със Софтуерния университет. Благодаря на Светлин Наков за усилията, които полага за вдигане нивото на IT образованието, и се надявам сътрудничеството ни да продължи." Това сподели кметът Иван Портних по време на откриването. 

Курсът по Основи на програмирането ще се провежда всяка седмица в продължение на 2 месеца в залата за семинари в сградата на Стоматологията на бул. Съборни 24. Занятията ще се провеждат всеки вторник и всяка събота в общо три групи, които да поберат 300-те участника. След края на курса, на 12 юли ще се проведе и изпит, като успешно издържалите ще могат да започнат обучението си в СофтУни от септември 2015 г. Лекциите ще се изнасят от специалисти и софтуерни инженери от водещи фирми от ИТ сектора.

Целият екип на СофтУни благодари от сърце на община Варна за предоставената зала на бул. Съборни 24, както и за съдействието по стартирането на обучението по Основи на програмирането. Благодарим и на партньорите ни, които помогнаха този курс да стане факт: MentorMate, Beehive, Flat Rock Technology, Zariba, Big Mage, 158 Ltd.

СофтУни Варна

СофтУни Варна

Светлин Наков СофтУни Варна

Благодарим на Live.Varna.bg за снимките.