Loading...

Приемният изпит ще се проведе на 10, 11, 12 и 14 април

avatar Петя Гроздарска 1 минута
Приемният изпит ще се проведе на 10, 11, 12 и 14 април

Приемният изпит по програмиране за прием в Софтуерния университет (и по-точно за ниво #1) ще се проведе на 10, 11, 12 и 14 април. Във всеки един от посочените дни ще се състоят два изпита - от 9:30 до 15:30 ч. и от 16:00 до 22:00 ч. Всеки ще може да се запише за дата и час на явяване на изпита чрез сайта ни. Записването ще бъде пуснато утре (27 март) в 17:00 ч. На изпита трябва да се решат 5 задачи:

  • Несложна задача с аритметика и условни конструкции;
  • Лесна задача с цикъл;
  • Задача за рисуване на картинка на конзолата с големина ;
  • По-трудна задача с вложени цикли;
  • Задача с битови операции.

Възможните езици, на които може да се пишат решенията, са: C#, C, C++ и JavaScript (ще се постараем да има Java за втория прием през септември). При решаването на всяка задача, студентът качва решението си в онлайн система за автоматизирана проверка и получава почти веднага своя резултат за съответната задача. Всички изпити (и за присъствени, и за онлайн студенти) се провеждат само на място в учебната ни зала на ул. Васил Кънчев 26, ет. 4 (виж на картата). Разрешено е да се ползват книги, учебници, презентации, видео уроци, форуми, Google search. Забранена е комуникацията с други хора - състуденти около вас или онлайн - чат-програми, e-mail, Facebook, Skype, Dropbox и т.н.

Ако все още има желаещи да се явят на изпита (които не са кандидатствали), имат възможност да се запишат от тук: https://softuni.bg/apply.

След изпита ще бъдат проведени класирания и записване. Такса за ниво #1 се заплаща преди началото на занятията в предварително определени срокове.

Този изпит се явява както приемен за ниво #1, така и финален за подготвителния курс C# Basics (ниво #0).