Софтуерно Инженерство
Loading...

Стани C# програмист

 • Научи се да програмираш с езика C# и .NET платформата
 • Разработвай back-end със C# и front-end с JavaScript и HTML5
 • Създавай уеб приложения с ASP.NET MVC
 • Стартирай работа като C# програмист още преди да си завършил
 • Намери нови приятели в C# курса
 • Стартирай успешна кариера с помощта на C# уроците
 • Гледай безплатните C# уроци и видео обучения за C# и .NET
 • Започни с безплатния курс по C# програмиране за начинаещи сега!

Знаете ли, че...?

Езикът C#

е разработен от Microsoft и е международен ISO стандарт.

.NET и C#

са в топ 5 на най-търсените технологии в софтуерната индустрия в България

Отвореният код

е в основата на платформата .NET Core, която е публичен проект в GitHub

.NET технологиите

се ползват за разработка на всякакъв вид приложен софтуер: уеб приложения, мобилни приложения, 3D графика, игри

Пътят на студента с професия C#

Student's path Student's path

Учи C# и .NET чрез правене

 • 70% практическа работа: писане на C# код всеки ден
 • Нов учебен материал: 2 дни седмично C# уроци
 • Практически упражнения: 3 дни седмично C# упражнения 

Работи по практически проекти

 • Работи по практически проекти със C#, .NET, JavaScript и SQL Server
 • Тренирай уменията си по програмиране със C#, ООП, SQL Server, ASP.NET MVC, Entity Framework, HTML5 и JavaScript
 • Трупай практически опит чрез работа по .NET проекти в екип в GitHub среда

Започни своя кариерен старт в топ фирми от бранша

 • 92% от завършилите C# професията започват работа
 • Достъп до кариерния център на Софтуерен университет - започни работа като C# developer
 • Топ работодатели от софтуерната и ИТ индустрията

Избери професията на C# уеб разработчик като направиш първите стъпки с безплатния курс по основи на програмирането за начинаещи със C# (Programming Basics with C#), който ще ти даде необходимите знания, за да преминеш приемния изпит и да се включиш в цялостната програма по софтуерно инженерство на Софтуерния Университет.

Професията на C# Web разработчик ще те запознае с изграждането на съвременни, интерактивни уеб приложения и услуги с езика C# и .NET платформата. По време на обучението си, ще придобиеш всички специализирани познания и умения, необходими за стартиране на успешна кариера в софтуерната индустрия.

По време на обучението си, чрез присъствени и онлайн C# уроци и практически C# курсове и работа по хиляди задачи и проекти ще придобиеш всички специализирани познания и умения, необходими за стартиране на успешна кариера с C# езика в софтуерната индустрия. Кандидатствай!

Самото обучение в Софтуерния университет за мен има изключително много позитиви, които видях още с първите няколко лекции. Курсовете са последователни, което дава възможност за концентриране на усилията в една насока. Лекциите, включват много практика както като примери, давани от лекторите, така и под формата на лабове. Отборните проекти, от своя страна, са друг безспорен плюс на Софтуерния университет. За мен изборът да бъда част от Софтуерния университет със сигурност е правилен и сега, поглеждайки две години назад, осъзнавам кое е най-голямото му предимство. Това е шансът да видиш, че трудът с постоянство и мотивация води до постигане на всяка поставена цел. Този шанс получих аз в Софтуерния университет и той промени коренно живота ми във всяко едно отношение.

Габриела Бурлакова
Габриела Бурлакова
PHP Developer в E-act

Реших да се занимавам с програмиране, защото винаги съм се интересувал от компютри, като проблемът единствено беше, че винаги съм мислел, че програмирането не е за мен. Това беше така, докато не попаднах на безплатния курс по Основи на програмирането, като на него разбрах, че нещата са ми сравнително лесни, не ме натоварват по какъвто и да е начин и съответно се справях доста добре с всичко, което трябвяше да правя. Всички курсове в Софтуерния университет са много полезни, но ако трябва да отлича някои, те ще са ООП, КПК, Структури от данни и Алгоритми. Софтуерния университет ми помогна да преоткрия себе си и да се занимавам с нещо, което е доста приятно, поне за мен, програмирането

Илиян Виденов
Илиян Виденов
Java Developer в SAP Labs

Реших да се занимавам с програмиране, защото то е интересно и предизвикателно за мен, когато програмираш всеки ден научаваш нещо ново. Програмирането ти дава възможността да твориш и да реализираш всякакви проекти, които ти хрумнат, като по този начин ти дава свобода. Софтуерния университет ми помогна в обучението ми като програмист със структурираните и достъпни курсове, които предлага. В Софтуерния университет има последователност на научаваните неща, там ти се дава насока към която да вървиш когато се обучаваш, което е много ценно за един начинаещ програмист. Обучението е главно практически насочено, което пък помага да научиш нещата в детайли и да видиш как те реално се случват. Смятам, че именно тази практическа насоченост е най-ценното и полезното в обучението ми там.

Симеон Стойков
Симеон Стойков JavaScript Developer в Software Group

Учебната програма на Софтуерния университет е по-практически насочена и няма как да се случи да загубиш интерес към знанията и уменията, които предстои да усвоиш във времето. Истината е, че никога не ми е било скучно да посещавам лекции и да работя върху домашната си работа, защото те винаги са били съобразени с проектите, по които се работи в една реална IT компания – било то в България или по света. Няма нищо излишно и ненужно – всичко съответства на изискванията от работодателите на пазара на труда. Най-ценното, което ми даде Софтуерния университет, е възможността да се запозная с всички тези мотивирани и целенасочени преподаватели и студенти, които срещнах тук от 2014 насам. Мисля си, че това най-много допринесе да навляза по-бързо в тази сфера и усили желанието ми да продължавам да се развивам.

Даниел Петровалиев
Даниел Петровалиев PHP Developer в NetInfo

За мен програмирането е постоянно решаване на проблеми и загадки, което много ми допада :). Харесвам и това, че професията изисква постоянно да се учиш и да се развиваш. Преди Софтуерния университет нямах никакъв опит в програмирането. Софтуерния университет ми даде здравите основи, на база на които надграждам и разширявам знанията и уменията си. Едни от най-полезните умения, които развих в Софтуерния университет, са - как да подхождам към решаването на проблеми, как да работя в екип с колеги, как да стъпя във вече съществуващ код и да го надградя, как да изграждам успешно проекти от нулата и как да спазвам срокове. Смятам, че всички тези умения са основополагащи, за да може един софтуерен специалист да бъде успешен и полезен на работното си място.

Яна Славчева
Яна Славчева .NET Developer в Easy Credit

По време на обучението ми в Софтуерния университет на няколко пъти ми се е налагало да стоя по 15 – 17 часа на денонощие с домашните, екипните проекти и подготовките за изпити. Имах няколкогодишен опит в програмирането, както и проекти за реални фирми и въпреки това обучението успяваше да ангажира почти всичкото ми време, независимо от натрупаните знания през годините. Освен всичко останало духът, който се образува между студентите е нещо неописуемо с думи. Нещо, което може само да се почувства и изживее. Това е дух на конкуренция, който в същото време затяга приятелските отношения между студентите все повече. Ние си помагахме с всичко, което можехме. Казвахме си едни на други, всичко което бяхме усвоили и научили. Палитрата от технологии, които усвоих тук, беше толкова пъстра, че се чудех с какво да се захвана да работя.

Димитър Бонев
Димитър Бонев JavaScript Developer в Tiger Technology

Бях професионален музикант, но се ориентирах към програирането, eдин приятел ме запали. И до ден днешен продължавам да идвам на курсове в Софтуерния университет. Създадохме си свое собствено community. Обучението, преподавателите и приятелите от Софтуерния университет ми помогнаха за един нов кариерен старт. Благодарение на менторската програма, която Софтуерния университет организира съвместно със стоите компании-партньори, успях да се запозная със своите бъдещи колеги и да стартирам работа в компания като Vivacom.

Георги Инков
Георги Инков .NET Developer във Vivacom

Реших да се захвана с програмиране, защото мисля че професията е изключително интересна и предлага изключително много предизвикателства. Това което харесвам в професията си, е че точно поради това се налага постоянно да се развивам и да уча нови неща. Следствие от обучението си в Софтуерния университет получих полезни знания и умения, но най-същественото и ценно нещо което получих е умението да се уча и развивам непрестанно.

Преслав Михайлов
Преслав Михайлов Софтуерен инженер във Visteon Electronics

Обученията в Софтуерния Университет ти дават възможността да придобиеш уменията, които работната среда изисква от теб. Всеки един курс, започвайки с Основи на програмирането за начинаещи (Programming Basics) от началото до края, е внимателно разработен с цел изграждане на полезни в дългосрочен план умения, които можеш да прилагаш и извън избраната от теб професия.

Учебният материал от обученията ни търпи постоянно усъвършенстване, а за пълноценното му усвояване боравим с модерни и доказали се технологии за преподаване. Зад всичко това стои внимателно изработен цялостен учебен план (поредица от C# курсове и уроци), създаден съвместно с водещи фирми от индустрията и с екипа ни от опитни трейнъри. Можеш да се увериш сам във всичко това като кандидатстваш още днес!

Защо да уча C# и .NET?

Защо да се захващате точно с .NET платформата, езикът C# и сродните му технологии, а не с някоя друга платформа за софтуерна разработка?

 • Езикът C# е един от най-добрите езици за начинаещи в момента. Той комбинира процедурно, обектно-ориентирано и функционално програмиране, с изчистен и кратък синтаксис. C# е лесен за усвояване чрез богатия набор от видео уроци и упражнения в СофтУни.
 • На C# и .NET пишат около 2 000 000 програмиста по целия свят (по данни от Microsoft).
 • C# е изключително широко приложим. С него може да създавате всичко: от настолни и мобилни приложения до уеб приложения, онлайн услуги и back-end функционалност.
 • Търсенето на C#/.NET програмисти e сред най-големите към момента поради техническото ниво и отвореността на платформата. Това ви гарантира професионална реализация веднъж щом придобиете нужните умения!

C# уроци, видео, курсове и обучения

Може да се запознаете с програмирането още днес с безплатните ни курсове и уроци по C# програмиране: